حمام نوزاد
نوزاد تازه متولد شده را نباید بلافاصله بعد زایمان حمام کرد زیرا مایعی روی بدن نوزاد وجود دارد که از ایجاد عفونت و باکتری جلوگیری می کند.

بهترین زمان برای حمام کردن نوزاد

در زمان های گذشته نوزاد را پس از تولد به حمام می بردند اما امروزه این کار پیشنهاد نمی شود، پس بهتر است زمان حمام نوزاد تازه متولد شده را به زمان دیگری موکول نمود ، اما آیا بهترین زمان برای حمام کردن کودک را می دانید؟

اگر ماه های آخر بارداری خود را می گذرانید و یا در همین روزها می خواهید فرشته کوچک خود را به دنیا آورید ، این بخش از نمناک به شما کمک خواهد کرد تا بدانید چه زمانی کودکتان را حمام کنید.

زمان شستن نوزاد

در چه زمان هایی نباید نوزاد را حمام کرد؟

در بسیاری از بیمارستان ها شستشو و استحمام کودک در همان ساعت اولیه صورت می گیرد اما دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد نوزاد را نباید در ساعات اولیه پس از تولد یا حتی چند روز پس از آن حمام کرد؛ زیرا نوزادانی که تازه متولد شده شرایط قرار گرفتن در حمام و شستشو را ندارند چرا که هنوز سیستم تنفسی آنها تثبیت نشده است، بنابراین بهتر است از حمام کردن نوزاد تا دو روز پس از تولد اجتناب کنید.

اولین شستشوی نوزاد

نوزاد را بلافاصله پس از تولد حمام نبرید

نوزاد در رحم با ماده مخصوصی در اطرافش به نام ورنیکس حفاظت می شود. این ماده شبیه پنیر کرمی چسبناک سفید است که گاهی بعد از تولد نیز روی اندامش قرار دارد و باعث جلوگیری از عفونت های موجود در بیمارستان می شود .

این ماده پوست نوزاد را نرم می کند اما با حمام کردن از بین می رود. روز اول تولد، نوزادان فقط با پارچه مناسب تمیز و خشک شوند زیرا حمام کردن نوزادان در روز اول تولد یا در ساعات اولیه پس از تولد سبب بروز مشکلاتی در آنان می شود که همانطور که در این بخش از نمناک خواهیم گفت یکی از این مشکلات ، وارد شدن استرس زیادی به آنان است .

حمام کردن نوزاد در ساعات اولیه مشکلات بزرگتری را نیز ایجاد می کند که مهم ترین آنها ایجاد مشکلات تنفسی در نوزادان به دلیل اینکه علائم حیاتی بدن مانند ضربان قلب و تنفس نوزادان هنوز تثبیت نشده است ، می باشد ، به همین دلایل حمام کردن نوزادان صحیح نیست.

نوزاد تازه متولد شده

بهترین میزان و زمان حمام کردن نوزاد

اگر تمایل دارید کودک تازه متولد شده خود را به حمام ببرید این کار را تا 6 ساعت بعد از تولد کودک به تاخیر اندازید.برخی از خانواده ها نیز نوزاد خود را تا هنگام افتادن بند ناف به حمام نمی برند ، با توجه به اینکه زمان افتادن بند ناف در نوزادان متفاوت است و ممکن است طولانی شود ، این کار نیز مانند حمام کردن زود هنگام نوزاد اشتباه است.

زیرا در این صورت ، ترشحات روییدن نوزاد سبب بروز عفونت های بسیاری در آنان می شود. حمام کردن کودکانی که مادر آنها به بیماری هایی مانند ایدز و هپاتیت مبتلا هستند ، در ساعت اولیه تولد و پس از تثبیت تنفس الزامی است زیرا ترشحات روی بدن نوزاد ممکن است آلوده باشد.

مناسب ترین زمان ممکن برای حمام کردن نوزاد روز دوم پس از متولد شدن است. در ماه های اولیه پس از تولد لازم است نوزاد را هر هفته دوبار به حمام برد، توجه داشته باشید حمام کردن نوزاد بیش از دو بار در هفته سبب خشکی پوست و افزایش استرس او می شود و حمام کردن کمتر از این زمان موجب بروز عفونت در نوزادان می شود.

بهداشت نوزاد

بهترین درجه حرارت برای استحمام کودک

برای استحمام کودک بهترین کار این است که دماسنج در آب بگذارید و دمای آب زیر 50 درجه سانتی گراد باشد ، این درجه آب بهترین دما برای استحمام کودک است اما باز هم لازم است قبل از قرار دادن نوزاد در آب ، دمای آب را با دست تان چک کنید شاید درجه دماسنج درست نباشد.

هوای جایی که نوزاد را در آن حمام می کنید هم باید گرم باشد تا نوزاد دچار افت درجه حرارت پس از حمام نشود همچنین باید دمای هوای جایی که نوزاد پس از حمام به آن جا برده می شود، مناسب و نسبتا گرم باشد تا او دچار لرز نشود.

دمای محیط نوزاد

بهترین زمان حمام کردن کودک (صبح یا شب)

زمان حمام کردن نوزاد به خود والد بستگی دارد پس زمانی را انتخاب کنید که عجله نداشته باشید و استحمام با حوصله صورت گیرد.

توجه داشته باشید اگر نوزاد را پس از شیر دادن به حمام می برید، ابتدا کمی صبر کنید تا شیر خورده شده اندکی هضم شود و سپس او را برای شستشو آماده کنید.

خطر حمام کردن نوزاد بلافاصله بعد تولد + نکات مهم

4.4165
این مطلب مفید بود ؟14619
منبع : بخش سبک زندگی نمناک /ن /آ/م.ح
برچسب : نوزاد
وبگردی