زخم معده

باورهای غلط درباره درمان زخم معده با آنتی بیوتیک

کد مطلب : 41915تعداد نظرات : 2 نظرزمان مطالعه : 3 دقیقه
تصور نادرستی وجود دارد که میگوید اگر آموکسی سیلین و آمپی سیلین مصرف شود، فرد به زخم معده دچار خواهد شد این درحالی است که این آنتی بیوتیک ها داروهای درمان زخم معده هستند.

داروهایی که زخم معده ایجاد می کنند

زخم معده به معنی نوعی آسیب خوش خیم به مخاط و زیرمخاط دستگاه گوارش می باشد. معمولاً بین ترشح اسید معده و این آسیب ارتباط وجود دارد ولی امروزه عامل اصلی این زخم ها را وجود و تکثیر باکتری هلیکوباکتر پیلوری می دانند که از راههای مختلفی از جمله آسیب به لایه محافظ مخاط معده موجب ایجاد زخم معده می شود، از این رو درمان اصلی یک درمان آنتی بیوتیکی است.

میکروب هلیکوباکترپیلوری عامل اصلی ایجاد زخم معده است که خوردن آنتی بیوتیک مناسب به تعداد و در زمان لازم طبق تجویز پزشک تنها راه از بین بردن این میکروب است.
مصرف قرص های نظیر امپرازول در افرادی که دچار درد معده هستند تنها در 90 درصد موارد زخم معده را بهبود می بخشد در 10 درصد موارد مصرف این قرص ها میکروب ایجاد کننده زخم معده را از بین نمی برد و استفاده از آنها تنها درمانی موقتی خواهد داشت.
اگر زخم معده به طور کامل بهبود نیابد در عرض یک سال بیش از 80 درصد موارد این زخم ها دوباره شدت پیدا می کند و امکان ایجاد معده درد از نتایج قطعی بازگشت این زخم هاست.
در صورت ابتلا به زخم های پپتیک از قبیل زخم اثنی عشر و به ویژه زخم معده حتما علاوه بر داروهای نام برده طبق تجویز پزشک از سه نوع آنتی بیوتیک مناسب استفاده کنند تا این زخم ها به طور کامل بهبود یابد و از بازگشت مجدد آن که عوارض شدیدی را برای معده در بر خواهد داشت جلوگیری شود.

درمان زخم معده با آنتی بیوتیک ها

کارشناس غذا و دارو گفت:درمان زخم معده با مصرف چند نوع آنتی بیوتیک انجام می شود اما تصور نادرستی در این باره وجود دارد که اگر آموکسی سیلین، آمپی سیلین یا این گونه آنتی بیوتیک ها مصرف شود، فرد به زخم معده دچار خواهد شد این در حالی است که این آنتی بیوتیک ها داروهای درمان زخم معده به شمار می روند.

درمان زخم معده

درمان کامل زخم معده با مصرف آنتی بیوتیک ها رخ میدهد

وی افزود:زخم معده در اثر نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری ایجاد می شود و معمولا درمان دارویی برای این عارضه تجویز می شود که دارای حداقل سه یا چهار نوع آنتی بیوتیک است.

این کارشناس غذا و دارو بیان کرد:آموکسی سیلین یکی از این آنتی بیوتیک ها است. برای درمان زخم معده آنتی بیوتیک ها به همراه یک داروی کاهش دهنده ترشح اسید معده از جمله پنتوپرازول، امپرازول یا لنزوپرازول تجویز می شوند.

این داروساز گفت:البته خوردن برخی داروهای دارای پوشش مانند کپسول ها ممکن است فرد را دچار سوهاضمه کند اما برای بیمار ضرر ندارد. بنابراین تاکید می شود که درمان زخم معده درمان آنتی بیوتیکی است و بیماران از تجویز آنتی بیوتیک زیاد متعجب نشوند.

وی در ادامه اظهار کرد:داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی، گروه بزرگی از داروها هستند که برای درمان درد و التهاب استفاده می شوند که معمولا خانم ها برای دردهای دوره قاعدگی بروفن و مفنامیک اسید و بسیاری از افراد برای پا درد از ناپروکسن و برخی افراد برای کمردرد خود از دیکلوفناک استفاده می کنند.

وی در پایان با بیان اینکه مصرف این گونه داروها بسیار شایع است، خاطرنشان کرد:مصرف این گروه از داروها باعث ایجاد زخم معده در افراد می شود.

 

باورهای غلط درباره درمان زخم معده با آنتی بیوتیک

4.829
این مطلب مفید بود ؟281
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از خبرگزاری فارس / م.ف
2 نظر به ثبت رسیده است
امین1396-08-18
سلام عالی بود من دکترم برا معدم این دارو داد من تعجب کردم وقتی دارو گرفتم فکر میکردم برا معده بده...ولی سر خود هم نباید استفاده کرد فقط زیر نظر پزشک چون دوز مصرفیو دکتر باید تعیین کنه...
154
وبگردی