دقیقه نود
میخواهیم در این مطلب افراد دقیقه نودی که در همه حال مضطرب و پریشان هستند و همیشه زمانشان را از دست می دهند را روانشناسی کنیم.

دقیقه نودی بودن را چگونه ترک کنیم؟

دقیقه نودی ها اغلب به خود دروغ می‌گویند یا دلایلی برای به تعویق انداختن کار پیدا می‌کنند و خود را متقاعد می‌کنند که هنوز زمان زیادی برای اتمام کار باقی مانده است و روز بعد احساس انگیزه بیشتری خواهند داشت یا اینکه تحت فشار زمان بهتر کار می‌کنند. آنها تمایل دارند زمان انجام یک کار را دست کم بگیرند و معتقدند که فقط زمانی می توانند کار کنند که در حال انجام آن باشند.

اگرچه به تعویق انداختن کار برای شرکت در برخی فعالیت‌ها می‌تواند در کوتاه‌مدت سطح استرس را کاهش دهد، اما در دراز مدت می‌تواند سطح احساس گناه، شرم و استرس شما را افزایش دهد. و سلامت روان شما را تحت تاثیر قرار دهد. منفی ترین نتیجه هم، اغلب انتقاد از خود و به خطر افتادن کیفیت کار است.

علت دقیقه نودی بودن و دلایلی که چرا کارها را به تعویق می اندازیم

برخلاف تصور رایج، اهمال کاری به معنای تنبل بودن یا مدیریت ضعیف زمان نیست. این نوعی اجتناب است و نشانه مهمی از گم شدن چیزی است که ممکن است مانع از انجام کار ما شود. از چه چیزی اجتناب می کنیم و چرا از آن اجتناب می کنیم؟

ناخوشایند بودن کارها

ما از یک کار بدمان می آید زیرا خسته کننده یا غیر جالب است، بنابراین ترجیح می دهیم آن را انجام ندهیم.

دقیقه نود

وظایف نامربوط

کاری به شما محول شده است، اما شما شخصاً آن را برای اهداف زندگی خود بی ربط یا بی اهمیت می دانید.

سردرگمی

شما فاقد مهارت، اطلاعات یا منابع برای مدیریت کار هستید. ممکن است یک کار بزرگ یا یک کار جدید باشد و شما هیچ برنامه روشنی برای شروع آن ندارید.

فقدان اعتماد به نفس و ترس از شکست

افراد تمایل دارند از انجام وظایف خودداری کنند، زمانی که به توانایی خود در انجام آن یا انجام آن شک دارند. این امر از عزت نفس آنها محافظت می کند زیرا آنها می توانند این شکست را به عدم انجام بهترین تلاش خود نسبت دهند.

اضطراب و عدم اطمینان

ما مطمئن نیستیم که انتظار چه چیزی را داشته باشیم یا می ترسیم که نتیجه مطلوب نباشد، بنابراین برای اجتناب از آن کار را به تعویق می اندازیم.

نداشتن هدف و ضرب‌الاجل‌های مشخص

وقتی اهداف روشنی وجود نداشته باشد و در نتیجه هیچ جهت یا فشار زمانی وجود نداشته باشد، به احتمال زیاد می‌گوییم که این کار را «فردا» یا «هفته آینده» یا «ماه آینده» انجام خواهیم داد.

عجله

راه حل دقیقه نودی بودن و ترک عادت تنبلی

درک اینکه چرا کارها را به تعویق می اندازیم، می تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد خودمان به ما بدهد و به ما کمک کند که دچار مشکل نشویم. دفعه بعد که متوجه شدید که کاری را به تعویق می اندازید، از لیست بالا برای شناسایی دلایل خود استفاده کنید و از روش های پیشنهادی در ادامه این بخش از نمناک برای غلبه بر اهمال کاری و دقیقه نودی بودن استفاده کنید.

فهرست کارها، مهلت‌ها و اولویت‌ها را ایجاد کنید

ضرب‌الاجل‌ها را در فهرست کارهایتان قرار دهید و برای کارهایی که ضرب‌الاجل ندارند، برنامه دیگری تعیین کنید. هنگامی که تصمیم می گیرید ابتدا کدام یک را شروع کنید، اهمیت هر کار را ارزیابی کنید. در حین انجام هر کار، کار انجام شده را از لیست حذف کنید.

تقسیم وظایف

هنگامی که یک کار پیچیده است، تقسیم آن به مراحل کوچکتر و متوسط ​​می تواند آن را آسان تر و قابل کنترل تر به نظر برساند. به جای انجام همه وظایف را در یک زمان مشخص، آن‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و آن‌ها را به ترتیب اهمیت و ضرورت انجام دهید. این کار به شما کمک می‌کند که مهم‌ترین وظایف را در ابتدای برنامه خود قرار دهید و از تاخیر در انجام آن‌ها جلوگیری کنید.

شناسایی علل تاخیر

بررسی دقیق علل تاخیر و شناسایی عواملی مانند عدم تمرکز، عدم مهارت‌های مدیریت زمان، تنبلی یا ترس از شکست می‌تواند به شما کمک کند تا راه حل‌های مناسب را پیدا کنید.

تعیین اهداف و وظایف خاص

تعیین اهداف راه دیگری برای جلوگیری از اهمال کاری است. مشخص کنید چه چیزی، چه زمانی و چگونه، و یک چارچوب زمانی برای اهداف تعیین کنید. قبل از شروع هر فعالیت، اهداف خود را مشخص کنید و برنامه‌ریزی کنید. ایجاد یک برنامه روزانه و استفاده از لیست وظایف ممکن است به شما کمک کند تا وظایف را به ترتیب اولویت و به موقع انجام دهید.

فقط پنج دقیقه

به خود بگویید که فقط پنج دقیقه فلان کار را انجام خواهید داد و سپس پنج دقیقه دیگر و غیره. به آرامی این را به دوره های زمانی طولانی تر افزایش دهید. با گفتن «بعداً» یا «پنج دقیقه دیگر» میل به شرکت در یک فعالیت غیرضروری و مزاحم را به تعویق بیندازید. به محض اینکه این تمایل از بین رفت، ممکن است تعجب کنید که در نهایت توانستید آن را 30 دقیقه به تعویق بیندازید.

وقت شناس بودن

ایجاد عادت‌های مفید

تلاش کنید برای خود عادت‌های مثبت ایجاد کنید. ممکن است برای شروع به کار مورد علاقه خود یک روال خاص ایجاد کنید، مثلاً شروع با چند دقیقه تمرین یا تعیین هدف روزانه.

کاهش حواس پرتی

زمان و مکان مناسب را انتخاب کنید. محیط خود را برای کاهش حواس پرتی های احتمالی تنظیم کنید، به عنوان مثال. گوشی خود را کنار بگذارید، در مکانی بدون اینترنت مطالعه کنید.

انجام کارها به موقع

مهم‌ترین راه برای ترک عادت تاخیر، شروع به کار به موقع است. به جای انتظار برای آخرین لحظه، سعی کنید کارها را هر چه زودتر شروع کنید و زمان کافی را برای انجام آن‌ها در نظر بگیرید.

مدیریت استراحت

مطمئن شوید که به خودتان استراحت کافی می‌دهید. استراحت منظم و مدیریت مناسب استراحت به شما کمک می‌کند از خستگی و خستگی جلوگیری کنید و انرژی لازم برای انجام کارها را داشته باشید.

مدیریت تمرکز

تمرکز را در هنگام انجام کار حفظ کنید. خاموش کردن تلفن همراه، ایجاد یک محیط آرام و خلاق، و جلوگیری از تمپوی زیاد می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر تمرکز کنید و تاخیر را کاهش دهید.

تعیین محدودیت زمانی برای استراحت خود

مهم است که استراحت کنید، اما مطمئن شوید که یک محدودیت زمانی تعیین می کنید. پس از یک ساعت کار روی یک کار، 10 دقیقه استراحت کنید، سپس یک ساعت دیگر به آن کار بازگردید.

تشویق به جای انتقاد

یاد بگیرید که خودتان را ببخشید و تشویق کنید، به جای اینکه خودتان را به خاطر انجام ندادن کار مورد ضرب و شتم قرار دهید.

پذیرفتن ترس، عدم اطمینان و احساسات منفی

این احساسات اجتناب ناپذیر هستند، اما با وجود داشتن آن احساسات، همچنان می توانید وظایف خود را انجام دهید.

مهمترین نکته این است که ترک عادت تاخیر زمان می‌برد و نیاز به صبر و تلاش دارد. با تمرکز بر این راهکارها و پیوستن به آن‌ها به صورت مداوم، می‌توانید این عادت را تغییر داده و به مدیریت بهتر زمان خود برسید.

راهکارهایی برای اینکه دقیقه نودی نباشیم؟

315
این مطلب مفید بود ؟96
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ن.ح
برچسب : سبک زندگی
وبگردی