کبد چرب
نتایج تحقیقات محققان نشان میدهد مصرف چربی های اشباع نشده و رژیم غذایی پرچرب عامل ابتلا به کبد چرب است.

ارتباط چربی های اشباع نشده و کبد چرب

دربیماری کبد چرب تجمع بیش از حد چربی درکبد، گاه باعث اختلال در فعالیت طبیعی بافت کبد می گردد که می تواند سیر پیشرونده پیدا کند و باعث نارسایی کبد و یا سیروز کبدی گردد.

محققان عنوان می کنند مصرف چربی های اشباع نشده نیز خطر ابتلا به بیماری کبدچرب را به همراه دارند.

محققان دانشگاه کالیفرنیا دو گروه از موش های تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده یا چربی اشباع نشده تغذیه کردند. در کمال تعجب آنها دریافتند خوردن نشاسته و اسیدچرب مونواشباع نشده اولئات منجر به بیماری کبد چرب که از تاثیرات رژیم غذایی پرچرب غرب است می شود.


کبد چرب

مقایسه کبد چرب و کبد سالم


کارولین دوآرتز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید:«اگرچه چربی غیراشباع دارای فواید متعدد سلامت از جمله چربی مطلوب است، اما مصرف بیش از اندازه چربی غیراشباع نیز می تواند تاثیرات مضر قابل توجهی بر متابولیسم داشته باشد.»

وی در ادامه می افزاید:«ما باید در مطالعات بعدی به بررسی چربی های اشباع شده در مقابل چربی های غیراشباع و درشت مغذی ها بپردازیم.»

به گفته سایر محققان، این مطالعه به خوبی اثبات می کند که ترکیب مواد مغذی (و نه تنها کل کالری مصرفی) در بروز مشکل بیماری کبدچرب موثر است و از یافته های سایر گروه ها که چنین رابطه ای را در مورد ترکیب مضر رژیم غذایی پرچرب/پرکربوهیدرات برای کبد به اثبات رسانده بودند، حمایت می کند.

چربی های مونواشباع نشده شامل روغن های نظیر روغن زیتون، بادام زمینی و کانولا هست و همچنین در آووکادو و برخی مغزیجات آجیلی و دانه ها هم یافت می شود.

این رژیم غذایی عامل ابتلا به کبد چرب است

3.422
این مطلب مفید بود ؟157
برگرفته از آفتاب نیوز -/ح
وبگردی