درخواست طلاق
زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در قبال مالی که به او می دهد؛ که این مال می تواند معادل مهریه یا بیشتر یا کمتر باشد، از دادگاه درخواست طلاق می نماید.

زن در چه شرایطی می تواند تقاضای طلاق کند؟

جزء حقوق قانونی مرد محسوب می شود که می تواند با مراجعه به دادگاه پس از تعیین تکلیف در خصوص حقوق قانونی همسر خود، از دادگاه تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش نماید. زن نیز بر اساس قانون و مطابق شرایطی می تواند از دادگاه تقاضای صدور حکم الزام زوج به طلاق یا احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق را نماید. در هر حال درخواست طلاق از طرف زن انواعی دارد و هر کدام مستلزم تحقق شرایطی است.

پرسش یک مخاطب درباره شرایط درخواست طلاق از سوی زوجه این است
با سلام داماد بنده با یک خانم دیگر رابطه پیدا کرده و از اون خانم یه فرزند 4 ماهه هم دارد حالا خواهر من چگونه میتواند درخواست مهریه و طلاقش را بکند؟

پاسخ کارشناسان حقوقی به این سوال:

همواره امکان مطالبه حقوق قانونی زوجه از جمله مهریه ایشان وجود خواهد داشت. از طرفی دیگر هرگاه برای زن در زندگی مشترک وضعیتی به وجود آید که ادامه زندگی برای او همراه با سختی و مشقت باشد به نحوی که به طور عادی تحمل آن مشکل باشد، می تواند برای طلاق به دادگاه مراجعه کرده ودادگاه پس از بررسی موضوع اگر شرایط را برای زن غیر قابل تحمل تشخیص داد به درخواست او پاسخ مثبت خواهد داد.

درخواست طلاق

طلاق از طرف زن

طلاق از طرف زن در چه حالتی قابل انجام است؟

1 – طلاق خلع: در طلاق خلع، زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در قبال مالی که به او می دهد؛ که این مال می تواند معادل مهریه یا بیشتر یا کمتر باشد، از دادگاه درخواست طلاق می نماید.

2-احراز شرایط ضمن عقد: زوج باید هنگام امضای شروط مندرج در سند نکاحیه، به این توجه داشته باشد که در صورت تحقق هریک از آن شروط، زوجه می تواند به دادگاه مراجعه کند و تقاضای احراز شرایط اعمال وکالت در طلاق به استناد آن شروط را از دادگاه نماید و حکم طلاقخود را درخواست کند.

3- وکالت در طلاق: طرفین عقد ازدواج می توانند هر شرطی که مخالف با مقتضای عقد نباشد ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر مطرح کنند، مثل اینکه شرط شود هر گاه شوهر، زن دیگری بگیرد یا در مدت معینی غایب شود یا ترک انفاق کند یا علیه حیات زن سوءقصد یا سوءرفتاری کند که زندگانی آنها با یکدیگر غیرقابل تحمل شود، زن وکیل و وکیل در توکیل باشد که پس از اثبات تحقق شرط در دادگاه و صدور حکم نهایی، خود را مطلقه سازد. بنابراین زن می تواند اقدام به اخذ وکالت در طلاق به استناد تحقق شرط یا به طور مطلق نماید و با مراجعه به دادگاه از ناحیه زوج، خود را مطلقه نماید.

4- استنکاف شوهر از دادن نفقه: در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم دادگاه و الزام او به دادن نفقه، زن می تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر او را اجبار به طلاق می نماید. و در صورت عجز شوهر از دادن نفقه نیز همین طور است.

5- طلاق به استناد عسر و حرج: در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضایطلاق کند. چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و اگر اجبار امکان پذیر نباشد، زوجه به اذن دادگاه طلاق داده می شود.

درخواست طلاق

شرایط درخواست طلاق زن 

مصادیق عسر و حرج درقانون مدنی مطابق ماده 1130 عبارتند از:

1- ترک زندگی توسط شوهر حداقل به مدت شش ماه متوالی یا 9 ماه متناوب بدون عذر موجه.
2- اعتیاد شوهر به مواد مخدر یا ابتلای او به مشروبات الکلی و امتناع زوج از ترک آن ها یا عدم امکان الزام شوهر به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
در صورتی که زوج به تعهداتش عمل نکند و یا پس از ترک دوباره به مصرف مشروبات الکلی یا موادمخدر روی آورد با درخواست زوجه طلاق انجام خواهد بود.
3- محکومیت قطعی شوهر به حبس پنج سال یا بیشتر.
4- ضرب و جرح یا فحاشی یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفا با توجه به وضعیت زن قابل تحمل نباشد.
5- ابتلاء شوهر به بیماری های صعب العلاج روانی یا مسری یا هر عارضه صعب العلاج دیگر که زندگی مشترک را مختل کند مثل بیماری سارس یا ایدز.
علاوه بر موارد مذکور در هر موردی که دادگاه تشخیص دهد زن در عسر و حرج قرار گرفته با درخواست زوجه حکم طلاق صادر می کند.

شرایط درخواست طلاق از سوی زوجه

56
این مطلب مفید بود ؟60
برگرفته از زندگی آنلاین - آیین ناجی / ر
برچسب : طلاق
وبگردی