داروی آلزایمر
بیماری آلزایمر بر روی حافظه و احساسات فرد تاثیر مستقیم دارد بهتر است با دیدن کوچک ترین علائم اقدام به درمان آن کنید و داروی ضد آلزایمر مصرف کنید.

بیماری آلزایمر چیست؟ چه دارویی برای درمانش تجویز می شود؟

بیماری آلزایمر یاAD گروهی از اختلالات مغزی به نام دمانس (زوال عقل) است که سندرم های تباهی زا و پیش رونده ی مغزی هستند که بر حافظه، تفکر، رفتار و احساسات فرد تاثیر می گذارند. بیماری آلزایمر شایع ترین علت زوال عقل است. بین 50 تا 60 درصد از موارد ابتلا به زوال عقل می توانند به AD مربوط باشد.

علائم اولیه ی بیماری آلزایمر عبارتند از مشکل یادآوری اسامی، مکان ها یا چهره ها؛ و مشکل در یادآوری چیزهایی که به تازگی اتفاق افتاده است. تغییرات شخصیتی و سردرگمی (مثلا در هنگام رانندگی یا شمردن پول) نیز از علائم اولیه هستند. در نهایت، فراموشی خفیف به بروز مشکل در درک مفاهیم، صحبت، خواندن و نوشتن منجر می شود. و تجزیه ی فیزیکی نیز رخ می دهد، تا حدی به این دلیل که وظایفی مانند غذا خوردن و نوشیدن به سادگی فراموش شده یا بسیار دشوار می شوند.

داروی قوی برای الزایمر

انواع داروی درمانگر بیماری آلزایمر

هر چند برای بیماری آلزایمر درمان قطعی وجود ندارد اما برخی از داروها می توانند سبب کاهش علائم و آهسته شدن پیشرفت این بیماری شوند، این داروها عبارتند از :

دونپزیل (Aricept): 

مصرف این دارو در مراحل خفیف متوسط و شدید بیماری آلزایمر تائید شده است. این دارو روی روند دژنراسیون عصبی تاثیر ندارد و تنها علایم درک و شناخت، فعالیت ذهنی، حافظه، توجه، ارتباط اجتماعی، تعقل، قدرت صحبت و فعالیت روزانه بیمار را بهبود می بخشد. 

عوارض جانبی دونپزیل

عصبی شدن، بی قراری، اتاکسی، دپرسیون، سر گیجه، خستگی، بی خوابی، تحریک پذیری، تشنج، ترمور، تاری دید، کاتاراکت، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، تکرر ادرار، فیبریلاسیون دهلیزی، درد قفسه سینه، کاهش وزن، برونشیت، کهیر، افزایش لیبیدو

مرگ بیماران آلزایمری

گالانتامین (Razadyne): 

گالانتامین عملکرد سلولهای عصبی در مغز را بهبود می بخشد. گالانتامین از افت مقدار استیل کولین جلوگیری می کند. بیماران دارای زوال عقل معمولا دارای سطوح پایین تری از استیل کولین می باشند که استیل کولین برای روند حافظه، تفکر و استدلال اهمیت بسزایی دارد. گالانتامین در درمان موارد خفیف تا متوسط زوال عقل ناشی از بیماری آلزایمر استفاده می شود.گالانتامین به شکل قرص، کپسول و یا محلول خوراکی (مایع) در دسترس است.

عوارض جانبی گالانتامین

تهوع، سردرد، دردشکمی، کاهش اشتها، گیجی، استفراغ، خستگی مفرط، برادیکاردی، افسردگی، اسهال، ضعف، سوءهاضمه، کاهش وزن، بی اشتهایی، حالت خواب آلودگی، احساس ناخوشی ، لرزش، سکته مغزی، سستی و رخوت

علت آلزایمر

ممانتین (Namenda): 

این دارو گاهی اوقات با Aricept، اکسلان، یا Razadyne تجویز می شود. ممانتین برای به تاخیر انداختن و یا کاهش سرعت علائم متوسط تا شدید مورد استفاده است. این دارو نیز به شکل قرص، کپسول و یا محلول خوراکی (مایع) در دسترس است.

عوارض جانبی ممانتین

آژیتاسیون، اضطراب،آتاکسی، گیجی، دپرسیون، خستگی، سنکوپ، حملات ایسکمی موقت، هایپرتانسیون، کاتاراکت، بی اشتهایی، یبوست، تهوع، استفراغ، تکرر ادرار، بی اختیاری ادرار، برونشیت، سرفه، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، راش

کشف داروی الزایمر

ریواستیگمین (Exelon): 

داروی اکسلون (Exelon)، که با نام عمومی ریواستیگمین (Rivastigmine) نیز شناخته می شود، عملکرد سلول های عصبی در مغز را بهبود می بخشد. این دارو، مانعِ از کار افتادن یک ماده ی شیمیایی در مغز که برای پردازش حافظه، فکر کردن و استدلال کردن بسیار اهمیت دارد، می شود. در مغز افرادی که به زوال عقل یا آلزایمر دچار هستند، این ماده ی شیمیایی به میزان بسیار اندکی وجود دارد.

عوارض جانبی ریواستیگمین

سردرد، اضطراب، گیجی، دپرسیون، خستگی، هالوسیناسیون، سردرد، بی خوابی، عصبی شدن، ترمور، بی اشتهایی، یبوست، تهوع، استفراغ، اسهال، نفخ، درد سینه، هایپرتنشن، ادم محیطی، بی اختیاری ادرار، کاهش وزن، برونشیت، سرفه، راش، افزایش تعریق.

آلزایمر شدید

ممانتین و دونپزیل (Namzaric): 

داروی نامزاریک داروی ترکیبی متشکل از دونپزیل و ممانتین است. این دارو عملکرد سلول های عصبی را در مغز بهبود می بخشد. این کار با جلوگیری از تجزیه شیمیایی ماده ای به نام استیل کولین اتفاق می افتد که افراد مبتلابه زوال عقل معمولاً سطح پایینی از این ماده شیمیایی رادارند که برای فرایندهای حافظه، تفکر و استدلال مهم است.

داروی نامزاریک واکنش های شیمیایی در مغز را کاهش می دهد که ممکن است به بهبود علائم بیماری آلزایمر کمک کند. این دارو به طور اختصاصی برای درمان زوال عقل متوسط و شدید ناشی از بیماری آلزایمر مورداستفاده قرار می گیرد. 

این کپسول در درمان آلزایمر متوسط تا شدید استفاده می شود. برای افراد خاصی که به مواد تشکیل دهنده دونپزیل واکنش های بد نشان می دهند از این دارو تجویز می شود.

عوارض جانبی داروی نامزاریک

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند:راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

عوارض داروی آلزایمر

نحوه ناثیرگذاری انواع داروی آلزایمر

آدوکانوماب :

این دارو ذخیره یک پروتئین به نام بتا آمیلوئید را در مغز هدف قرار می دهد. این پروتئین به شکل خوشه ای، یا برجسته در اطراف سلول های مغزی در افراد مبتلا به AD مشاهده می شود. این پلاک ها از انتقال پیام بین سلول های مغز جلوگیری می کنند. و همین موضوع باعث بروز علائم آلزایمر می شود.

سولانِزوماب:

مصرف این دارو روند زوال ذهن را در بیماران مبتلا به آلزایمر کند می کند. سولانِزوماب به پروتئینها موسوم به آمیلوئید بتا می چسبد و از تجمع این پروتئینها در مغز جلوگیری می کند- این پروتئینها در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر به یکدیگر می چسبند و به سلولهای عصبی در مغز آسیب می رسانند.

توقف آلزایمر

درمان آلزایمر با داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد افسردگی آتیپیک نیز فعالیت شیمیایی مغز را افزایش می دهد و می توانند گزینه دیگری برای درمان افسردگی باشند. برخی از این داروها شامل میرتازاپین (remeron) و ترازودون است. عوارض جانبی احتمالی این داروها شامل خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان است. 

با این داروها آلزایمر را درمان کنید! + عوارض داروی آلزایمر

3.886
این مطلب مفید بود ؟6620
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ/ح.ب
وبگردی