رنگ شناسی دکوراسیون
در دکوراسیون داخلی رنگ ها تاثیرات متفاوتی بر افراد دارند پس با توجه به نکات رنگ شناسی می توانید برای طراحی دکوراسیون منزل خود بهترین و مناسب ترین رنگ را انتخاب کنید.

روان شناسی رنگ برای طراحی داخلی

وقتی در مورد رنگ شناسی دکوراسیون صحبت می کنیم، باید بدانیم که رنگ ها به طور تصادفی مورد استفاده قرار نمی گیرند. در نگاه اول ممکن است فکر کنیم انتخاب رنگ ها برای یک اتاق نشیمن برای مثال، یا برای کل خانه ساده است، زیرا ما آنچه را که دوست داریم را انتخاب می کنیم.

در بسیاری از موارد، نتایج بسیار خوب هستند، اما در اغلب موارد، اگر شما چیزی درباره رنگ ها نمی دانید و اینکه چه ترکیباتی برای سبک منزل شما عالی به نظر می رسند، نتایجش ممکن است هیچ چیز مشترکی با ظاهر حرفه ای نداشته باشد.

در دنیای مد نمناک میخوانید که در بیشتر موارد, افرادی که طراحان داخلی هستند, دانشی در مورد رنگ ها دارند, خوب می دانند که کدام دسته به رنگ خاصی تعلق دارند, چه رنگ هایی برای ترکیبات مناسب هستند و بیشتر آن ها اثرات روانی رنگ را می دانند و اینکه چه چیزی بهتر است تا نتیجه مطلوبی بدست آید.

رنگ شناسی دکوراسیون

در مورد رنگ شناسی دکوراسیون داخلی بیشتر بدانید

رنگ شناسی در طراحی دکوراسیون داخلی

من همیشه این ایده را دوست داشته ام که با اضافه کردن یک رنگ خاص یا ترکیبی از رنگ ها, می توانید به سادگی حالت خود را تغییر دهید, اتاق شما با ایجاد توهم نوری، کوچک تر یا بزرگ تر و غیره شود.

بنابراین اول باید بدانیم که سه رنگ اصلی داریم:زرد, قرمز و آبی. وقتی این رنگ های اصلی را با هم ترکیب می کنیم, رنگ های ثانویه و فرعی را به دست می آوریم:

  • زرد و آبی, سبز می شود.
  • زرد و قرمز نارنجی می شود.
  • آبی و قرمز، بنفش می شود.

رنگ های اصلی را می توان با رنگ های ثانویه مخلوط کرد و رنگ های متفاوتی را به دست آورد، که رنگ های سومین نامیده می شوند. رنگ ها مکمل یکدیگر در گراف هستند. هر جفت رنگ ها مکمل یکدیگر هستند و یک رنگ خنثی تولید می کنند.

هر فردی رنگ ها را سرد یا گرم می بیند. اگر نمودار رنگ را می بینید, معمولاً رنگ های سرد، در رنگ های آبی و سبز هستند و رنگ های گرم در سمت نارنجی و قرمز قرار دارند.

رنگ ها حالت خاصی از ذهن به ما می دهند, می تواند ما را تشویق کند, می تواند ما را خوشحال کند, می تواند باعث شود احساس امنیت و آرامش کنیم, می تواند توانایی تمرکز یا به یاد آوردن چیزهای دلپذیر را افزایش دهد.

رنگ هایی هم وجود دارند که ما را افسرده می کنند, اجازه دهید چیزهای غم انگیز را به خاطر داشته باشید, می توانند خسته کننده باشند یا بعد از مدتی آزاردهنده شوند. ما باید این موضوع را وقتی که رنگ های خود را انتخاب می کنیم, در نظر بگیریم. بالاخره ما کسانی هستیم که در خانه هستیم و خیلی مهم است که در مورد آن احساس خوبی داشته باشیم.

ترکیب رنگ چیدمان منزل

چه رنگی برای دکوراسیون منزل مناسب است؟

3 نکته را برای زمانی که رنگ دکوراسیون خود را انتخاب می کنید، در نظر بگیرید:

1. هر رنگی را انتخاب می کنید، در مورد این که چقدر وقت در آن صرف خواهیم کرد و چه زمان هایی در آن اتاق خواهید بود, چه فعالیت هایی در آن اتاق انجام خواهد شد و حال که می خواهیم رنگ های مورد استفاده را ایجاد کنیم, فکر کنید.

2. باید ببینید که آیا نور خورشید وارد اتاق می شود یا خیر، و چه زمان هایی, صبح, بعد از ظهر, در تمام روز, یا اصلاً (آن بستگی به موقعیت اتاق دارد).

3. دقت کنید که اتاق چقدر بزرگ است.

با توجه به این, از رنگ های روشن تر یا تیره تر استفاده کنید. رنگ های روشن احساس فضای بیشتری را می دهند و رنگ های تیره تر یا گرم باعث می شود که اتاق کوچک تر به نظر برسد. مردم رنگ ها را به طور متفاوت درک می کنند.

به طور کلی, آن ها به رنگ ها به روش های مشابهی واکنش نشان می دهند, اما اثرات آن برای هر فرد یک سان نخواهد بود. برای مثال, یک رنگ خاص می تواند به طور ناخود آگاه برخی از خاطرات و یا احساسات شما را بیدار کند, این می تواند برای شخص دیگری هم رخ دهد, اما احساسات و خاطرات متفاوت هستند.

یک مثال دیگر, رنگ سیاه است که بسیاری آن را با عزاداری و یا چیزهای غم انگیزی مرتبط می دانند، در حالی که برخی دیگر ممکن است دوست داشته باشند و احساس خوبی بگیرند. استفاده از روان شناسی رنگ ها در طراحی داخلی تضمین نمی کند که برای هر فرد در خانه دقیقاً یک حس را منتقل کند.

برخی از اثرات روانی رنگ های قهوه ای, سفید, خاکستری, سیاه, زرد, قرمز, ارغوانی, بنفش, آبی و سبز را شرح خواهم داد. روان شناسی رنگ ممکن است به شما کمک کند وزن خود را کم کنید, رنگ به اضافه یک سایت متخصص می تواند نتایج خوبی بدهد.

رنگ شناسی در معماری و دکوراسیون

تاثیر رنگ ها در دکوراسیون داخلی

رنگ شناسی رنگ قهوه ای در دکوراسیون :

با رنگ قهوه ای, شما می توانید احساس طبیعی بودن و راحتی را به خانه خود القا کنید. رنگ های قهوه ای معمولا با سایه های مشکی, زرد, خاکستری, سبز, قرمز و حتی ارغوانی ترکیب می شود.

چون از ترکیبی از رنگ های مختلف ساخته شده است, قهوه ای در هیچ جای دیگری در نمودار رنگی یافت نمی شود و اغلب رنگ خنثی محسوب می شود. رنگ قهوه ای می تواند بسیار خوشایند باشد، اگر ما به شکلات, قهوه و کیک فکر کنیم.

این رنگ زیاد در طبیعت یافت می شود. تقریباً هر گیاهی که پیدا می کنیم، رنگ قهوه ای دارد. در بسیاری از جاها قهوه ای رنگ زمین است. بنابراین قهوه ای می تواند حس امنیت و ثبات را به ما بدهد. این رنگ برای شما عالی است, اگر شما عاشق گربه هستید.

می توانید تصور کنید که یک گربه در گوشه اتاق نشسته است و شما و بچه گربه تان مشغول تماشای فیلم با بخاری هستید. در ترکیبات داخلی, قهوه ای می تواند عمق و گرما را اضافه کند.

در طرح های رنگ خنثی، می توانید کمی رنگ قهوه ای به آن ها اضافه کنید تا از آن ها استقبال بیشتری کنید. مبلمان و کف پارکت زیبا و یا رنگ های طبیعی می توانند سلیقه خوبی باشند. یا اگر از رنگ های طبیعی قهوه ای در چوب های پولیش نشده استفاده می کنید، یک اثر روستایی دلپذیر ایجاد می کند.

رنگ قهوه ای در دکوراسیون

روانشناسی رنگ قهوه ای در طراحی دکوراسیون

تاثیر رنگ سفید در طراحی دکوراسیون:

از اثرات روانی رنگ سفید برای ایجاد یک نگاه تازه و تمیز در منزل خود استفاده کنید. مردم چیزهای مختلفی را با سفید دوست دارند.سفید برای ایجاد ظاهری سبک, آرام و خالص به کار می رود.

اگر در یک اتاق بر روی دیوارها, مبلمان یا کف اتاق استفاده شود, سفید ممکن است این احساس را بدهد که خیلی بیشتر از آن چیزی است که هست و می تواند طراوت تازه ای را ببخشد.

اگر نمی خواهید اتاق بسیار رنگی داشته باشید، اما سفید زیاد نمی خواهید, می توانید از سفید در ترکیب با دیگر رنگ های خنثی استفاده کنید. سیاه, قهوه ای یا خاکستری با سفید تناسب دارد.

برای استفاده از تاثیرات روان شناختی رنگ سفید, شما نباید زیاد از آن استفاده کنید, فقط برای تاکید بر چیزهای خاصی از قبیل پنجره ها و چارچوب درها.

رنگ شناسی دکوراسیون با رنگ خاکستری:

رنگ خاکستری، تشریفاتی را به نمایش می گذارد که ظرافت لطیف بدون محافظه کاری دارد. اثر رنگ خاکستری بسیار بستگی به سایه رنگی دارد که از آن استفاده می کنید. برای مثال, اگر خاکستری یک ته رنگ زرد داشته باشد, به خصوص اگر شما چیزهایی در اتاق در رنگ های مختلف قهوه ای داشته باشید، زیبا است.

اما یک سایه زیبا از خاکستری, در ترکیب با یک رنگ سفید روشن, می تواند ظاهر تمیز و تازه ای را ایجاد کند. اگر مناطق خاکستری زیادی دارید, غالب خواهند شد و محیطی خسته کننده ایجاد خواهند کرد.

روانشناسی رنگ سیاه در دکوراسیون داخلی:

از اثرات روانی رنگ سیاه برای ایجاد یک وجه زیبا و پررنگ برای منزل خود استفاده کنید. اگر به شیوه ای هوشمندانه از آن استفاده کنید, رنگ سیاه, جوی ظریف و پیچیده به طراحی داخلی می دهد. اگر رنگ پس زمینه روشن یا خنثی باشد, هر چیزی که سیاه است, خاموش خواهد شد.

رنگ سیاه برای بیرون آوردن چیزهای خاصی در یک اتاق ایده آل است. اغلب افراد رنگ سیاه را با مرگ, سوگواری, بیوگی و عموماً با موقعیت های رسمی و جدی مرتبط می دانند. در نتیجه زیاد از سیاه استفاده نکنید, فقط برای برجسته کردن چیزهایی مانند قاب های عکس, جداول کوچک, و غیره استفاده کنید.

رنگ شناسی رنگ زرد در دکوراسیون:

از اثرات رنگ زرد برای دادن جوی روشن و خوش بینانه برای منزل خود استفاده کنید. اثرات رنگ زرد با تفاوت های جزیی آن فرق می کند. یک زرد کم رنگ که بر روی دیوارها یا سقف اعمال می شود می تواند کمی نور را در خانه شما به همراه داشته باشد, در حالی که ممکن است پس از مدتی, یک رنگ تیره تر شود.

اگر نمی خواهید از آن بر روی دیوارها استفاده کنید, می توانید به روش های دیگری از آن استفاده کنید. برای مثال, زرد برای چیزهای ایستاده عالی است. شما می توانید از مقادیر کم از لوازم زرد, گل و یا عکس استفاده کنید.

رنگ قرمز و رنگ شناسی دکوراسیون داخلی:

از قرمز برای ایجاد یک جهت تشدید شده و جذاب برای اتاق خود استفاده کنید. رنگ قرمز اغلب نشانه تهدید است و می تواند ضربان قلب و خون را افزایش دهد، اما با سایه گرم تر می توانید احساس خوبی داشته باشید. اتاقی با رنگ قرمز زیاد می تواند سطح اشتیاق را افزایش دهد. رنگهایی مثل نارنجی, قرمز برای افزایش اشتها و در نتیجه در آشپزخانه ها استفاده می شود.

رنگ شناسی دکوراسیون برای رنگ صورتی:

شما می توانید از رنگ صورتی برای ایجاد جوی تازه و زیبا در خانه استفاده کنید. در بیشتر کشورها، رنگ صورتی رنگی به عنوان رنگ زنانه دیده می شود و اغلب مرتبط با همه چیز مربوط به دختران است.

به طور کلی، استفاده از صورتی در طراحی داخلی، اثرات روان شناختی آرامش بخش و راحتی دارد. برخی از رنگ های صورتی حس تازه و شیرینی دارد که می توانند با شیرینی همراه باشند.

رنگ شناسی رنگ بنفش در دکوراسیون:

از اثرات روان شناختی رنگ بنفش برای ایجاد یک محیط لوکس و گران قیمت برای منزل تان استفاده کنید، اگر رنگ آبی داشته باشد، می تواند آرامش بخش باشد و به یک فضای مرموز تبدیل شود. با سایه قرمز توجه بیشتری را به خود جلب می کند و بر اتاق مسلط می شود. رنگ بنفش نماد طولانی سلطنت و قدرت است.

رنگ آبی در رنگ شناسی دکوراسیون:

با رنگ آبی می توانید یک دید سرد و شفاف ایجاد کنید. در طراحی داخلی می توانید از آبی برای ایجاد فضای کار و مدیتیشن استفاده کنید. رنگ آبی برای کاهش فشار خون و ضربان قلب است. از آن برای طراحی فضای داخلی برای بزرگ کردن اتاق با سایه بسیار روشن آبی استفاده کنید.

شما می توانید از آبی برای خنک کردن یک اتاق با نور خورشید و گرما زیاد، استفاده کنید. در بخش دنیای مد نمناک چند بار اشاره کردیم که اگر رنگ آبی در آشپزخانه، رنگ، مبلمان و یا ظروف مورد استفاده قرار گیرد، گفته می شود که اشتها را کاهش می دهد و شما می توانید وزن کم کنید.

رنگ شناسی دکوراسیون با رنگ سبز:

از اثرات روانی رنگ سبز ایجاد فضای آرام و آرامش بخش در خانه است. اثرات روانی رنگ سبز رنگی شبیه به رنگ آبی است، سبز به عنوان آرامش و شفافیت است. سبز برای چشم و طبیعت بسیار آرامش بخش است و طبیعت چیزهای زیادی به ما می دهد. بهترین راه برای استفاده از رنگ سبز در طراحی داخلی ترکیب چندین رنگ، یا سبز ترکیبی و با رنگ های دیگر است.

 

رنگ شناسی در طراحی و دکوراسیون داخلی

4.532
این مطلب مفید بود ؟293
منبع : بخش دنیای مد نمناک/ن/ز.ت
وبگردی