ریشه کنی کرونا

کرونا ریشه کن نمی شود

تاریخ انتشار : 23 آذر 1399کد مطلب : 59717زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو کمیته علمی ستاد کرونا گفت: حتی با وجود واکسن، کرونا ریشه کن نمی شود و باز هم باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم.

ایسنا: مسعود مردانی ، گفت:در همه گیری کرونا، مردم تجارب ارزشمندی به دست آوردند. پس از محدودیت های اسفند، فروردین و ماه مبارک رمضان که مردم به خوبی از دستورالعمل ها تبعیت کردند، در خانه ماندند و مسافرت نرفتند، در اردیبهشت ماه به سمت کنترل بیماری رفتیم و مزد آن زحمات را گرفتیم و بسیاری از بخش های کرونا در بیمارستانها تعطیل شدند، اما همان زمان هم خیال خام بود که فکر کنیم کرونا را شکست دادیم و دیگر برایمان خطری ندارد.
وی افزود:متاسفانه علی رغم توفیقات به دست آمده، ساده انگاری برخی باعث شد پس از خرداد ماه آمار بیماری روند افزایشی داشته باشد و حتی این فرضیه که اعلام می کرد بیماری در تابستان و گرما از بین می رود نیز شکست خورد. ما حتی در برخی نقاط مانند استان خوزستان که گرمسیر هم هستند در این فصل با فجایعی روبرو شدیم.
مردانی با اشاره به روند رو به کاهش بیماری در حال حاضر در کشور، تاکید کرد:موارد ورودی به بیمارستان کاهش یافته است و حتی در برخی بیمارستان ها تعداد موارد جدید بیماری به نصف رسیده است، ولی این موضوع نباید باعث ساده انگاری و غفلت از نکاتی مانند فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و... شود. ما فکر می کنیم باید این تجربه تاریخی دستیابی موقت به مدیریت بیماری در اردیبهشت ماه، الگوی ما باشد.
وی افزود:اگر واکسن کرونا در اختیار جامعه قرار گیرد با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی می توانیم به کنترل بسیار خوب بیماری تا سال آینده امید داسته باشیم.
این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه در مورد کرونا به هیچ عنوان نمی توان از واژه «ریشه کن شدن» استفاده کرد، تصریح کرد:بیماری کنترل خواهد شد و سپس به شکل یک بیماری بومی مانند سینه پهلو و... درمی آید اما ریشه کن نمی شود.
وی با اشاره به اینکه دورهمی ها یکی از عوامل اصلی انتقال ویروس کرونا هستند، اظهار کرد:بر اساس بررسی ها 50 درصد افراردی که اخیرا به کرونا مبتلا شدند شرح حالی از شرکت در دورهمی را ذکر کرده اند. البته سنت شب یلدا برای ما ایرانیان بسیار مهم است بنابراین هر خانواده باید در منزل خودش خوراکی های مخصوص این شب مانند انار، هندوانه و... را خریداری کرده و مراسم را با حضور اعضای خانواده برگزار کند. از طرفی اپلیکیشن های ارتباطی مختلف این امکان را به ما می دهند که با عزیزان و بزرگ ترهایمان تماس تصویری برقرار کرده و دورادور این سنت حسنه را انجام دهیم. شب یلدای امسال مانند 13 بدر، عید نوروز و سایر مراسمات و آیین ها باید متفاوت باشد و امیدواریم مردم حداکثر همکاری را برای حفظ جان خودشان با ما داشته باشند.
عضو کمیته علمی کرونا با اشاره به خستگی کادر درمان پس از حدود 10 ماه مبارزه با کرونا در خط اول بیماری، گفت:اکنون پس از محدودیت های جدید و کاهش بار بیماری، بارقه هایی از امید و لبخند در میان کادر درمان شکل گرفته است که از مردم می خواهیم با کمک به ما، این لبخندها را تبدیل به اشک و یأس نکنند.

انتهای پیام/م

 

کرونا ریشه کن نمی شود

53
این مطلب مفید بود ؟30
برچسب : ویروس کرونا
وبگردی