خواص گوشت غاز
گوشت غاز ارزش غذایی بالایی دارد و مصرف آن فواید بسیار مناسبی برای سلامت بدن انسان به همراه دارد، همچنین گوشت غاز طعم خوبی دارد اما مصرف آن برای برخی افراد مناسب نیست.

خواص گوشت غاز و فواید دارویی درمانی آن

غاز یک حیوان بسیار زیبا و ظریف است و گردن بلند آن باعث می شود این حیوان بسیار تحسین شود. در پشت بدن و کمر زیبای او گوشتی ذخیره می شود که فواید زیادی دارد. فواید گوشت غاز برای انسان بیشمار است و اثربخشی گوشت غاز زیاد است و طعم خوبی دارد.

ارزش غذایی گوشت غاز

  • کالری 294
  • چربی کل 21 گرم
  • کلسترول 97 میلی گرم
  • سدیم 72 میلی گرم
  • پتاسیم 310 میلی گرم
  • پروتئین 25 گرم
  • کلسیم 1٪
  • ویتامین B12 43٪
  • آهن 10٪
  • منیزیم

طبع گوشت غاز

از دیدگاه طب سنتی طبع گوشت غاز گرم و خشک است و آب انار، زیره، دارچین، فلفل، زنجبیل از مصلحات این گوشت می باشد.

خواص گوشت غاز

سلامت عضلات

پروتئین برای هماهنگی و انقباض عضلات بسیار حیاتی است. در ساختار های ریزو همچنین ساختار عضلانی یافت می شود. مقدار کافی پروتئین به رشد عضلات کمک می کند. برای حفظ تعادل بین تجزیه پروتئین های عضلانی و سنتز پروتئین ماهیچه بسیار مهم است.

سلامت استخوان

فسفر برای حفظ دندان ها و استخوان های سالم ضروری است. همراه با کلسیم، باعث می شود تا استخوان های قوی تشکیل شود. باعث تقویت سلامت مینای دندان و لثه می شود. این عنصر از بیماری هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری می کند. سلامتی کلی را ارتقا می بخشد. فسفر با سلامت قلب همراه است که به جلوگیری از احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

اکسیژن را منتقل می کند

آهن حامل اکسیژن است و آن را از سلول به سلول دیگر منتقل می کند. آهن برای انجام فعالیت ها هر روز در بدن ضروری است.

مو و پوست سالم

ویتامین B5 برای حفظ پوست سالم و ظاهر آن ضروری است. باعث کاهش احتمال پیری زودرس مانند لکه های سنی و چروک می شود. این مطالعه نشان می دهد که ویتامین B5 برای رنگدانه مو بسیار مهم است و از از بین رفتن رنگ جلوگیری می کند.

پوست و مو

کلسترول را کاهش می دهد

این مطالعه نشان می دهد که مس به کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند. این ماده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند سکته مغزی، سکته قلبی و تصلب شرائین را کاهش می دهد.

قدرت ایمنی را تقویت کنید

ویتامین B6 برای ترمیم سیستم ایمنی بدن ضروری است. این ویتامین برای مقابله با عفونت ها به بدن کمک می کند. در صورت عدم وجود ویتامین B6، بدن می تواند قربانی این عفونت ها شود.

پشتیبانی از هضم

ویتامین B3 برای انجام عملکردهای طبیعی دستگاه گوارش انسان، اعصاب، تقویت اشتهای سالم و تقویت درخشندگی پوست ضروری است.

روند بهبودی را سرعت می بخشد

ریبوفلاوین نقش اساسی در ترمیم بافت ها، ترمیم جراحات و زخم ها دارد که برای بهبودی کامل مدت زمان زیادی طول می کشد.

گوشت غاز

عملکردهای مغز

این تحقیقات نشان می دهد که روی بر عملکرد ذهنی تأثیر می گذارد. روی برای تقویت عملکرد انتقال دهنده های عصبی با ویتامین B6 همراه است. روی اضافی برای افرادی که دچار آسیب دیدگی هستند ضروری است. روی در اهداف درمانی به بدن کمک می کند.

خستگی را تسکین دهید

ویتامین B12 برای رهایی از ضعف و خستگی بدن انسان ضروری است. این امر استقامت کلی را برای مقابله با فشار کار سنگین ترویج می کند.

می تواند ماده مغذی متراکم باشد

گوشت غاز بدون پوست ممکن است طعم خوبی نداشته باشد، اما در مورد تراکم مواد مغذی بسیار غنی است. بدون پوست، گوشت غاز فقط حاوی 161 کالری در هر 100 گرم برای این 161 کالری، گوشت غاز منبع خوبی از چربی، پروتئین و طیف گسترده ای از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند.

سرشار از ویتامین های B به خصوص ویتامین B6

گوشت غاز مقدار قابل توجهی ویتامین B6 را تأمین می کند. گوشت غاز بدون پوست 32 درصد از RDI را برای این ویتامین ضروری تأمین می کند. ویتامین B6 عملکردهای مختلفی در بدن دارد و در متابولیسم پروتئین نقش بسزایی دارد. غاز همچنین حاوی مقدار نسبتاً خوبی از ویتامین های دیگر B است.

خواص گوشت غاز

منبع خوبی از مواد معدنی

گوشت غاز منبع بزرگی از مواد معدنی را فراهم می کند، و به ویژه از نظر مس، آهن، فسفر، سلنیوم و روی بسیار غنی است. این مواد معدنی به دلایل مختلف ضروری هستند، اما آهن و روی قابل ذکر است زیرا بسیاری از افراد مصرف کافی ندارند. به عنوان مثال، بیش از 1.5 تا 2 میلیارد نفر (از جمله گروه های مشخصی از جمعیت در ایالات متحده) کمبود آهن دارند. علاوه بر این، حدود 17.3 درصد از جمعیت جهان در معرض خطر کمبود روی هستند. غلیظ ترین ماده معدنی گوشت غاز سلنیوم است. این ماده معدنی آنزیم های مختلف آنتی اکسیدانی را در بدن فعال می کند

پروتئین بالا

اول از همه ، منافع بارز؛ گوشت غاز منبع عالی پروتئین است. اگر به دنبال پروتئین غنی هستید، گوشت غاز بدون پوست 22.8 گرم حدود پروتئین چشمگیر در 100 گرم را فراهم می کند. غاز مانند سایر اشکال طیور منبع کاملی از پروتئین (مقادیر کافی از تمام اسیدهای آمینه) را فراهم می کند.

خوب برای سلامت قلب

ساختار روغن گوشت غاز شبیه روغن زیتون است. روغن زیتون برای سلامتی قلب مفید است. قلب بخش مهمی از بدن برای پمپاژ خون است. اگر قلب به درستی کار نکند، بدن نمی تواند برای فعالیت های عادی باشد. برای حفظ سلامت قلب، خوردن گوشت غاز را امتحان کنید که به قلب کمک می کند تا بهتر عمل کند.

منابع انرژی

یکی از منابع خوب برای سلامتی، گوشت غاز است. گوشت غاز برای شما بی نقص و قدرتمند است. انرژی حاصل از گوشت غاز، چربی و آهن است که می تواند بدن را قوی تر کند. منبع انرژی غاز می تواند بدن را تازه کند و همچنین چربی آن خیلی زیاد نیست بنابراین برای کسانی که وزن را حفظ می کنند بی خطر است.

عوارض گوشت غاز

سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

پیش از این هم در بخش سلامت نمناک اشاره داشتیم که با خوردن گوشت، می توانید سیستم ایمنی بدن را بهتر کنید. سیستم ایمنی بدن از مزایای گوشت غاز حاصل می شود. غازهایی که وزن آنها تا 26 کیلوگرم است، برای سلامتی بسیار مفید هستند.

استقامت را بیشتر می کند

ما که احساس کم اشتیاقی می کنیم، احساس تنبلی زیاد و هیجان کمتری می کنیم. حالا می توانید گوشت غاز را برای داشتن بدن پر از تحمل بخورید. استقامت برای قدرت در انجام وظایف و کارهای روزمره بسیار عالی است.

کمک به درمان سرطان

ایمونوگلبولین های گوشت غاز فعالیت ضد سرطانی دارند و موجب تقویت ایمنی هومورال و ایجاد تولید آنتیبادی در خون می شوند بنابراین در درمان سرطان مفید می باشد.

فواید گوشت غاز

دیگر خواص گوشت غاز

خوردن سوپ تهیه شده از گوشت غاز سبب کاهش سرفه،عطسه می شود و به درمان تنگی نفس و سرماخوردگی کمک می کند.

در طب چینی از گوشت غاز برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می کنند زیرا گوشت غاز دارای چربی کم و با کیفیت و حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مخصوصا لینولنیک اسید است که برای سلامتی بسیار مفید می باشد.

مصرف گوشت غاز تقویت کننده نیرو و خاصیت ضد تب روماتیسمی دارد.

مصرف گوشت غاز به کنترل بیماری دیابت کمک می کند.

برای تقویت نیروی طحال و ریه گوشت غاز مصرف نمایید.

برای پیشگیری و درمان بیماریهایی مانند برونشیت مزمن، نفریت، آمفیزم و آسم از گوشت غاز استفاده کنید.

اقدامات احتیاطی در مصرف گوشت غاز

این گوشت را نباید برای کودکان تهیه کرد زیرا هضم آن دشوار است.

افراد حساس باید از آن اجتناب کنند.

علائمی مانند غش، برادیکاردی، رنگ پریدگی، افت فشار خون، سرفه، آنژیوادم، التهاب ملتحمه، ورم روده.

چگونه گوشت غاز بخوریم

گوشت غاز با نمک و گیاهانی تهیه می شود که در آبگوشت چربی یا بامیه پخته می شوند.

همچنین به صورت بو داده و کباب پز نیز طبخ می شود.

با ادویه نیز سرو می شود.

همچنین با میوه های ترش نیز سرو می شود.

ذخیره گوشت غاز

اگر گوشت غاز شما به تازگی برش خورده است و قصد ندارید به زودی آن را پخت و پز کنید، آن را در فویل پلی اتیلن بپیچانید و هرچه سریعتر در فریزر قرار دهید. پرندگان منجمد را می توان به مدت 2-3 ماه از این طریق نگهداری کرد اما این توصیه نمی شود زیرا طعم و کیفیت مواد غذایی گوشت تا حدی تغییر می کند. ذوب کردن دوره ای و تازه کردن گوشت نیز به همین دلیل توصیه نمی شود. هنگامی که قصد استفاده از گوشت را در پخت و پز دارید، مجدداً یخ آن را ذوب کنید تا ذائقه آن تغییر نکند.

گوشت غاز در بارداری

انتخاب گوشت غاز

شما می توانید گوشت غاز را با رنگ نسبتاً تیره آن تشخیص دهید. به نظر می رسد شبیه گوشت اردک است. شما می توانید گوشت را از یک زنجیره سوپرمارکت انتخاب کنید اما توصیه می شود آن را مستقیماً از تولید کننده تهیه کنید زیرا از این طریق کیفیت محصول تضمین می شود. سن گوشت مهمترین چیز است. گوشت غازهای جوان تر لطیف تر و خوشمزه تر است. هنگام برداشتن گوشت غاز، به پوست نیز نگاهی بیندازید. پوست نباید کبودی داشته باشد. در کل باید خشک و یکنواخت باشد. چربی اطراف گوشت باید شفاف باشد.

اثرات جانبی گوشت غاز

گوشت غاز حاوی مقدار زیادی چربی است و افرادی که بیش از حد گوشت قرمز می خورند از بیماری قلبی عروقی (بیماری قلبی) رنج می برند.

مصرف زیاد گوشت قرمز همچنین می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. توصیه می شود که مصرف گوشت بیش از حد نباشد.

مصرف بیش از حد گوشت غاز برای افراد دارای مزاج گرم توصیه نمی شود زیرا دارای طبع بسیار گرم می باشد.

خواص باورنکردنی گوشت غاز برای سلامت و درمان + عوارض

4.399
این مطلب مفید بود ؟8613
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : nutritionadvance / healthbenefitstimes / wordpress / nutrientsweb / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی