تلقین میت
تلقین علاوه بر آرامشی که به میت می دهدبه دلیل موضوعاتی که در آن بیان می شود،نوعی تذکر و هشدار برای انسان هایی است که در تشییع جنازه حضور دارند و این صحنه ها را می بینند.

تلقین میت برای چه خوانده می شود؟

حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم بهاری، کارشناس مسائل مذهبی در خصوص تلقین خواندن به مردگان گفت:همان گونه که روایات بیان می کنند، میت در زمان تدفین، ترس فراوانی دارد. ائمه اطهار(ع) برای آرامش میت در قبر، کارهایی را به متولیان مرده توصیه می کنند که تلقین، از جمله این کارهاست.

 وی در خصوص تأثیر تلقین اظهار کرد:تلقین علاوه بر آرامشی که به مردگان می دهد، به دلیل موضوعاتی که در آن بیان می شود، مانند حق بودن مرگ، حقیقت خدا، حقیقت پیامبران، معاد و غیره، نوعی تذکر و هشدار برای انسان هایی است که در تشییع جنازه حضور دارند و این صحنه ها را می بینند.
 
حجت الاسلام بهاری ادامه داد:شیخ عباس قمی در کتاب «منازل الآخره» می گوید که وقتی به مرده تلقین می خوانند، منکر به نکیر می گوید "بیا برویم که تلقینش کردند؛ پس احتیاج به پرسیدن نیست. پس باز می گردند و دیگر از وی سؤال نمی کنند."
 
کارشناس مسائل مذهبی در پاسخ به این سؤال که چگونه صحبت کردن با جسم بی جان ممکن است، بیان کرد:اینکه برخی می گویند، تلقین بر جسم بی روح تأثیری ندارد، حرف غلطی است. طبق روایات در زمان تدفین، روح میت در قبرستان حضور دارد و شاهد تمامی اتفاقات است. درست است که فرد جان ندارد، اما روحش از بالا تمامی حرف ها را می شنود و کارها را می بیند.
بهاری افزود:تأثیر پذیری مرده از تلقین، مشروط به ایمان میت است. به این معنا که اگر میت فرد مؤمنی باشد، تلقین به وی آرامش می دهد و اگر اهل عبادت نبوده و با عبارات معنوی اجین نباشد، از شنیدن تلقین عذاب می کشد، زیرا متوجه اشتباهاتش در دنیا می شود.
 
تلقین میت
دلیل خوانندن تلقین برای میت
 
 وی در خصوص تأثیر تلقین بر میت اضافه کرد:مردی در زمان پیامبر(ص) از دنیا رفت و ایشان بر جسدش تلقین خواند. هنگام تدفین، مادر میت به پسرش گفت «بهشت گوارایت باد». پس از این حرف مادر، پیامبر اکرم(ص) خطاب به وی گفت که در این لحظه استخوان های پسرت بر اثر فشار قبر خورد شد. مادر گفت با این تشییع جنازه باشکوه و تلقین خوانی پیامبر خدا(ص) بر سر میت، این فشار قبر چگونه ممکن است؟ پیامبر(ص) فرمودند که این مرد در خانه به خانواده اش بد اخلاقی می کرد. این داستان گویای آن است که تأثیر تلقین بر میت مشروط به اعمال و رفتار اوست.
بهاری در پایان در خصوص کیفیت خواندن تلقین گفت:پس از آن که میّت را در قبر گذاشتند، باید گره های کفن را باز کنند و صورت میّت را روی خاک بگذارند. سپس بالشتی از خاک زیر سر او بسازند و پشت میت، خشت خام یا کلوخی قرار دهند که میّت به پشت برنگردد. پیش از آن که لحد را بپوشانند، دست راست را به شانۀ راست میّت بزنند و دست چپ را به قوت بر شانۀ چپ میّت بگذارند و دهان را نزدیک گوش او ببرند و به شدّت حرکتش دهند و در آخر تلقین بخوانند.

تلقین میت برای چه خوانده می شود؟

4.2107
این مطلب مفید بود ؟9017
برگرفته از باشگاه خبر نگاران جوان-/ر
برچسب : میت
وبگردی