شیر مادر
نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، به راحتی مریض می شوند و بیشتر از نوزادانی که تغذیه آنها با شیر مادر صورت می گیرد، به بیماری ها و سندروم هایی مانند مرگ ناگهانی نوزارد و آلرژی و آسم دچار می شوند.

تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد با شیر مادر

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر گفت:نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، بیشتر از شیرخوارانی که با شیر طبیعی تغذیه می شوند، به سندروم مرگ ناگهانی نوزاد دچار خواهند شد.

ایشان با اشاره به اول اگوست که به نام "روز جهانی شیر مادر" نامگذاری شده است، اظهار کرد:اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر بر کسی پوشیده نیست. اکنون موضوع تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر در شش ماهه نخست زندگی، موضوعی است که توسط تمام کشورها دنبال می شود.

وی ادامه داد:در شش ماهه نخست زندگی نوزاد، با توجه به اهمیت رشد و تکامل نوزاد، توصیه می شود که نوزاد تنها از طریق شیر مادر تغذیه شود. نوزاد در این بازه زمانی، تمام احتیاجات خود را می تواند با شیر مادر برطرف کند و احتیاجی به آب و غذا ندارد.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد:سازمان بهداشت جهانی( WHO ) و همچنین آموزه های دینی ما که با یافته های علمی مطابقت دارند، مدت زمان دو سال را برای تغذیه نوزاد با شیر مادر توصیه می کنند. تغذیه نوزاد به مدت دو سال، بسیار با اهمیت است اما بحث تغذیه نوزاد در شش ماهه اول زندگی با شیر مادر از نظر تکامل کودک بسیار حائز اهمیت است.

پس از شش ماه تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر، تا دو ساله شدن کودک، در کنار شیر طبیعی مادر، نوزاد با آب و غذا هم تغذیه می شود. هم زنان خانه دار و هم زنان شاغل می توانند شیردهی طبیعی را به کودک داشته باشند و هیچگونه توجیه و بهانه ای در این زمینه قابل پذیرش نیست.

وی عنوان کرد:شرایطی برای زنان شاغل در نظر گرفته شده تا بتوانند در حین فعالیت، مدتی را به شیردهی به نوزادان خود بپردازند. علاوه بر این مادران شاغل می توانند قبل از رفتن به محل کار خود و پس از شیردهی به نوزاد، با دوشیدن شیر خود و نگهداری آن در شیشه، وعده غذایی بعدی نوزاد را کنار بگذارند. بنابراین به راحتی می توان بحث تغذیه نوزاد با شیر مادر را تا دو سال مدیریت کرد و هیچ بهانه ای برای زنان شاغل وجود ندارد.

شیر مادر

تغذیه با شیر مادر

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد:توصیه ما این است که فاصله گذاری زمانی مناسبی بین حاملگی زنان وجود داشته باشد تا هم تجدید قوای بدن مادر انجام شود و هم شیردهی به نوزاد اول مختل نشود. عدم رعایت این امر، علاوه بر احتمال ضعف قوای بدنی مادر باعث زیان رسیدن به تغذیه نوزاد اول نیز خواهد شد.

وی گفت:شیر مادر حاوی مواد، ترکیبات و آنتی اکسیدان هایی است که مانند واکسن عمل می کنند و موجب ارتقای سیستم ایمنی شیرخوار می شود. به نحوی که نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند هیچگاه به آن سیستم ایمنی که نوزادان دسته اول از آن برخوردارند، دست نخواهند یافت.

نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند، به راحتی مریض می شوند و بیشتر از نوزادانی که تغذیه آنها با شیر مادر صورت می گیرد، به بیماری ها و سندروم هایی مانند مرگ ناگهانی نوزارد و آلرژی و آسم دچار می شوند زیرا ترکیباتی که در شیر مادر وجود دارد از برخی سندروم ها مانند مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری می کند.

رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد:البته تغذیه مادر باید سالم باشد تا شیر با کیفیت در بدن مادر تولید و از این طریق ترکیبات و مواد لازم به بدن شیرخوار منتقل شود. بنابراین در وهله اول همیشه گفته ایم که تغذیه مادران شیرده باید سالم و مناسب باشد. مشروط بر این امر، شیر مادر از برخی سندروم ها و بیماری ها برای نوزاد جلوگیری خواهد کرد.

وی همچنین اظهار کرد:تغذیه نوزاد با شیر مادر موجب برقراری یک ارتباط عاطفی میان نوزاد و مادر خواهد شد که بر تکامل ذهنی نوزاد و همچنین از نظر ژنتیکی بسیار اثرگذار است. بنابراین توصیه ما این است که همانگونه که زنان باردار نباید بر محیط های تنش زا قرار بگیرند، زنان شیرده نیز باید از قرار گرفتن در چنین محیط هایی اجتناب کنند و به نوعی از آرامش روحی و روانی برخوردار باشند.

تغذیه با شیر مادر نوزاد را از بیماری ها دور میکند

51
این مطلب مفید بود ؟10
برگرفته از ایسنا -/ ر
وبگردی