ریزش مو شیردهی
همه خانم ها بعد از زایمان در دوران شیردهی شاهد ریزش موهایشان هستند, آیا این ریزش مو جای نگرانی دارد؟

ریزش مو در دوران شیردهی

اگر بچه دارید، حتما ریزش موی بعد از زایمان را تجربه کرده اید. بیشتر خانم ها در طول بارداری از اینکه ریزش مویشان قطع می شود خوشحال می شوند اما این شادی دوام چندانی ندارد و بعد از فارغ شدن، تعداد موهایی که حین شامپو کردن می ریزد، بسیار بیش از قبل می شود. این ریزش کاملا طبیعی است و بعد از مدتی برطرف می شود اما گاهی دلیل آن رژیم های غلط لاغری برای کاهش سریع اضافه وزن بعد از بارداری است

اکثر تازه مادران پس از زایمان دچار ریزش مو می شوند و این عارضه را با شیردهی مرتبط میدانند. اکثر اختلالات هورمونی در تازه مادران پس از زایمان موجب بروز واکنش های جسمی و روحی در آن ها می شود.

ریزش مو شیردهی

علت ریزش مو در شیردهی

اگر شما هم مشکل ریزش مو دارید، بهتر است توصیه های کارشناسان را بخوانید.

ریزش موی سر پس از زایمان امری شایع در زنان به شمار می رود که این موضوع در دوران شیردهی، معمولا از سن 2 تا 4 ماهگی نوزاد آغاز می شود. متخصصان می گویند بر خلاف باور برخی افراد، ارتباطی میان شیردهی و ریزش مو وجود ندارد.
در دوران بارداری سطح هورمون های بدن شخص باردار بالا می رود و باعث می شود تعداد موهای در حال رشد، بیشتر از موهای فاز استراحت باشد، به گونه ای که اکثر زنان در این دوران با موهایی پر پشت تر و با حالت بهتری به نظر می رسند.

پس از زایمان و در اثر کاهش سطح هورمون ها یک باره باعث می شود که تعداد زیادی از موها وارد فاز استراحت شوند و ریزش پیدا کنند .اما به مرور زمان سیکل رشد و استراحت موها به حالت طبیعی برمی گردد، ریزش موها کاهش یافته و تراکم مو نیز به حالت قبل بازمی گردد.
معمولا در تصور عامه ریزش مو پس از زایمان به غلط به شیردهی نسبت داده می شود. در صورتی که ارتباطی بین شیردهی و ریزش مو وجود ندارد و این ریزش مو در مادرانی که کودک خود را با شیر خود تغذیه نمی کنند نیز اتفاق می افتد .
نگرانی خاصی در مورد ریزش مو پس از زایمان وجود ندارد، زیرا بعد از برقراری تعادل هورمونی بدن این مسئله به خودی خود حل خواهد شد.

ریزش مو در تازه مادران شیرده
از دستکاری موها تا حد ممکن خودداری نموده و آنها را با یک برس نرم ساخته شده از کرک طبیعی برس بزنید. اگر ریزش مو شما بعد از زایمان بیش از یک سال طول کشید، ممکن است پزشک سایر علل احتمالی ریزش مو مانند کم خونی، بیماری های تیروئید، کمبودها، بیماری های هورمونی و یا ریزش مو ارثی را انجام دهند و به درمان آن بپردازد.
به طور معمول ریزش طبیعی موها در دوران بارداری کاهش می یابد و پس از زایمان، موهایی که وارد مرحله استراحت نشده بودند، به این مرحله وارد شده و می ریزند.

برای پیشگیری از ریزش مو اصطلاحا از مواد قابض استفاده می شود و حنا، مورد و سدر در اصطلاح عام ریشه را سفت می کنند. نکته جالب اینکه هر 3 گیاه آثار ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی هم دارند. افرادی که دچار ریزش مو می شوند، معمولا پوست ملتهبی دارند و بثورات پوستی و چربی در سطح پوست سر آنها مشهود است

ریزش مو در شیردهی نگران کننده است؟

57
این مطلب مفید بود ؟70
برگرفته از ایمنا - روزنامه سلامت -/ح
وبگردی