نکات رانندگی در برف
معمولا رانندگی در برف و شرایط یخبندان برای افراد دشوار می باشد، به همین دلیل باید نکات طلایی رانندگی در برف و یخبندان زمستان را به خوبی رعایت کرد.

آموزش هایی برای روش صحیح رانندگی در شرایط لغزنده

با فرا رسیدن فصل زمستان یکی از چالش های بزرگی که همه رانندگان با آن مواجه می شوند عبور از جاده ها و مسیرهای صعب العبور یا لغزنده است. اگرچه زیبایی های زمستان و سرگرمی هایش مثل برف بازی و اسکیت روی یخ بسیار جذاب و دلچسب است اما مشکلات و محدودیت هایی که این فصل برای همه، مخصوصآ رانندگان ایجاد می کند بر هیچ کس قابل انکار نیست.

بسیاری از جاده ها در فصل زمستان، از لحاظ عبور و مرور با محدودیت های بسیار زیادی روبرو می شوند و خطرات بسیار زیادی متوجه رانندگان می شود. به همین منظور در این مطلب کاربردی از بخش دانستنی های خودرو در نمناک قصد داریم نکات بسیار مهمی را با شما کاربران گرامی به اشتراک گذاشته تا با رعایت آنها بتوانید امنیت خود و سرنشینان خودروی تان را در روزهای سرد و برفی فصل زمستان ارتقاء دهید. شما در ادامه این مطلب روش های صحیح رانندگی در جاده لغزنده ملاحظه خواهید کرد.

نکات طلایی رانندگی در فصل زمستان

قبل از اینکه نکات مهم را ذکر کنیم باید بدانید که تمام رانندگان بایستی خودرو خود را برای روزهای برفی آماده کنند. آمادگی خودرو شامل اقداماتی همچون خرید لاستیک مناسب زمستانی، بررسی عملکرد صحیح باتری، درز پنجره ها، برف پاک کن، ترمزها، آینه های جانبی، جلو و بسیاری موارد دیگر می باشد که در ادامه با جزئیات کامل در اختیارتان قرار خواهیم داد.

اطمینان از سلامت لاستیک ها

یکی از ضروری ترین اجزای خودرو لاستیک های آن می باشد که سالم و استاندارد بودن شان برای افزایش امنیت رانندگان در جاده های لغزنده بسیار اهمیت دارد. یک لاستیک استاندارد باید از 3 مولفه که شامل عمق آج، فشار و آسیب خارجی می باشد مورد بررسی قرار گیرد.

فشار مناسب لاستیک های خودرو از اهمیت بالایی برخوردار است و رانندگان برای اطمینان از این کار بایستی با مراجعه به دفترچه راهنمای خودرو از مناسبترین فشار لاستیک های خودرو خود اطلاعات کسب کنند، زمانی که ترمز می گیرید استاندارد بودن آج لاستیک نیز از ضرورت های اساسی می باشد چرا که چسبندگی زمین و لاستیک با همین مولفه مورد سنجش قرار می گیرد ولی حتماً باید توجه داشته باشید که آج مناسب لاستیک 3 میلیمتر می باشد.

مورد بعدی که از اهمیت بالایی در مورد لاستیک خودرو برخوردار می باشد این است که قبل از هر چیزی باید از سالم بودن لاستیک، از هرگونه آسیب خارجی همچون فرو رفتگی یا برآمدگی های غیر متعارف، بریدگی اطمینان حاصل کرده باشید. بهترین راه تشخیص این آسیب ها دیدن و بررسی لاستیک ها می باشد و چنانچه متوجه هر گونه آسیبی در لاستیک ها شدید بایستی توسط یک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.

چک کردن لاستیک

بررسی عملکرد ترمزها

قبل از اینکه اقدام به حرکت در جاده ها بکنید حتماً باید از عملکرد درست ترمز ها مطلع باشید چراکه در فصل زمستان و روزهای بارانی و برفی جاده ها به حد کافی لغزنده می شوند و چنانچه سیستم ترمز گیری اختلالی داشته باشد ممکن است خطر آفرین باشد. چنانچه متوجه شنیدن صدای جیرجیر به هنگام ترمز گرفتن شدید و ملاحظه کردید عمل ترمز گیری به سختی انجام میشود باید بدانید که این مشکل می تواند آسیب جدی به دیسک های ترمز وارد کند و اگر همین صداها را بیش از اندازه احساس کردید هر چه زودتر باید لنت های ترمز را مورد بررسی قرار داده و آنها را تعویض نمایید.

زمانی که احساس کردید با ترمز گرفتن شما خودرو کمی به جلو پرت می شود باید بدانید که به علت گرمای بیش از حد، دیسک ترمز تاب برداشته است و حتماً باید تعویض شود اما چنانچه ملاحظه کردید که به هنگام ترمز گرفتن خودرو کمی به چپ و راست کشیده می شود نشان دهنده آن است که چسبندگی هیدرولیک در ترمز خودرو ایجاد شده است.

جدا از این مسائل چنانچه مشاهده کردید پدال ترمز کمی شل شده است و عملکرد ترمز ها خوب نیست امکان دارد کمی هوا وارد خط ترمز شده و عملکرد مایع ترمز را مختل کند.

بررسی دقیق باتری خودرو

در فصل زمستان خرابی باتری خودرو ها به مراتب بیشتر از سایر فصل ها می باشد چراکه واکنش های شیمیایی داخل باتری در دمای پایین تر به کندی عمل می کند و این اتفاق منجر می شود عملکرد باتری کاهش یابد و در روزهای سرد زمستانی یک باتری پر، تقریبا 35 درصد از انرژی خود را از دست بدهد.

مورد دیگر اینکه احتمالاً در زمستان رانندگان اقدام به استفاده از وسایل گرمایشی یا چراغ بکنند و میزان بیشتری از شارژ باتری مصرف شود. پس چنانچه نمی خواهید به مشکلی در زمینه باتری بر بخورید از سلامت باتری خودرو خود در اولین روزهای زمستان اطمینان حاصل نمایید.

بررسی باتری خودرو

بررسی میزان ضد یخ

ضدیخ به تنظیم دمای موتور کمک کرده و مانع یخ زدن آب داخل رادیاتور شده و در زمستان از جوش آمدن آب جلوگیری می کند. اتومبیل های مدرن دارای چراغ هشداری در داشبورد خود هستند که میزان کم ضد یخ را اطلاع می دهد اما برخی خودروها دارای این قابلیت نیستند بنابراین در زمستان که درجه حرارت هوا به زیر صفر می رسد، باید از سطح مایعات داخل رادیاتور و میزان مناسب ضد یخ اطمینان یابید و بی گدار به جاده نزنید.

برداشتن وسایل ضروری

قبل از اینکه در فصل زمستان و در یخبندان اقدام به حرکت در جاده ها بکنید حتماً باید وسایلی ضروری مانند لباس های گرم، غذا، چراغ قوه، پتو، پاوربانک، رادیو، بیل، کیت کمک های اولیه و تایر زاپاس را به همراه داشته باشید زیرا گاهی اوقات شرایط در زمستان غیرقابل پیش بینی می شود و ممکن است، مجبور شوید که برای مدتی در خودرو بمانید یا در جایی اقامت کنید.

وسایل ضروری

تمیز کردن خودرو

برخی افراد در فصل زمستان خودرو خود را تمیز نمی کنند و تمیز کردن خودرو را تنها مختص فصل تابستان می دانند اما تمیز نگه داشتن خودرو در زمستان از تابستان مهم تر است زیرا :

1. تمیز کردن خودرو در زمستان مانع از زنگ زدن بدنه خودرو می شود.

2. تمیز کردن شیشه ها و زدون برف از روی آنها و تمیز کردن چراغ های خودرو افزایش ایمنی در رانندگی را به همراه دارد زیرا یخ قرار گرفته روی خودرو و به خصوص شیشه ها می تواند خطرناک باشد و مانع از دید راننده شود.

3. شرکت های راهسازی از نمک برای آب کردن یخ های روی جاده استفاده می کنند و این نمک می تواند روی سطوح فولادی، آلومینومی و پلاستیکی خودرو اثر بگذارد پس تمیز نمودن خودرو سبب می شود آسیبی به خودروی شما وارد نشود.

بررسی نور چراغ ها

قبل از اینکه در زمستان به دل جاده بزنید، نور چراغ های خودرو، چه جلو و چه عقب، را چک کنید تا مطمئن شوید که هیچ نقصی در آنها وجود ندارد. نور پایین، نور بالا و چراغ مه شکن خودرو را به دقت چک کنید. شدت زیاد نور در شرایط برف سنگین می تواند بازتابی از نور را در چشم ایجاد کند بنابراین دید راننده نسبت به شرایط اطراف در زمستان و شرایط برفی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. به جز بررسی نور چراغ ها وسایلی مانند لباس شبرنگ و چراغ قوه را نیز به همراه خود ببرید.

بررسی چراغ خودرو

ملزومات اتومبیل

قبل از اینکه در زمستان به سفر بروید، به آنچه در داخل خودرو قرار می دهید، توجه کنید. یخ شکن، کابل برق، شارژر فندکی، مثلث خطر شبرنگ، پتو و لباس گرم چند مورد ضروری برای شما هستند که ممکن است بخواهید برای خودروی خود تهیه کنید.

برف پاک کن ها

در زمستان و قبل از سفر مطمئن شوید تیغه های برف پاک کن و سیستم شست وشوی جلوی خودرو خوب کار می کند. در زمستان هوای بد باعث می شوند که دید انسان در زمستان در بدترین حالت خود قرار گیرد، همچنین گل و لایی که با عبور ماشین های دیگر روی شیشه ماشین شما می پرند، می تواند که میدان دید شما را کمتر کند پس حتما اطمینان یابید برف پاکن ها سالم هستند.

بررسی برف پاک کن

نکات مهم رانندگی در برف

هنگام سفر در زمستان و جاده های لغزنده نکات زیر را رعایت کنید:

مسیر را بررسی کنید

قبل از اینکه به سفر بروید و در فصل زمستان همیشه مسیر خود را بررسی کنید. قبل از سفرهای طولانی در زمستان باید از اطلاعات ترافیکی، وضعیت آب و هوایی و وضعیت جاده آگاهی پیدا کنید اما اگر قصد سفر در اطراف شهر را دارید، این بررسی زیاد لزومی ندارد.

آهسته برانید

در زمستان که جاده لغزنده است، آهسته برانید و از انجام جابجایی های ناگهانی در جاده خودداری کنید. هنگام رانندگی در زمستان زمان بیشتری را به اعمالی مانند شتاب گیری، ترمز، چرخش و حتی تغییر خطوط اختصاص دهید.

در روزهای بارانی نیز در رانندگی دقت کنید زیرا سطح اصطکاک چرخ های اتومبیل با آسفالت سطح سواره رو در چنین مواقعی کاهش می یابد پس با رعایت همه اصول ایمنی و سرعت مطمئن رانندگی کنید تا اتفاقی برایتان نیافتد. بهتر است در این روزها آرامتر برانید تا حرکت سریع شما باعث پاشیدن آب و گل به عابران نشود.

رانندگی آهسته 

سریع و ناگهانی ترمز نکنید

در زمستان که جاده لغزنده است و جاده بارانی و برفی است، سریع و ناگهانی ترمز نکنید و پدال ترمز را محکم فشار ندهید و زمان و مسافت بیش تری را برای متوقف کردن خودرو در نظر بگیرید یعنی 10 ثانیه قبل از روی پدال گاز پای خود را بردارید و به آرامی پدال ترمز را فشار دهید.

از خودروهای جلویی فاصله ی بیشتری بگیرید

رانندگی در زمستان و لیز بودن زمین ممکن است فرآیند ترمز کردن را مختل کند و خلاصه نتوانید مثل همیشه در کمترین مسافت ترمز بگیرید پس هنگام رانندگی در هوای بارانی و برفی باید از خودرو خود فاصله بگیرید. اگر می خواهید رانندگی امن تری داشته باشید، باید فاصله ای مناسب از خودروی جلویی داشته باشید، فاصله ی کمتر به معنای ایمنی کمتر است.

رعایت فاصله 

سوخت کافی به همراه داشته باشید

قبل از سفر به مناطق طولانی در زمستان از پر بودن باک خودرو مطمئن شوید زیرا پر بودن باک مانع از ایجاد تراکم در لوله های سوختی می شود. به وجود آمدن تراکم افزایش احتمال یخ زدگی را به دنبال دارد. به جز بررسی پربودن باک، مایعات دیگری مانند ضد یخ و آب خودرو را چک کنید و مطمئن شوید که در مخازن این مایعات هیچ گونه نشتی وجود ندارد.

برای شرایط اضطراری آماده باشید

برای حفظ کردن خود، وسیله نقلیه و سایر کاربران راه از خطرهای احتمالی هنگام گیر کردن در مسیر و یخبندان فعالیت های زیر را انجام دهید:

خودرو را برای گرم کردن خود و استفاده از بخاری مدت زمان زیادی روشن نگه ندارید زیرا ممکن است لوله اگزوز توسط برف مسدود شود و منوکسید کربن را به داخل خودرو انتقال دهد.

از وسیله نقلیه خود جدا نشوید، زیرا وسیله نقلیه زودتر از خود فرد توسط گروه های امداد و نجات شناسایی می شود.

اگر مجبور به توقف طولانی مدت خودرو در مکانی شدید، مثلث های شب رنگ را در اطراف خودرو قرار دهید و به آنتن خودرو یا پنجره ها پرچم های قرمز رنگ را متصل کنید.

رانندگی در برف 

زنجیر چرخ به همراه داشته باشید

در شرایط یخبندان با سرعت مطمئنه حرکت کنید و از گردش و انحراف ناگهانی خودداری نمایید. از لاستیک های یخ شکن استفاده نکنید زیرا حرکت وسایل نقلیه با لاستیک های یخ شکن باعث صدمه زدن به خط کشی و آسفالت خیابان ها می شود و همیشه به هشدارهای هواشناسی و پلیس توجه نموده و زنجیر چرخ را فراموش نکنید.

به یخ سیاه جاده توجه کنید

ممکن است روی آسفالت خیابان قسمت یخ زده ای وجود داشته باشد که هنگام رانندگی در زمستان گمان کنید که این قطعه آب است و با بی احتیاطی از روی آن عبور کنید. چون رنگ آسفالت سیاه است این یخ نیز سیاه دیده می شود، به آن یخ سیاه گفته می شود پس مواظب یخ سیاه باشید.

هنگام رانندگی با مشاهده ی رطوبت روی جاده احتمال وجود یخ سیاه را بدهید و چنانچه در نمناک اشاره شده است دقت کنید که وقتی خودروهایی که از روبه روی تان می آیند و از روی قسمت های مشکوک به یخ سیاه رد می شوند آیا آب پاشیده می شود یا خیر. اگر آب پاشیده نشود احتمالاً آن قسمت ها یخ سیاه هستند و باید احتیاط کنید.

اگر با بی احتیاطی از روی آن عبور کنید، ممکن است وضعیتی خطرناک برای خودروی شما به وجود آید بنابراین هنگام عبور از روی یخ سیاه پا را از روی پدال گاز بردارید و سرعت را کم کنید اما نباید ترمز کنید زیرا خطر لیز خوردن ماشین افزایش می یابد.

نکات رانندگی در برف 

زمان لیز خوردن در برف و یخ اینگونه عمل کنید

اگر هنگام رانندگی در برف ماشین شما شروع به لیز خوردن کرد :

زمانی که ماشین شروع به لغزش کرد، با آرامش، کنترل ماشین را به دست بگیرید.

فرمان را به سمتی بچرخانید که عقب ماشین در حال لیز خوردن است، اینگونه شما کنترل ماشین را مجددا به دست می آورید و از بدتر شدن اوضاع جلوگیری می کنید.

مبارزه با لیز خوردن سبب از دست رفتن کنترل و طولانی تر شدن مسیر لغزش می شود.

اگر در زمان گذر از لبه های لیز یا در زمان ترمز دچار لغزش شدید، واکنش زیاد نشان ندهید زیرا خود اتومبیل پس از چند ثانیه تعادل را برقرار می کند.

هنگام رانندگی در جاده های برفی حواستان را جمع کنید چون ممکن است هر لحظه خودرو دچار لغزش شود.

نکات ایمنی رانندگی در برف و یخبندان زمستان

4.520
این مطلب مفید بود ؟182
منبع : بخش سرگرمی نمناک/ح.ب/ن
وبگردی