بیماری کرون
بیماری کرون روده مانع جذب آهن و ویتامین ب12 می شود و احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را بالا می برد و همچنین می تواند منجر به پوکی استخوان شود.

همه چیز درباره علل، علائم و راههای درمان بیماری کرون

این بیماری، یک بیماری التهابی مربوط به روده است و باعث التهاب دستگاه گوارش می شود، که منجر به درد شکمی، اسهال شدید، خستگی، کاهش وزن و حتی سوء تغذیه می شود.

التهاب ناشی از این بیماری، اغلب به لایه های بافت روده آسیب می رساند و هم می تواند دردناک و هم ناتوان کننده و خستگی پذیر باشد و گاهی اوقات حتی به عوارض تهدید کننده زندگی نیز منجر می شود.

تا به الان هیچ درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد، اما همانطور که در این بخش از سلامت نمناک خواهیم گفت برخی از درمان ها می توانند علائم و نشانه های آن را کاهش دهند و حتی باعث بهبودی در طولانی مدت شوند.

علائم بیماری کرون

علائم بیماری کرون 

یک بیماری مزمن است که قسمت های گوناگون دستگاه گوارش، از دهان گرفته تا مقعد را تحت تأثیر قرار می دهد.این بیماری بیشتر قسمت انتهایی روده باریک و قسمت ابتدایی روده بزرگ را تحت تأثیر قرار می دهد وحتی می تواند تمام لایه های روده را درگیر سازد و موجب فیبروز شود.

علائم و نشانه های بیماری کرون می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد، آنها معمولا کم کم و به تدریج گسترش پیدا می کنند، اما گاهی اوقات به صورت ناگهانی و بدون هشدار پدید می آیند. وقتی بیماری فعال است، علائم و نشانه هایی ممکن است وجود داشته باشند، که عبارتند از:

علائم افراد مبتلا به بیماری کرون شدید

افرادی که به بیماری کرون شدید مبتلا هستند، ممکن است علائم زیر را داشته باشند:

التهاب پوست، چشم ها، مفاصل، کبد یا مجرای صفراوی.

تب کرون روده

علامت خطر؛ چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دچار تغییرات مداوم در روده شدید و یا اگر علائم و نشانه های بیماری کرون را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید مانند:

  • درد شدید شکم
  • وجود خون در مدفوع
  • اسهال شدید که بدون داروهای بدون نسخه خوب نمی شود
  • تب ناشناخته ای که بیشتر از یک یا دو روز طول بکشد
  • کاهش وزن ناگهانی

مشکل گوارشی

علل بروز بیماری کرون

علت دقیق این بیماری هنوز معلوم نیست؛ پیش از این، رژیم غذایی و استرس و اضطراب حدس زده شده بود، اما در حال حاضر پزشکان می دانند عواملی وجود دارد که ممکن است آن را تشدید کند، اما خود باعث ایجاد بیماری نمی شود که تعدادی از این عوامل عبارتند از:وراثت و سیستم ایمنی ضعیف بدن.

سیستم ایمنی

ممکن است که یک باکتری یا ویروس باعث بیماری کرون شود. زمانی که سیستم ایمنی شما تلاش می کند تا با این میکرو ارگانیسم های مهاجم مبارزه کند، پاسخ ایمنی غیر طبیعی باعث می شود که سیستم بدنتان به سلول های دستگاه گوارش نیز حمله کنند.

وراثت

وراثت و سابقه خانوادگی، در افراد مبتلا به این بیماری شایع تر است، بنابراین ژن ها ممکن است در ایجاد و انتقال این بیماری به دیگر نسل ها نقش داشته باشند. با این حال اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، سابقه خانواگی این بیماری را ندارند.

ناراحتی روده

ریسک و خطر بروز بیماری کرون در چه افرادی بیشتر است؟

شرایطی وجود دارد که موجب تشدید این بیماری میشود، شرایطی مثل:

سن

بیماری کرون می تواند هر سنی را درگیر کند، اما امکان اینکه به این بیماری دچار شوید، در جوانی، بخصوص قبل از سن 30 سالگی بیشتر است.

قومیت

گرچه این بیماری می تواند هر گروهی را تحت تاثیر قرار دهد، اما در سفیدپوستان و افرادی از نژاد اروپایی، بیشتر است. با این حال بروز بیماری در میان سیاه پوستانی که در شمال آمریکا و انگلستان زندگی می کنند نیز رو به افزایش است.

سابقه خانوادگی

اگر شما دارای یک والد یا خواهر یا برادری هستید که به این بیماری دچار هستند، در معرض بیشتری قرار دارند. همانطور که از هر 5 نفر مبتلا به بیماری کرون، یک نفر به دلیل سابقه خانوادگی می باشد.

مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی 

که شامل ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک هستند، نیز باعث اختلال کرون می شود و می توانند منجر به التهاب روده شوند و بیماری کرون را تشدید کند.

جایی که زندگی می کنید

اگر شما در یک منطقه شهری یا در یک کشور صنعتی زندگی می کنید، به احتمال بیشتری وجود دارد که دچار این بیماری شوید. پس نشان می دهد که عوامل محیطی از جمله رژیم غذایی یا استفاده از چربی و غذاهای تصفیه نشده ،ممکن است که در بروز این بیماری نقش داشته باشند.

سیگار کشیدن 

سیگار کشیدن مهم ترین عامل خطر برای این بیماری است و همچنین با وجود این بیماری سیگار کشیدن منجر به تشدید آن می شود.

سیگار کشیدن

عوارض شایع بیماری کرون

التهاب، قرمزی، درد و تورم در مفاصلی مانند مچ دست، زانو، آرنج و مچ پا، دهان، مقعد که می تواند بسیار دردناک باشد.

احساس درد شدید در مفاصل ستون فقرات که از همه شایع تر و معمول تر است.

اختلالات کبدی و صفراوی، مانند التهاب در کبد یا ایجاد سنگ صفراوی.

بروز مشکلات چشمی، با وجود علایمی، مانند، ترس از نور، تاری دید، سردرد.

وجود سنگ در ادرار، کم خونی و سرطانی شدن ضایعات موجود در روده ی بزرگ.

خطرات کرون

تنگی و انسداد روده ی باریک یا روده ی بزرگ، وجود فیستول که ممکن است باعث ایجاد آبسه شود، که گاهی می تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد. فیستول می تواند بین روده و پوست شما، یا روده با یک عضو دیگر ایجاد شود.

سوء تغذیه، اسهال، درد شکمی و یا ممکن است برای خوردن یا جذب مواد غذایی با مشکل روبرو شوید و مواد مغذی را به اندازه کافی دریافت نکنید.

کمبود ویتامین b12 و آهن نیز در این بیماری مشهود است.

داشتن بیماری کرون، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش میدهد، سرطان کولون برای افرادی که حتی این بیماری را ندارند، هر 10 سال یکبار بعد از سن 50 سالگی پیشنهاد می شود. از پزشک خود بپرسید که آیا شما به این آزمایش احتیاج دارید یا خیر.

بیماری کرون می تواند مشکلات دیگری را برای سلامتی ایجاد کند و در میان این مشکلات، کم خونی، اختلالات پوستی، پوکی استخوان ها و یا بیماری های کبدی نیز به وضوح وجود دارد.

کرون روده

درمان های خانگی برای بیماری کرون

این بخش از سلامت نمناک را که در مورد بیماری کرون است با معرفی روش های درمان خانگی و گیاهی یا بهتر بگوییم نسخه های طب سنتی ادامه می دهیم، البته مثل همیشه باید خاطر نشان کرد که وقتی فردی شرایط خاص دارد و بیماری او شدت بیشتری دارد هرگز نباید بدون مشورت با پزشک از روش های درمان معرفی شده استفاده کند.

چای سبز برای بیماری کرون

برای استفاده از چای سبز با هدف درمان بیماری کرون به روش های زیر عمل کنید.

روش اول

یک قاشق چایخوری از برگ های تازه چای سبز را فراهم کنید، آنها را درون یک آبکش بریزید و کاملا بشویید و بعد از اینکه آبش رفت، درون یک کاسه بریزید و در نهایت به یک فنجان آب جوش اضافه کنید.

از یک درپوش استفاده کنید و بعد از چند دقیقه که به طور طبیعی کمی خنک شد، میتوانید کمی عسل به آن بیافزایید و از نوشیدن آن لذت ببرید. میتوانید 3 بار در روز از این نوشیدنی استفاده کنید.

روش دوم

یک کیسه چای سبز را درون یک کاسه بیاندازیدو مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

اجازه دهید چند دقیقه بماند و بعد کیسه چای را از آن بیرون بیاورید و بعد چندین قطره عسل اضافه کنید و هب خوبی هم بزنید، دو بار در روز از این نوشیدنی استفاده کنید.

چای سبز

درمان بیماری کرون با گل ختمی

برای استفاده از گل ختمی با هدف درمان بیماری کرون به روش های زیر عمل کنید.

روش اول

حدود 3 گرم از برگ های خشک شده گل ختمی را به خوبی با آب بشویید و بعد به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، از یک درپوش به مدت 15 دقیقه استفاده کنید، اجازه دهید تا کمی خنک شود و بعد از نوشیدن آن لذت ببرید. سه بار در روز از این نوشیدنی مصرف کنید.

روش دوم

5 گرم از ریشه خشک شده گل ختمی را کاملا بشویید و بعد به آب جوش اضافه کنید، در آن را بپوشانید و بعد از 15 دقیقه که با دمای اتاق خنک شد، آن را بنوشید.

از این درمان 3 بار در روز استفاده کنید.

نکته

برای افرادی که دچار دیابت هستند این درمان پیشنهاد نمیشود.

گل ختمی

زرد چوبه برای رفع بیماری کرون

مقدار کمی زرد چوبه را در یک فنجان آب ولرم بریزید و به خوبی مخلوط کنید، از این ترکیب 3بار در روز استفاده نمایید.

کندر برای درمان بیماری کرون

حدود 1200 میلی گرم کندر را 3 وعده در روز مصرف کنید. این روند را تا زمان بهبودی هر روز ادامه دهید.

کندر

درمان بیماری کرون با زنجبیل

برای استفاده از زنجبیل با هدف درمان بیماری کرون به روش های زیر عمل کنید.

روش اول

مقداری ریشه زنجبیل را به خوبی بشویید و بعد رنده کنید، سپس یک دوم قاشق چای خوری از زنجبیل های رنده شده را درون یک فنجان آب در حال جوش بریزید و بعد از اینکه با دمای اتاق خنک شد، مقداری عسل به ان اضافه کنید و ترکیب را بنوشید.

از این درمان 3 بار در روز استفاده کنید.

روش دوم

شما میتوانید پس از مشورت با پزشک، از مکمل های زنجبیل استفاده کنید.

زنجبیل

نحوه استفاده از هویج برای رفع بیماری کرون

برای استفاده از هویج با هدف درمان بیماری کرون به روش های زیر عمل کنید.

روش اول

تعدادی هویج را به خوبی بشویید و بعد در قطعات کوچک خرد کنید، سپس درون یک قابلمه بریزید و به مقدار لازم آب اضافه کنید.

اجازه دهید تا به جوش آید، زیر شعله را کم کنید و بیست دقیقه صبر کنید و گاز را خاموش کنید. اکنون میتوانید مقداری نمک روی هویج های پخته شده بریزید و مصرف کنید. این فرایند را 3 بار در روز تکرار کنید.

روش دوم

پس از شستن و خرد کردن هویج ها آنها را در مخلوط کن بریزید و مقداری آب به آن بیافزایید.

همچنین میتوانید کمی از آبلیمو نیز استفاده نمایید. خوب آنها را مخلوط کنید و هر روز 2 بار از آن بنوشید.

هویج پخته

نقش ویتامینD در درمان بیماری کرون

برای استفاده از ویتامین دی با هدف درمان بیماری کرون به روش های زیر عمل کنید.

روش اول

هر روز اوایل صبح، 10 دقیقه در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.

روش دوم

غذا های که حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند، مانند جگر، زرده تخم مرغ و میگو را زیاد مصرف کنید.

روش سوم

پس از مشورت با پزشک هر روز از مکمل های ویتامین D استفاده نمایید.

ویتامین دی

درمان بیماری کرون با روغن کندر

یک فنجان آب فراهم کنید سپس دو قطره از روغن کندر را به آن بیفزایید و بعد یک قاشق غذا خوری عسل به آن اضافه کنید و بنوشید.

از این درمان هر روز به مدت 1 هفته استفاده کنید.

درمان بیماری کرون با روغن علف لیمو

یک عدد چای سبز کیسه ای را درون یک لیوان آب در حال جوش بریزید، بعد از مدت 15 دقیقه که کمی خنک شد،2 قطره از روغن علف لیمو را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. دوبار در روز از این نوشیدنی استفاده کنید.

روغن علف لیمو

آلوئه ورا برای بیماری کرون

مقدرای برگ آلوئه ورا را به خوبی بشویید و از یک چاقو برای برداشتن پرز های آن استفاده کنید و سپس آن را در قطعات متوسط برش دهید و درون یک کاسه بزرگ بریزید، یک فنجان آب و یک قاشق غذا خوری سرکه سفید را به آن بیفزایید و به خوبی هم بزنید.

همچنین می توانید مقداری لیموی تازه را به آن اضافه کنید، سپس آن را بنوشید. هر روز یک فنجان از این ترکیب را استفاده نمایید.

آلوئه ورا

درمان بیماری کرون با فلفل نعنایی

ابتدا مقداری از برگ های تازه فلفل نعنایی را فراهم کنید، سپس با آب بشویید و بعد درون یک فنجان آب جوش بریزید.

از یک در پوش استفاده کنید و بعد از اینکه به مدت 15 دقیقه ماند و به طور طبیعی با دمای اتاق خنک شد، آن را بنوشید. هر روز یک بار از این چای استفاده کنید.

ماست برای بیماری کرون

شما می توانید هر روز یک کاسه ماست بخورید.

مصرف ماست

رهایی از بیماری کرون با سیر

چند تکه گل سیر فراهم کنید، آنرا له کنید و عصاره آن را استخراج نمایید و سپس درون یک ظرف بریزید و هر روز مقداری از آن را با کمی آب ترکیب کنید و بنوشید.

روغن زیتون کمک کننده به رفع بیماری کرون

این روغن به دلیل وجود فلاونوئید ها که نوعی آنتی اکسیدان هستند برای رشد و ترمیم سلول ها به خصوص سلول های گوارشی عالی میباشد.

فلانوئید ها میتوانند با رادیکال های آزادی که موجب التهاب میشوند، مبارزه کنند و آنها را کاهش دهند. فقط توجه داشته باشید که باید از نوع مرغوب روغن زیتون استفاده کنید و آن را در برنامه روتین رژیم غذایتان بگنجانید.

روغن زیتون

تاثیر ورزش کردن در بیماری کرون

زمانی که از دارو های خانگی به طور منظم استفاده میکنید، ورزش کردن زیر نظر مربی را فراموش نکنید. این فعالیت ها عمدتا به کاهش اضطراب و هورمون های استرس کمک میکند.

با ورزش کردن نوعی مواد شیمیایی به نام آندورفین در مغز آزاد میشود که باعث احساس خوب و آرامش میشود. بهتر است که از ورزش های هوازی، ایروبیک و تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری استفاده کنید.

ورزش کردن

نکاتی برای پیشگیری از بیماری کرون

  • حفظ رژیم غذایی مناسب روزانه را فراموش نکنید.
  • اجتناب از برخی غذا های خاص که باعث تشدید این بیماری میشوند مانند غلات، پیاز، کافئین را فراموش نکنید.
  • مواد غذایی را که روند بهبود را افزایش میدهند مصرف کنید مانند میوه ها و سبزیجات تازه.
  • سیگار را ترک کنید
  • به مقدار کافی آب بنوشید.
  • استرس را کاهش دهید.
  • د رمعرض ویتامینD قرار بگیرید و از مکمل های آن استفاده کنید.
  • حتما 3 روز در هفته ورزش کنید.
  • و در آخر از تنفس عمیق غافل نشوید.

بیماری کرون چیست؟ علل، علائم و راههای درمان گیاهی بیماری کرون

4.638
این مطلب مفید بود ؟353
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ/ن.ح
وبگردی