خواص خرمالو
خرمالو یک میوه تابستانی با طبع گرم است که فواید فراوانی به خصوص برای کودکان دارد اما در عین حال مصرف خرمالو مضراتی دارد که خوب است بدانید.

خواص خرمالو برای کودکان و فواید مهم این میوه

خرمالو نیروگاه سلامتی برای کودکان است زیرا باعث کاهش وزن در کودکان چاق یا دارای اضافه وزن می شود، چشمان آنها از کاهش بینایی و آسیب شبکیه چشم حفظ میکند و به بهبود سیستم گوارش کمک خواهد کرد. افزایش ایمنی، تقویت سلامت قلب و افزایش انرژی برای فعالیت بدنی و ذهنی از دیگر خواص خرمالو برای کودکان محسوب می شود ولی اینها تنها فواید این میوه برای بچه ها نیستند؛ با ما در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک همراه شوید تا با دیگر فواید این میوه آشنا شوید.

از چه سنی میتوان به کودک خرمالو داد؟

فرزند هشت تا 10 ماهه شما می تواند خرمالو را در رژیم غذایی خود داشته باشد اما قبل از این سن خوردن این میوه برایش مجاز نیست. خرمالو، میوه حساسیت زایی نیست ولی با وجود این، بهتر است قبل از شروع مصرف این غذا با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

مصرف خرمالو

فواید خرمالو برای سلامتی و رشد کودک

خرمالو برای کودکانی که به طور منظم آن را مصرف می کنند فواید بسیاری دارد. این میوه به طرق زیر به رشد و تکامل کودکان کمک میکند:

مفید برای رشد و نمو کودکان

خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و ویتامین های B1، B2، B3 و ویتامین C و مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم می باشد؛ به همین علت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته می شود.

خواص خرمالو برای تقویت بینایی و چشم ها

خرمالو حاوی دو ماده لوتئین و زیگزانتین است که به حفظ بینایی در شرایط عالی و جلوگیری از آسیب شبکیه کمک می کند. خرمالو همچنین حاوی ویتامین های A، C و K است که ماهیت آنتی اکسیدانی دارند و برای محافظت از چشم، به ویژه در برابر آسیب شبکیه، حیاتی هستند.

سلامت چشم

خواص خرمالو برای تقویت سیستم گوارش

فیبر غنی موجود در خرمالو به حفظ سلامت سیستم گوارشی کودکان کمک می کند. این میوه هم خاصیت ملین دارد و هم ادرار آور است و به آرامی تحریک روده می باشد.

خواص خرمالو برای افزایش توان بدنی

خرمالو سرشار از مواد مغذی مفیدی مثل ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان می باشد و مصرف آن به کودکان ورزشکار و کسانی که زود خسته می شوند بسیار توصیه می شود.

خواص خرمالو برای بهبود مکانیسم‌های دفاعی بدن

خرمالو، سرشار از ویتامین C است که در بهبود توانایی بدن در مبارزه با عفونت، کاهش علائم و نشانه‌های سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر عفونت‌ها یا مسائل التهابی در کودکان نقش بسیار مهمی دارد.

خواص خرمالو برای رفع کم خونی کودک

خرمالو منبع خوبی از آهن است، این میوه یک میوه اسیدی است و دارای اسیدهای مالیک -تارتاریک و اسید سیتریک است. این اسید ها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن می شود و از بدن در برابر بیماریهایی مانندسرطان محافظت می کند.

کم خونی

هشدار در مورد مصرف خرمالو در کودکان

اقداماتی که باید قبل از دادن خرمالو به کودک خود انجام دهید:

  • خرمالو حاوی مقدار زیادی تانن و پکتین است، بنابراین خوردن آن با معده خالی به دلیل بروز مشکلات گوارشی، توصیه نمیشود.
  • اجازه ندهید کودکتان پوست این میوه را بخورد زیرا ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی شود.
  • کودکتان نباید این میوه را با غذاهای پر پروتئین مانند میگو یا ماهی بخورد.
  • طبع خرمالو گرم است بنابراین از این لحاظ نیز باید محتاط بود.
  • اگر تشخیص داده شد که کودک شما دیابتی است، به او اجازه ندهید این میوه را بخورد، زیرا می تواند منجر به افزایش قند خون و یک وضعیت بسیار خطرناک در او شود.
  • از آنجایی که خرمالو بسیار شیرین است، خوردن مقداری از این میوه به اندازه سیب باعث می شود که فرد سریعتر احساس سیری کند. این می تواند بر اشتهای فرد تأثیر بگذارد و خوردن غذا را کاهش دهد؛ بنابراین کودک نباید در مصرف آن زیاده روی کند.

عوارض جانبی خرمالو

  • به طور کلی، خرمالو را می توان بدون هیچ ترسی خورد و به ندرت افراد دچار آلرژی می شوند اما کودکان نباید بیش از حد آن را مصرف کنند زیرا این امر می تواند برای آنها مشکلاتی را ایجاد کند.
  • مصرف خرمالو گس و نرسیده مناسب نیست و بهتر است خرمالوی رسیده و شیرین را برای خوردن انتخاب کنید.
  • خوردن آن با معده خالی می تواند باعث اسهال شود، بنابراین باید در حد اعتدال و با معده سیر مصرف شود.
  • کودکان دیابتی باید خرمالو را در مقادیر کم مصرف کنند، زیرا این میوه سرشار از قند است و می تواند سطح قند خون را به طور هشدار دهنده ای افزایش دهد.

خواص خرمالو برای کودکان+ سن مصرف و عوارض

4.6444
این مطلب مفید بود ؟41232
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : parentinghealthybabies / What Are Persimmons / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ن.ح
وبگردی