مسمومیت غذایی
در این مطلب اشاره ای جامع به بایدها و نبایدهای تغذیه ای در مسمومیت غذایی میکنیم که خواندنش را به شما توصیه میکنیم.

بعد از مسمومیت غذایی چه بخوریم

مصرف برخی از مواد غذایی آلوده منجر به مسمومیت غذایی میشود که با اسهال و استفراغ شدید و دل درد همراه است . رعایت نکات تغذیه ای صحیح بعد از ایجاد مسمومیت غذایی میتواند منجر به بهبود حال شما شود که در این مطلب به آن اشاره میکنیم.

مصرف مواد غذایی آلوده به عوامل بیماری زا مانند ( باکتری ها، قارچ ها و ویروس ها ) می تواند به مسمومیت های غذایی منجر شود مسمومیت غذایی بر اساس میزان سم درگیر و سلامت فرد می تواند خفیف تا شدید باشد. سیکلوسپورین، اشریشیا کلی، لیستریا و سالمونلا برخی از عوامل بیماری زا هستند که اغلب با مسمومیت غذایی در ارتباط هستند.

علائم مسمومیت غذایی ( استفراغ، اسهال، تهوع، سردرد و درد شکمی ) معمولاً 1 - 3 روز بعد از خوردن غذای آلوده شروع می شود به همین ترتیب، مسمومیت غذایی به طور قابل توجهی می تواند روی سلامت شما تاثیر بگذارد و مشاوره تغذیه ای در مسمومیت با مواد غذایی بسیار مهم است. در اینجا چند دستورالعمل مهم در مورد خوردن و اجتناب از خوردن پس از مسمومیت غذایی ارائه می شود.

بهترین مواد غذایی که پس از مسمومیت غذایی

مایعات - یکی از بزرگترین نگرانی پس از مسمومیت غذایی از دست دادن مایعات سریع در اثر استفراغ و اسهال است لذا جایگزینی مایعات قطعاً مورد نیاز است سعی کنید از مصرف غذاها یا آشامیدنی های که می تواند وضعیت شما را بدتر کند اجتناب کنید مکیدن تراشه های یخ می تواند زمانی که شما در حال تجربه شرایط استفراغ شدید هستید مانع از دست دادن آب بدن شود هنگامی که استفراغ برطرف شد به تدریج مصرف نوشیدنی های روشن مانند نوشیدنی های ( الکترولیت، آب سیب و آب ) جایگزین کنید از خوردن نوشابه های که سبب تحریک دیواره معده و محصولات لبنی که سبب تشدید اسهال می شود اجتناب کنید.

مسمومیت غذایی

بعد از مسمومیت غذایی با روش های صحیح تغذیه ای میتوانید به بهود حالتان کمک کنید

مواد غذایی بارات - BRAT مخفف موز، سیب، برنج و نان تست است این غذاها دارای حداقل پتانسیل تحریک کننده معده و به غلبه بر اسهال کمک می کند. رژیم غذایی BRAT اساسا سبب آرام شدن معده و بیماری های اسهالی را کاهش می دهد. و مواد غذایی مانند چربی ها و قندها که می تواند سبب ناراحتی معده شود. نوشیدن مقدار زیادی از مایع با رژیم غذایی BRAT می تواند در rehydrating و به بهبود سریع کمک کند.

مکمل ها - مصرف طرفدار پروبیوتیک مانند ( لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) که به حفظ فلور باکتریایی نرمال ( باکتری های خوب انسان دوستانه ) در روده کمک می کند. در مسافرت به جایی که در آن آب و مواد غذایی ممکن است آلوده باشد استفاده از پروبیوتیک ها قبل و بعد از سفر می تواند به حفظ سلامت روده کمک کند.

حتی زمانی که هیچ مطالعه علمی، خواص ضد میکروبی سرکه سیب را اثبات نکرده است هنوز هم در عمل به عنوان یک درمان سنتی خانگی استفاده می شود. اضافه کردن 2 قاشق چایخوری آن را با یک فنجان آب گرم مخلوط کرده و آن را چند بار در روز بنوشید.

گیاهان داروئی - تعدادی گیاهان به طور سنتی برای مسمومیت غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال تحقیقات در این زمینه مورد نیاز است لیست زیر برخی گیاهان که در مورد مسمومیت های غذایی استفاده می شود.

شیر خار یعنی بوته خار اغلب برای اختلالات کبدی استفاده می شود و به طور گسترده ای در درمان مسمومیت با قارچ در اروپا استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که در 48 ساعت از مصرف قارچ ، درمان موثر را می توان با دارویی میکروگرم بر میلیلیتر، که اتفاق می افتد به جزء اصلی فعال خار نهاد.

مطالعات در حیوانات نشان داده که ترکیبی از داروهای گیاهی چینی و ژاپنی (به طور عمده برای لیستریا استفاده می شود) و می تواند نتایج مطلوب موثر در مورد مسمومیت غذایی بدهد. این ترکیبات فعال شامل کلاه بره ، ریشه گل صد تومانی ، شیرین بیان ، ریشه زنجبیل، ریشه گون ، پوست درخت دارچین چینی و جینسنگ آسیایی می باشد.

در مسمومیت غذایی از خوردن غذاهای زیر اجتناب کنید

محصولات لبنی - از خوردن محصولات لبنی به جز برخی از محصولات مانند ( ماست (که دارای سطح پایین لاکتوز است اجتناب کنید زیرا بیمار به دلیل اسهال نمی تواند لاکتوز را تحمل کند.

غذاهای چرب و تند - از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای چرب و شیرینی اجتناب کنید.
غذاهای با فیبر بالا - از خوردن مواد غذایی دارای فیبر شامل ( سبزیجات و میوه ها، آجیل و دانه ها، مغزها، حبوبات و مرکبات ( اجتناب کنید)

عصاره سیب و گلابی - سوربیتول ، گلوکز و فروکتوز موجود در آب سیب و گلابی در برخی از مردم ممکن است اسهال را بدتر کند.

چگونه مواد غذایی آلوده می شوند؟
مواد غذایی می تواند در هر مرحله ( تولید، پردازش و یا پخت و پز ) آلوده شود.
پخت و پز مواد غذایی (به ویژه مرغ، گوشت خوک، همبرگر، سوسیس و کباب ) به طور کامل انجام نشود.
ذخیره سازی غذا در کمتر از 5 درجه سرما به درستی انجام نشود.
مواد غذایی پخته شده در دمای گرم بیش از حد طولانی بماند.
کسی که بیمار است و یا دست های کثیف دارد به مواد غذایی دست بزند.
ازمواد غذایی تاریخ گذشته استفاده شود.
باکتری ها مانند E کولی در غذای آلوده گسترش یابد.

مواد غذایی که پس از مسمومیت غذایی باید بخورید

3.237
این مطلب مفید بود ؟2413
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از آریا / م.ف
وبگردی