روز کارگر
روز کارگر در کشورهای مختلف جهان، دارای آداب و رسوم خاص خودش می باشد و این در حالی است که این رسم و رسوم در کشور کره شمالی کمی متفاوت است چرا که...

حقایقی مهم درباره ی روز جهانی کارگر

کارگران قشر زحمت کش و مفید جامعه هستند که توسعه و پیشرفت جامعه بی شک از حرکت بازوان و فکر و اندیشه آنها نشات گرفته است. کار مایه حیات است و کارگران، پیشگامان این حیاتِ بدیع و نشاط آفرینند. جامعه ای توسعه و پیشرفت خواهد نمود که از فرصت اندیشه و بازوی هنرمند کارگران بهتر استفاده کند. سه شنبه اول ماه مه مراسم روز جهانی کارگر در بسیاری از کشورهای جهان برگزار می شود اما در کره شمالی رسم جالبی در روز کارگر وجود دارد که در این بخش از نمناک به آن می پردازیم.

رسم جالب کشور کره شمالی در روز کارگر

روز جهانی کارگر یادمان شورش کارگران آمریکائی در اول ماه مه 1886 در شیکاگو است که هر سال در بسیاری از کشورهای جهان جشن گرفته می شود و اغلب روزی برای اعتراضات و تظاهرات است اما در کره شمالی که ادعا می شود که مردم آن منزوی هستند، رسم جالبی برای روز کارگر وجود دارد.

در روز اول ماه می یا همان روز کارگر مردم پرشور و نشاط و خانواده دوست کره شمالی به همراه خانواده و اقوام، یک روز خود را در دل طبیعت، پارک ها و جنگل ها به خوشی سپری می کنند. این رسم مردم کره شمالی بی شباهت به روز 13 فروردین و روز طبیعت ما ایرانی ها نیست.

روز کارگر

تاریخچه پرماجرای روز جهانی کارگر

کارگران در آمریکا روزانه ده ساعت کار می کردند، قرار بود که اول ماه مه 1886 در آمریکا (ایالات متحده)، کاهش ساعات کار به هشت ساعت در روز، به اجرا درآید که چنین نشد و کارگران این کشوربرای تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات روزانه کار از ده ساعت به 8 ساعت دست به تظاهرات زدند. در چهارم ماه می سال 1886 و در چهارمین روز اعتصاب و تجمع کارگران آمریکایی در شهر شیکاگو، پلیس به روی آنان آتش گشود که شماری کشته، عده ای مجروح و بعداً چهارتن نیز اعدام شدند. 

تظاهرات، کشتار و اعدام کارگران در این روز سبب شد در گوشه و کنار جهان مراسم یادبودی هر ساله برگزار شود و به تدریج اول ماه می، روز جهانی کارگر عنوان گرفت. در سال 1933 حزب نازی آلمان روز اول ماه می را روز ملی و تعطیل عمومی اعلام کرد زیرا اعدام شدگان شیکاگو عمدتاً آلمانی بودند.

روز کارگر در کشورهای مختلف

امروزه روز کارگر در کشورهای مختلف مانند فرانسه، آلمان، یونان، آمریکا، انگلستان، کوبا، مانیل، آفریقای جنوبی و ترکیه برگزار می شود.

در جمهوری اسلامی ایران نیز روز 11 اردیبهشت ماه هر سال روز جهانی کارگر نامیده می شود و این روز برای تمام کارگران مشمول قانون کار تعطیل رسمی به حساب می آید و کارفرمایان حق به کارگیری کارگران خود را در این روز ندارند.

در عراق  هرسال مراسم و تظاهرات روز کارگر در بغداد و سایر شهرهای عراق برگزار می شود.

در پاریس هر ساله بزرگترین راهپیمایی ها در روز کارگر برگزار می گردد که از میدان باستیل شروع می شود و به میدان جمهوری ختم می گردد. 

تاریخچه روز کارگر

نخستین جشن روز 1 مه در هند در مدرس توسط حزب کارگر کیسان هندوستان در 1 مه 1923 برگزار شد. همچنین اولین بار بود که پرچم قرمز در هند مورد استفاده قرار گرفت.در هند، روز اول ماه مه یک روز تعطیل عمومی اعلام می شود.

در کلیسای کاتولیک رومی در سال 1955 ، 1 می به عنوان روز «قدیس یوسف کارگر»، نامزد مریم مقدس نامگذاری شد.

نخستین دوشنبه هر سپتامبر (شهریور ماه) در کانادا به عنوان «روز کارگر» شناخته می شود.

جالب است بدانید در میان کشورها کارگران در لوکزامبورگ، استرالیا، فرانسه، نیوزلند، آلمان، هلند، بلژیک، انگلیس، ایرلند، کانادا بالاترین میزان حداقل دستمزد در جهان را دارند. 

روز جهانی کارگر در کشورهای مختلف + تاریخچه و حقایق

59
این مطلب مفید بود ؟90
منبع : بخش فرهنگ و هنر نمناک/ن /ف.ن
وبگردی