روزه مسافر
با همه اهمیت و ویژگی روزه در میان احکام شرعی، مسافر نه تنها از این تکلیف سنگین معاف است، بلکه روزه بر او حرام شمرده شده است.

روزه مسافر واحکام آن

یکی از واجبات بسیار با اهمیت در شریعت اسلام، روزه ماه مبارک رمضان است با همه اهمیت و ویژگی روزه در میان احکام شرعی، مسافر نه تنها از این تکلیف سنگین معاف است، بلکه روزه بر او حرام شمرده شده است. کسی که به علت سفر، از انجام این فریضه بزرگ الهی، محروم شده، می‏باید پس از آن که مسافرت خود را به اتمام رساند، قضای آن را به جا آورد. حتی می‏توان از سفر برای فرار از روزه نیز استفاده کرد، زیرا روزه یک واجب شرعی است و تنها از طریق شرعی می‏توان از آن معاف شد

درباره عدم وجوب روزه در سفر، قرآن کریم در سوره بقره آیه 185 می فرماید:«و آن کس که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن]تعدادی از روزهای دیگری [را به جای آن، روزه بگیرد.] خداوند، برای شما آسانی می خواهد و برای شما دشواری نمی خواهد.»


اهمیت روزه

حکم ماه رمضان 

امام صادق (علیه السلام) از رسول اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) نقل می کند:«افطار در سفر و نماز شکسته از هدایای الهی است. کسی که توجه به آن نکند هدیه الهی را رد کرده است.»
طبق این بیان، شاید یکی از فلسفه ها و حکمت های عدم وجوب روزه در سفر همان مسئله تخفیف در تکلیف باشد، و به عبارت دیگر، تفضّل بر بندگان است.

روزه ، دلیل روزه نگرفتن مسافر چیست؟

53
این مطلب مفید بود ؟30
برگرفته از حوزه نیوز - /ر
برچسب : روزه
وبگردی