پینه کوهی
گیاه پینه کوهی دارای خواصی چون ضدنفخ، خلط آور است و در درمان سرماخوردگی، رفع ناراحتیهای روده و تقویت کننده عمومی بدن موثر است.

خواص بی نظیر پینه کوهی یا کاکوتی

گیاه «پینه کوهی» با نام فارسی کاکوتی و نام علمی ziziphora clinopodioides گیاهی دارویی است . پونه کوهی از گیاهان دارویی است که در آشپزی و مصارف دارویی استفاده می شود و در طب و پخت و پز برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است پونه کوهی به طور معمول رشد می کند و 50 سانتی متر قد دارد برگ بنفش آن حدود 2 تا 3 سانتی متر طول دارد. پونه کوهی دارای مواد شیمیایی مانند ( تیمول، پینن، لیمونن، کارواکرول، اسیمن و کاریوفلن ) است که به گیاه بوی منحصر به فرد و لذت بخش می دهد. نه تنها پونه به غذا عطر و طعم می دهد بلکه دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی و ضد باکتریایی می باشد.

پونه کوهی از بهترین گیاهان تقویت کننده بشمار می رود مصرف پونه کوهی کار روده ها را منظم می کند درد معده و بی اشتهایی را تسکین می دهد

پینه کوهی از خانواده نعناعیان چندساله به بلندی 40 – 10 سانتی متر است که برگ های آن بعضی پوشیده از کرک و گل های آن کوچک سفید و پوشیده از کرک است و در استان ایلام در مناطقی مانند «ایوان»، «تنگ دالاب»، «مله گَوِن»، «سیوان»، «بدره»، «تنگ کافری»، «آبدانان»، «انجیره» و «میمه» می روید .

پینه کوهی پ

پینه کوهی تقویت کننده معده است

کاکوتی دارای طبیعتی گرم است و از دمکرده آن بعنوان مقوی معده استفاده می شود. این گیاه همچنین دارای خواصی چون ضدنفخ، خلط آور، درمان سرماخوردگی، رفع ناراحتیهای روده و تقویت کننده عمومی بدن است و در طب سنتی استان ایلام طبق گزارشات موجود در درمان اسهال از آن استفاده می شود .

گیاه پینه کوهی بسیار مورد علاقه مردم بوده و از خشک شده گیاه در مزه دار کردن دوغ استفاده می شود و به دلیل عطر و مزه مطبوعی که دارد به صورت تفننی در چای مورد استفاده قرار می گیرد .

نتایج تحقیقات بر روی اثر ضدمیکروبی عصاره گیاه پینه کوهی (ziziphora clinopodioides) بر باکتری های مولد فساد و بیماری زای مواد غذایی مثبت ارزیابی شده است، بنابراین می توان استفاده از آن را به عنوان یک ترکیب نگهدارنده و طعم دهنده طبیعی در فرآورده های غذایی پیشنهاد کرد

ناراحتی های معده و روده را با پینه کوهی درمان کنید

4.531
این مطلب مفید بود ؟283
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایسنا / م.ف
وبگردی