حوله مناسب
برای محافظت از سلامت پوست نقش انتخاب یک حوله مناسب حساسیت بالایی دارد ، شرایطی را خواهید شناخت که بستر انتقال میکروب با حوله فراهم می شود.

نکات مهم درباره انتخاب و خرید حوله مناسب

اگر تا پیش از این یک حوله مناسب برای شما تنها با فاکتور قدرت آبگیری مناسب شناخته می شده است باید بدانید که اصول مراقبت و بهداشت حوله در صدر تمام فاکتورها قرار دارد .برای محافظت از پوست گاه هزینه های بالایی را برای خرید انواع کرم، لوسیون ها و سرم های شستشو می پردازند، اما در این میان، خرید یک حوله مناسب که هم آبگیری خوبی داشته و هم نرم و لطیف باشد نیز اهمیت دارد. حوله های حمام و دست و صورت معمولا به دلیل این که مرتب مرطوب می شوند، محل مناسبی برای رشد باکتری ها و میکروب ها به شمار می روند که در نهایت ممکن است مشکلات جدی برای فرد ایجاد کند.

حوله مناسب

حوله مناسب چه ویژگی هایی دارد

انتقال میکروب ها از حوله در شرایط نامناسب

میکروب ها و باکتری های زیادی در حوله های دست و صورت و بدن یافت می شود، چراکه در محل های مرطوب و نم دار زنده می مانند. در واقع، الیاف حلقه ای که در بافت حوله به کار می رود منافذی را ایجاد می کنند که باکتری ها براحتی می توانند در آنها پنهان شده و رشد کنند. محققان در بررسی های خود روی حوله های معمولی در محیط بیمارستانی توانستند باکتری هایی چون «ای کولای» پیدا کنند. استفاده از حوله های پاک نشده و آلوده می تواند باعث بروز عفونت های باکتریایی چون زرد زخم و عفونت های قارچی چون کچلی و حتی تحریکات خفیف پوستی مانند آکنه شود. همچنین ویروس هایی از قبیل سرماخوردگی، آنفلوآنزا، گلودرد، ورم ملتحمه چشم یا زگیل در حوله ها پنهان می شوند و قابلیت سرایت به دیگران را دارند. این نوع بیماری ها بویژه هنگام استفاده از حوله مشترک بیشتر دیده می شود، بنابراین پزشکان توصیه می کنند که بعد از یک دوره بیماری، حتما حوله دست و صورت را بشویید.

خطرات استفاده از حوله نا مناسب برای پوست

افرادی که مستعد آلودگی با میکروب ها هستند ممکن است در تماس با حوله های کثیف و شسته نشده دچار آکنه روی صورت یا بدن شوند بنابراین، حفظ پاکیزگی حوله از اهمیت بالایی برخوردار است. وجود آثار لوازم آرایشی یا کثیفی روی حوله و کشیده شدن آن به پوست باعث بسته شدن منافذ و تشدید آکنه های موجود می شود. به گفته محققان، استفاده از حوله دست و صورت شسته نشده و کثیف ممکن است باعث گسترش باکتری ها و در نتیجه نشستن آنها روی صورت و دست ها خواهد شد. در صورتی که باکتری ها کافی نباشند، کشیدن ساده حوله به صورت و بدن، آکنه را تشدید می کند. مطالعات صورت گرفته در دانشگاه آریزونا نشان می دهد که حتی هپاتیت B نیز از طریق حوله مشترک قابل انتقال به دیگران است. این ویروس از طریق تماس خون آلوده فرد مبتلا منتقل می شود. به طوری که با آلوده شدن حوله مشترک به خون فرد مبتلا به هپاتیت B، شانس ابتلای دیگران به این بیماری بالاست.

راه مقابله با آلودگی های حوله

با وجود خطراتی که حوله آلوده برای سلامتی افراد دارد، با راهکارهای بسیار ساده می توان مانع از بروز مشکلات شد. در گام اول باید به طور مرتب حوله حمام و دست و صورت را شست. برای حوله حمام هر 3 تا 6 روز یک بار و برای حوله دست و صورت باید در فواصل زمانی کوتاهتر اقدام به شست وشوی آنها کرد و تقریبا یک روز درمیان آنها را شست. از سوی دیگر خشک کردن مناسب حوله یکی از راه های دفاعی در برابر رشد و انتقال میکروب ها به شمار می رود، بنابراین پزشکان توصیه می کنند که هرگز حوله را داخل حمام نگذارید و خشک نکنید. 

واقعیت تلخ در مورد حوله نامناسب و پوست بدن

54
این مطلب مفید بود ؟40
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از جام جم /ن
برچسب : حوله
وبگردی