نماز
چرا ما که عرب زبان نیستیم، باید به زبان عربی نماز بخوانیم و فارسی نباید با خدا صحبت کنیم و باید الفاظی را به زبان بیاوریم که معنای آنها را نمی دانیم؟!

چرا باید نماز را عربی بخوانیم؟

دلیل عربی خواندن نماز برای بسیاری سوال است؛ حتی با وجود اینکه بارها فته شده است که یکی از نکاتی که باید در خواندن نماز به آن توجه کرد، قرائت نماز به زبان عربی است. استفاده از زبان عربی در نماز دارای اهمیتی ویژه است، زیرا زبان عربی زبان قرآن کریم و زبان پیامبر اسلام، پیامبر محمد (ص) می‌باشد. این انتخاب زبان به معنای ارتباط مستقیم با متن مقدس قرآن و تعبیرات پیامبر اسلام و ائمه معصومین (ع) است. از این رو، نماز به زبان عربی خوانده شدن، نمایانگر تعهد و ارتباط عمیق انسان با مفاهیم دینی و معنوی است.

همچنین، قرائت به زبان عربی در نماز به اصول تجوید و تلاوت صحیح کلمات قرآنی نیز توجه دارد، که این مسأله نیازمند مراعات دقیقی از تلفظ و تاکید در خواندن آیات قرآن است. این مسئله در خواندن نماز به زبان عربی، اصالت و خلوص در عبادت را تضمین می‌کند. تا حدودی پاسخ چرا نماز را به عربی می خوانیم را دریافت کردید اما برای توضیحات بیشتر، با ما دراین بخش از دین و مذهب نمناک همراه شوید تا بدانید که چرا نماز را به فارسی نخوانیم.

پاسخ علامه طباطبایی به علت عربی خواندن نماز

ایشان می فرمایند که از نظر زبان شناسان، زبان عربی از کامل¬ترین زبان های دنیا است که به خوبی می تواند، مفاهیم و مطالب گسترده و عمیق را در قالب های زیبا و کوتاه بیان کند. (المیزان، ج 4، ص 160 تفسیر نمونه، ج 9، ص 300 و ج 13، ص 311)

چرا باید نماز را عربی بخوانیم در حالیکه ما فارسی زبان هستیم؟

یک حدیث در مورد عربی خواندن نماز از امام صادق میخوانید که میتواند پاسخ خوبی به این سوال باشد.

امام صادق (علیه السلام) فرمودند:

خداوند هیچ کتاب و وحی‌ای را جز به زبان عربی، نازل نکرده است ولی [آن کتاب و وحی] در گوش هر پیامبری به زبان قوم آن پیامبر القاء می‎شد، وحی در گوش پیامبر ما به زبان عربی، القا می‎شد. و هنگامی‎که وحی را برای قومش بیان می‎کرد به زبان عربی صحبت می‎کرد و هرکسی با هر زبانی رسول ‎خدا (صلی الله علیه و آله) را خطاب می‌کرد، کلام او به زبان عربی در گوش پیامبر (صلی الله علیه و آله) القا می‎شد و همه‌ی این‌ها را جبرئیل برای پیامبر (صلی الله علیه و آله) به خاطر شرافت و قربی که نزد خدا داشت، به زبان عربی ترجمه می‌کرد. ( تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج7، ص338 بحارالأنوار، ج16، ص134)

نماز
 

اشاره مستقیم خداوند به عربی زبان بودن قرآن

عربی زبان بودن قرآن در چند آیه این کتاب الهی عنوان شده استف به عنوان مثال:

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِیًّا لَّعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ

ما آن را قرآنی عربی نازل کردیم باشد که بیندیشید. ( سوره یوسف- آیه 2)

همچنین خداوند می فرمایند:

وَ کَذلِکَ أَنْزَلْناهُ حُکْماً عَرَبِیًّا وَ لَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْواءَهُمْ بَعْدَ ما جاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ ما لَکَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِیٍّ وَ لا واقٍ.

و این چنین حکم (قرآن) را به زبان عربی نازل کردیم و اگر پس از دانشی که به تو رسیده است، از پی خواسته‌های (نفسانی) آنان بروی، در برابر خدا کارساز و نگهدارنده‏ای نخواهی داشت. (سوره رعد - آیه 37)

آیا فقط باید به زبان عربی دعا کنیم؟

لازم نیست دعاها نیز حتماً به عربی خوانده شوند و انسان در غیر از حالت نماز می‌تواند با خداوند به هر زبانی صحبت و با او راز و نیاز کند و به فتوای اکثر مراجع، در نماز نیز در غیر از اذکار واجب و خصوصاً در قنوت، می‌تواند به زبان غیر عربی دعا کند. (توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص 62)

با توجه به این توضیح، در پاسخ به سوال چرا باید با خدا عربی حرف بزنیم باید گفت، بجز زمان قرائت نماز، شما میتوانید هنگام راز و نیاز و حرف زدن با خدا به زبان خود صحبت کنید نه حتما زبان عربی.

آیا میشود نماز را فارسی خواند؟

چنانچه در احادیث و گفته های بالا هم شرح دادیم، نماز فقط بایستی به زبان عربی خوانده شود.

آیا نماز باید به لهجه عربی خوانده شود؟

هیچ اشاره مستقیمی به خواندن نماز با لهجه عربی در هیچ کتاب و حدیثی نشده است و تنها زبان عربی است که بایستی در خواندن نماز رعایت شود.

دلیل خواندن نماز به زبان عربی و فارسی نخواندن نماز

4.265
این مطلب مفید بود ؟5510
منبع : بخش دین و مذهب نمناک/ن
برچسب : احکام نماز
وبگردی