بغل كردن نوزاد
اغلب والدین از بغل کردن نوزاد خود می ترسند اما می توانند با روش های صحیح بغل کردن، مراقبت از سر نوزاد و با حفظ آرامش نوزادشان را بدون نگرانی در آغوش بگیرند.

نحوه بغل کردن نوزاد به روش صحیح و سالم

در ابتدای تولد، کودک بسیار حساس است و اعضای بدنش نسبت به حرکت ناگهانی و افتادن، آسیب پذیر است. بنابراین بعضی از مادرها همواره از افتادن فرزندشان روی زمین هنگام بغل کردن او ترس دارند و یا می ترسند که بچه در آغوش شان ناراحت شود.

اما بغل کردن راهی برای نشان دادن علاقه شما و همسرتان به فرزند است پس هنگام بغل کردن کودکتان آرامش خود را حفظ کنید و به تدریج با او ارتباط برقرارکنید. شما هنگام بغل کردن فرزندتان و لبخند زدن و صحبت با او احساس امنیت بیشتری را به او منتقل می کنید.

هنگام بغل کردن کودکتان اگر شما و همسرتان مراقب سر بچه باشید هیچ آسیبی به او نمی رسد بنابراین به شوهرتان اجازه دهید بدون دخالت شما، فرزندش را بغل کندزیرا هردوی شما باید در ابراز علاقه و محبت به کودک سهیم باشید. در این بخش از نمناک با نحوه صحیح بغل کردن نوزاد آشنا خواهید شد.

بغل کردن نوزاد

چگونه نوزاد را بغل کنیم؟

در بغل کردن نوزاد حواستان بیشتر از همه چیز به سر او باشد

بسیاری از والدین نگران بغل کردن فرزندان خود توسط اطرافیانشان هستند اما اصلا اشکالی ندارد که اطرافیان شما کودکتان را بغل کنند در صورتی که نحوه بغل کردن کودک و حمایت از سر او را بلد باشند . به اطرافیان خود تذکر دهید هوای سر بچه را داشته باشند و از این تذکر خجالت زده نشوید زیرا سلامت کودکتان مهم تر از رنجیدن اطرافیان تان از شما می باشد.

بسیاری از مادربزرگ ها و پدربزرگ ها نحوه بغل کردن بچه را بلد نیستند و به روش های قدیمی بچه را در آغوش می گیرند. در این موقع به آنها تذکر دهید. برای انتقال کودک به بغل فرد دیگر ، با حوصله باشید و این کار را با آرامش انجام دهید و حرکت سریعی انجام ندهید.

بعد از مدتی بچه را پس بگیرید. فردی که کودک را بغل می کند، نباید بیماری خاصی داشته باشد. فرزند خود را بغل افراد مبتلا به سرماخوردگی یا بیماری های پوستی ندهید همچنین فرزندتان را بغل هرکسی ندهید.

در آغوش گرفتن نوزاد

نکات مهم برای بغل کردن نوزاد

روش صحیح بلند کردن نوزاد از روی سطح زمین ، گهواره و ..

یک دست خود را زیر سر نوزاد و دست دیگرتان را زیر باسن او قرار دهید . او به بدن خود نزدیک کنید و سپس بلند کنید و سر و گردنش را حمایت نمایید. کودک را به طرف قفسه سینه و شانه های تان بچرخانید.

نگه داشتن بچه

روش های زیادی برای به آغوش گرفتن کودک وجود دارد اما بهترین روش ، روشی است که کودک و خود شما با آن راحت تر باشید . اگر کودک شما هنگام در آغوش گرفتن او احساس امنیت کند ، گریه نمی کند و کاملا آرام است.

1- روی شانه:

یک دست تان را زیر باسن کودک قرار دهید طوریکه وزن کودکتان روی همین دست باشد سپس با دست دیگرتان، سراو را نگه داشته و او را به قفسه سینه خود بچسبانید.

نحوه صحیح بلند کردن نوزاد

روش صحیح بغل کردن نوزاد و گذاشتن روی شانه

آموزش طریقه صحیح بغل کردن نوزاد

2- روی بازو، در مقابل صورت تان:

روی خمیدگی آرنج تان سر بچه را بگذارید و با دست دیگر خود باسنش را بگیرید.

3- روی بازو، پشت به صورت تان:

سینه بچه روی آرنج تان بگذارید و از کنار یک دست تان را کنار باسن کودک و دست دیگرخود را زیر بدن اوبگذارید.

خواباندن نوزاد

بهترین روش در آغوش گرفتن نوزاد

بایدها و نبایدها در بغل کردن نوزاد

حالا که روش های صحیح بغل کردن نوزاد را آموختید ادامه این بخش از نمناک را برای دانستن باید ها و نبایدهای مهم مطالعه کنید.

  • بچه را طوری که دو دستان شما روی شکمش قرار بگیرد بغل نکنید بغل کردن بچه از شکم و حلقه کردن دستتان دور شکمش سبب وارد شدن فشار زیادی به شکم و معده نوزاد می شود.
  • در آغوش گرفتن گهواره ای برای مواقعی مناسب است که شما می خواهید فرزندتان را شیر بدهید. سر نوزاد باید روی بازوی تان قرار و بدن او زیر ساعد همان دست تان باشد و پشت باسن فرزند خود را با کف دست نگه دارید .
  • برای بغل کردن بچه های بزرگ تر به حالت صندلی دست مسلط خود را زیر باسن بچه بگذارید به صورتی که نوزاد روی دست شما باشد و دست دیگر را بدون هیچ فشاری دور بدن نوزاد حلقه کنید تا جنبه محافظت داشته باشد.
  • اگر نوزادتان گریه می کند و نق می زند سر نوزاد را روی شانه تان بگذارید تا بچه به حالت خمیده در آغوش شما قرار بگیرد و با یک دست قسمت پایینی بدن او را نگه دارید و با کف دست دیگر از سر او نگهداری کنید.
  • اگر نوزادتان خیلی کوچک است برای حفاظت از سر و گردنش هنگام بغل کردن او را صاف و به حالت ایستاده بغل بغل کنید و با یک دست کمر او را نگه دارید.

 

روش صحیح بغل کردن نوزاد و دادن او به فرد دیگر به چه صورت است؟

4.576
این مطلب مفید بود ؟688
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
برچسب : بچه داری
وبگردی