تیغ ماهی در گلو
در بسیاری از مواقع ممکن است در هنگام مصرف ماهی استخوان یا تیغ آن در گلو گیر کند، علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو چیست و چگونه باید تیغ ماهی را از گلو خارج کنیم؟

پس از گیر کردن تیغ ماهی در گلو چه کنیم ؟

بلع تصادفی استخوان های ماهی بسیار شایع است و استخوان های ماهی به ویژه از جنس پینبول ریز هستند و در هنگام تهیه ماهی یا هنگام جویدن ، به راحتی از بین می روند و آن ها دارای لبه های تیز و شکل های عجیب و غریب هستند که باعث می شود در مقایسه با سایر مواد غذایی در گلو گیر کنند. اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کند ، می تواند دردناک و ترسناک باشد و خوشبختانه این امر بسیار متداول است که نکات و ترفندهایی در مورد برطرف شدن گیر کردن استخوان های ماهی وجود دارد.

علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو ؛ این حس شبیه چیست؟

اگر یک استخوان ماهی در گلو شما گیر کرده باشد ، حتماً آن را حس خواهید کرد و همچنین ممکن است هر یک از علائم عنوان شده در سلامت نمناک را تجربه کنید:

- احساس سوزن سوزن شدن در لوزه یا گلو

- درد شدید در گلو

- ایجاد حساسیت در گلو یا گردن

- سرفه

- مشکل در بلع یا بلع دردناک

- خونریزی

تیغ ماهی در گلو

علائم گیر کردن تیغ ماهی در گلو

کدام ماهی ها به احتمال زیاد دارای استخوان هایی هستند که به راحتی گیر می کند؟

برخی از ماهی ها سیستم اسکلتی پیچیده تری نسبت به سایرین دارند و این موضوع می تواند باعث شود که جداسازی استخوان مشکل تر شود وبه طور کلی ، ماهی که به طور کامل سرو می شود ، خطرناک است. چند نمونه از ماهی هایی که سرو کردنشان به طور کامل دشوار هست ، شامل موارد زیر است:

- شاه ماهی

- پیک

- کپور

- ماهی قزل آلا

- ماهی سالمون

چگونه یک استخوان ماهی را از گلو خود خارج کنیم؟

بلعیدن استخوان ماهی به ندرت اضطراری است و بنابراین ممکن است بخواهید قبل از رفتن به مطب پزشک چند مورد از این داروهای خانگی را امتحان کنید.

1. مارشمالو برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

عجیب به نظر می رسد اما یک مارشمالوی چسبنده بزرگ ممکن است تنها چیزی باشد که شما با آن استخوان را از گلو خود خارج می کنید.

مارشمالو

2. روغن زیتون برای در آوردن تیغ ماهی از گلو:

روغن زیتون یک روان کننده طبیعی است و اگر استخوان ماهی در گلوی شما گیر کرده است ، سعی کنید 1 یا 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید تا برای شما کار را آسان تر کند.

3. سرفه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

بیشتر استخوان های ماهی درست در قسمت پشت گلو ، اطراف لوزه ها گیر می کنند و ممکن است چند سرفه قدرتمند برای خارج کردن آن کافی باشد.

4- نان و آب یا همان نان خیس خورده با آب:

نان غوطه ور در آب یک ترفند کلاسیک برای رفع غذای گیر کرده در گلو است. حدود یک دقیقه یک تکه نان را در آب خیس کنید و سپس یک گاز بزرگ بزنید و آن را کامل ببلعید و این روش وزن را روی استخوان ماهی قرار داده و آن را به سمت پایین هل می دهد.

5. موز برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

برخی افراد می دانند که موز ها مانند باتلاق ها ، استخوان های ماهی را می گیرند و آن ها را به سمت معده می کشانند. یک تکه بزرگ از یک موز برداشته و حداقل یک دقیقه آن را در دهان خود نگه دارید که این باعث می شود تا مقداری با بزاق خیس شود و سپس آن را قورت دهید.

استفاده از موز

خارج کردن تیغ ماهی از گلو با استفاده از موز

6. نوشابه :

سالهاست که برخی از پزشکان از نوشابه و سایر نوشیدنی های گازدار برای درمان کسانی که غذا در گلویشان گیر کرده است ، استفاده می کنند. چنانچه بخش سلامت نمناک عنوان کرده است وقتی نوشابه وارد معده شما می شود ، گاز آزاد می کند و این گاز ها به تجزیه استخوان و ایجاد فشارهایی که می تواند آن را از بین ببرد ، کمک می کنند.

7. سرکه برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو:

سرکه بسیار اسیدی است و نوشیدن سرکه ممکن است به تجزیه استخوان ماهی کمک کند و آن را نرم تر و بلع را راحت تر می کند. سعی کنید 2 قاشق غذاخوری سرکه را در یک فنجان آب رقیق کنید یا 1 قاشق غذاخوری را مستقیم بنوشید زیرا سرکه سیب گزینه خوبی است به خصوص اگر با عسل طعم آن را دلپذیر تر کنید.

8- نان و کره بادام زمینی:

نان همراه با کره بادام زمینی برای گرفتن استخوان ماهی و فشار آن به سمت معده اثر می کند. یک قرص نان بزرگ نان و کره بادام زمینی بردارید و قبل از بلع آن در دهان خود نگه دارید و رطوبت را در دهان تان جمع کنید و حتما آب زیادی در نزدیکی خود داشته باشید.

9- رهایش کنید:

غالباً وقتی افراد به این باور می رسند که یک استخوان ماهی در گلوی آنها گیر کرده است و به بیمارستان مراجعه میکنند ، در واقع هیچ چیز در آنجا (گلویشان) نیست. استخوان های ماهی بسیار تیز هستند و هنگام بلع آن ها می توانند قسمت پشت گلو را خراش دهند و بعضی اوقات فقط خراش را احساس می کنید و استخوان به معده شما منتقل شده است.

با فرض اینکه تنفس شما تحت تأثیر قرار نگرفته باشد ، ممکن است بخواهید مدتی به این حالت بمانید و اگر در تنفس مشکلی دارید ، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

تیغ ماهی در گلو

روش هایی برای خارج کردن تیغ ماهی از گلو

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید ؟

بعضی اوقات استخوان ماهی به خودی خود بیرون نمی آید و حتما در این حالات گفته شده در نمناک به پزشک مراجعه کنید.

اگر استخوان ماهی در مری یا جای دیگر دستگاه گوارش تان گیر کرده باشد ، می تواند خطر واقعی را ایجاد کند و این بیماری می تواند باعث ایجاد پارگی در مری شما ، آبسه و در موارد نادر عوارض تهدید کننده زندگی شود. اگر درد شما شدید است یا بعد از گذشت چند روز از بین نمی رود ، با پزشک خود مشورت کنید و در صورت تجربه درد ، فوریت های پزشکی را دریافت کنید:

- درد قفسه سینه

- کبودی

- ورم

- افتادگی بیش از حد

- ناتوانی در خوردن یا نوشیدن

درمان پزشکی

درمان پزشکی برای از بین بردن استخوان ماهی گیر کرده در گلو از طریق چند مرحله انجام می شود.

در مرحله اول برای تعیین محل دقیق استخوان ماهی که در گلوی شما گیر افتاده است ، ارائه دهنده مراقبت های پزشکی ممکن است اشعه ایکس را انجام دهد که شامل مصرف مایع بر پایه باریم باشد.

روش های دیگر شامل لارنگوسکوپی برای نگاهی به پشت گلو ، سی تی اسکن در موارد شدید و آندوسکوپی برای تعیین میزان آسیب های استخوانی ماهی به دستگاه گوارش شما است.

وقتی محل مشخص شود ، استفاده از فورسپس معمولاً اولین روش برای خارج کردن استخوان ماهی خواهد بود.

آندوسکوپی همچنین ممکن است برای خارج کردن استخوان در مواردی که فورسپس نتواند استخوان را بازیابی کند ، استفاده شود و در موارد بسیار نادر ، ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد.

پس از بیرون آوردن استخوان ، بسته به شدت محل قرارگیری استخوان ماهی در گلو ممکن است برخی از داروها تجویز شوند.

نکات پیشگیری:

- افرادی که دندان مصنوعی دارند هنگام جویدن استخوان با مشکل روبرو خواهند شد ، پس باید بیشتر مراقب باشند.

- شما می توانید خطر را با خرید فیله به جای ماهی کامل، کاهش دهید. اگرچه بعضی اوقات استخوان های کوچک در فیله ها یافت می شوند اما معمولاً کمتر از آنها وجود دارد.

- همیشه در هنگام خوردن ماهی استخوانی بر کودکان و افراد مسن نظارت داشته باشید.

پس از گیر کردن تیغ ماهی در گلو چه کنیم؟ درمان سریع خانگی

2.6473
این مطلب مفید بود ؟243230
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : healthline / blogspot / onlymyhealth / wikihow / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی