خودرو زانتیا
خودرو سیتروئن زانتیا یکی از خودروهای محبوب و پرطرفدار فرانسوی در داخل کشور است که در این گزارش از نمناک به بررسی همه جانبه خودرو “زانتیا” خواهیم پرداخت.

معرفی مزایا و معایب خودرو زانتیا

خودرو سیتروئن زانتیا یکی از خودروهای محبوب و شناخته شده در کشور می باشد و این در حالی است که چیزی بیش از 10 سال از زمان توقف تولید سری زانتیا در کشور می گذرد و برخی از خریداران خودرو حتی نسخه کارکرده این خودرو را به خودروهای صفر کیلومتری که در کشور هستند ترجیح میدهند و این نشان از قابلیت ها و محبوبیت این خودرو در کشور می باشد. خودرو زانتیا برای اولین بار در سال 1992 در فرانسه رونمایی شد که یک چهره ناخوشایند و کمی زشت داشت اما در سال 1998 نسخه فیس لیفت آن رونمایی شد که به نسبت یک نسخه با آپدیت های روز بود.

زانتیا

طولی نکشید که در سال 2002 تولید آن توسط شرکت سیتروئن متوقف شد و دیگر به بازار جهان عرضه نشد و در این حین شرکت سایپا تصمیم به مونتاژ این خودرو گرفت که در 3 مدل این خودرو را تولید و روانه بازار نمود که این 3 مدل عبارتند از؛

  1. تیپ X یا همان مدل ساده
  2. تیپ SX یا همان نسخه نیمه فول
  3. تیپ سوپرلوکس یا همان نسخه فول

بررسی زانتیا

با این وجود زانتیا توانست در بازار ایران به بهترین شیوه ممکن بدرخشد چرا که یک خودرو اروپایی با شتاب و قابلیت حرکت با 3 چرخ بود که نسبت به خودروهایی که در دهه 80 وجود داشتند، واقعا بی نظیر بود و رقیب آن ماکسیما و سوناتا و آزرا بودند که شما با قیمت پایینتری می توانستید زانتیا را خریداری کنید که از نظر قابلیت نزدیک به خودروهای نامبرده بود. اگر از تمام گفته ها بگذریم، خودرو زانیتا این روزها نیز واقعا یک خودرو بی نظیر می باشد که اگر نسخه کم کارکرد آنرا تهیه کنید، قطعا می تواند چند سالی همراه شما باشد. با این حال در ادامه به بررسی همه جانبه خودرو زانتیا خواهیم پرداخت. همراه ما باشید.

فهرست عناوین {گزینه موردنظر را انتخاب کنید}

  1. مشخصات کلی
  2. طراحی خارجی
  3. طراحی داخلی
  4. مصرف سوخت
  5. تجهیزات و آپشن ها
  6. رنگ های عرضه شده
  7. مبلغ بیمه سالانه
  8. هزینه استهلاک
  9. قیمت

مشخصات فنی زانتیا

مشخصات فنی2 لیتری X2 لیتری SX1.8 لیتری
وزن (کیلوگرم)13951395 1264
طول (mm)452445244524 
عرض (mm)175517551755 
ارتفاع (mm)140014001400 
پیشرانه4 سیلندر XU104 سیلندر XU10 4 سیلندر XU7
حجم موتور (لیتر)22 1.8
گشتاور (نیوتن متر)180180155 
گیربکس5 دنده دستی5 دنده دستی5 دنده دستی 
قدرت (اسب بخار)135135112 
شتاب 0 تا 100 KM (ثانیه)9.59.511.9 
سرعت (کیلومتر بر ساعت)203203194 
مصرف ترکیبی در 100 KM (لیتر)778.7 
حجم باک (لیتر)656565 
سنسور عقبنداردنداردندارد 
ترمز ضد قفل ABSدارددارددارد 
ترمز پارک برقینداردنداردندارد 
چراغ مه شکن جلونداردداردندارد 
چراغ مه شکن عقبدارددارددارد 
نوع فرمانهیدرولیکیهیدرولیکیهیدرولیکی 
تعداد ایربگ12
سیستم تهویهدستیدستیدستی 

طراحی خارجی زانتیا

طراحی ظاهری زانتیا

طراحی ظاهری خودرو زانتیا بدون شک یکی از بهترین و جذاب ترین طراحی ها راه در میان خودروهایی که در دهه 80 در کشور بودند را داشت و این در حالی است که کم و بیش می توانید این خودرو را در معابر مشاهده کنید که باز هم شاید نسبت به سایر خودروهایی که در کشور وجود دارند، جلوه بهتری داشته باشد و این یک واقعیت می باشد و اگر بتوانید نسخه کم کارکرد آنرا تهیه کنید، بدون شک یک گزینه خیلی مناسب را انتخاب نموده اید که با وجود مصرف بالا و هزینه استهلاک به نسبت زیاد، ارزش بیشتری دارد.

طراحی داخلی زانتیا

کابین زانتیا

کابین خودرو زانتیا اگر بخواهیم خیلی کلی نگاه کنیم و به بررسی آن بپردازیم، یک کابین ساده و یکدست می باشد که همه چیز به بهترین شیوه ممکن در جایگاه خود قرار گرفته اند که راننده به بهترین شیوه ممکن می تواند به تمام دکمه ها دسترسی پیدا کند. تصویری که در بالا درج شده است، برای نسخه اتوماتیک زانتیا می باشد که نسبت به نسخه دنده ای در کشور، سخت تر می توانید پیدا کنید. از مهم ترین آپشن هایی که در این خودرو می توان بررسی کرد، فرمان با دکمه های کنترلی، سیستم تهویه دستی، قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو و... اشاره کرد.

مصرف سوخت زانتیا

مصرف سوخت زانتیا

اگر با چند مشاور فروش خودرو در مورد زانتیا مشورت کنید، به احتمال زیاد شاید مشکل میزان مصرف سوخت آنرا به بیشترین میزان ممکن بولد و بزرگنمایی کند و این در حالی است که میزان مصرف سوخت این خودرو در مقابل با سایر خودروهایی که در داخل کشور تولید می شوند، تفاوت آنچنانی ندارد. میزان مصرف سوخت ترکیبی در زانتیاهای 2 لیتری، 7 لیتر در هر 100 کیلومتر و در نسخه 1.8 لیتری، 8.7 لیتر در هر 100 کیلومتر می باشد و این در حالی است که میزان مصرف سوخت ترکیبی پژو 405 GLX در هر 100 کیلومتر، 9 لیتر می باشد که زانتیا بیشتر به صرفه می باشد.

تجهیزات و آپشن های زانتیا

از مهم ترین و اصلی ترین آپشن های خودرو زانتیا می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛

  1. کیسه هوای راننده و سرنشین جلو
  2. سیستم ترمز ضد قفل ABS
  3. سیستم اتوماتیک قطع کننده سوخت هنگام حادثه
  4. سیستم ضد سرقت خودرو
  5. قفل ایمنی مخصوص کودک
  6. مجهز به ضربه گیر در درب های جلو و عقب
  7. کمربند های ایمنی سرنشین مجهز به سیستم هوشمند در مقابل ضربات دارای سیستم جمع کننده انفجاری
  8. قفل مرکزی
  9. سیستم ترمز با تقویت هیدرولیکی
  10. تهویه مطبوع با قابلیت تنظیم دستی و اتوماتیک
  11. نمایشگر دیجیتالی دمای خارج خودرو، ساعت ، تاریخ و کیلومتر شمار
  12. مجهز به رادیو به همراه CD Player + شش بلندگو
  13. زیر آرنجی و صندلی های تاشوی عقب
  14. صندلی های جلو قابل تنظیم ( ارتفاع و گودی کمر )
  15. آینه های جانبی برقی تاشونده به همراه گرمکن
  16. پرده آفتابگیر شیشه عقب
  17. شیشه بالابرهای برقی جلو و عقب
  18. برف پاک کن هوشمند ( حساس به سرعت ریزش باران )
  19. گرمکن و برف پاک کن و شیشه شوی شیشه عقب
  20. چراغ مه شکن جلو
  21. سنسور باران
  22. قابلیت تنظیم ارتفاع خودرو بر اساس توزیع بار و وزن خودرو
  23. آفتابگیرهای مجهز به آینه
  24. سیستم کنترل تبخیر سوخت و سیستم ضد سرقت آلایندگی بخار کارتل
  25. سیستم عیب EORD
  26. مجهز به چراغ زیر پایی خودکار در هنگام ورود به خودرو
  27. نمایشگر میزان سائیدگی لنتهای ترمز

رنگ های عرضه شده زانتیا

رنگ های زانتیا

تنوع رنگی خودرو زانتیا به نسبت زیاد می باشد چرا که تعدادی از خودروهای زانتیا سفارشی هستند و به همین دلیل تنوع رنگی بالایی دارند. با این وجود اگر بخواهیم رنگ هایی که تاکنون خودرو زانتیا در کشور عرضه شده اند را ذکر کنیم، می توانیم به رنگ های سفید، مشکی، آبی، سبز، نقره ای، قرمز، سرمه ای، بژ و... اشاره کرد که متداول ترین رنگ ها سفید و نقره ای می باشند.

مبلغ بیمه سالانه زانتیا

بیمه شخص ثالث زانتیا

لازم به ذکر است که خودرو زانتیا از سال 80 تا سال 89 در کشور تولید و عرضه شده است و در سال 89 خط تولید این خودرو بنابر مسائلی متوقف شد. با این وجود اگر تصمیم به خرید نسخه دست دوم یا کارکرده این خودرو دارید، آخرین مدلی که می توانید اقدام به خرید آن کنید، برای سال 89 می باشد که توصیه می شود بعد از بررسی کامل خودرو، میزان بیمه شخص ثالث خودرو را نیز بررسی کنید که اگر مدت زمان آن به اتمام رسیده باشد باید در اولین فرصت اقدام به تمدید آن کنید که هزینه بیمه شخص ثالث زانتیا در سال 1400 حدودا 3 میلیون تومان می باشد.

هزینه استهلاک زانتیا

عامل اصلی و نگران کننده خریداران خودروهای کارکرده زانتیا، هزینه استهلاک این خودرو می باشد چرا که هم اکنون بیش از 10 سال از متوقف سازی خط تولید آن می گذرد و به همین دلیل قطعات یدکی آن نسبت به سایر خوردوها کمی سخت تر پیدا می شود. اما این بدین معنا نیست که به هیچ وجه نمی توانید اقدام به پیدا کردن این قطعات کنید چرا که مراکزی هستند که تمام قطعات خودرو زانتیا را دارند و می توانند این قطعات را برای شما تهیه و ارسال کنند و اما این را قبول داریم که قطعات این خودرو به نسبت خودروهای دیگر کمی گران قیمت تر می باشد.

هزینه استهلاک زانتیا

اولین هزینه استهلاک چه برای خودرو زانتیا و چه برای خودروهای دیگر، هزینه بیمه شخص ثالث خودرو می باشد که هر ساله باید آنرا تمدید کنید که بر اساس بخش قبلی که توضیح داده شد، باید سالانه حدودا 3 میلیون تومان برای بیمه شخص ثالث این خودرو کنار بگذارید. هر 60 هزار کیلومتر باید تسمه تایم خودرو را تعویض کنید که هزینه یک تسمه تایم زانتیا، نزدیک به 500 هزار تومان می باشد. با صدا در آمدن لنت های عقب و جلو باید اقدام به تعویض آنها کنید که هزینه تعویض همزمان لنت های عقب و جلو از 500 هزار تومان تا 1.5 میلیون تومان متغیر می باشد.

استهلاک زانتیا

همچنین بهتر است هر 50 هزار کیلومتر اقدام به تعویض شمع های خودرو کنید که هزینه تعویض 4 شمع برای خودرو زانتیا حداقل 300 هزار تومان می باشد. در مسافت های طولانی ممکن است آج های لاستیک به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کنند که در نتیجه باید اقدام به تعویض تایرهای خودرو کنید که هزینه خرید 2 جفت لاستیک برای خودرو زانتیا حداقل 4 میلیون تومان و حداکثر 7 میلیون تومان می باشد. با این وجود با یک جمع و تفریق ساده باید در طول سال حداقل 8 میلیون تومان هزینه کنید.

قیمت زانتیا

قیمت زانتیا

خودرو زانتیا با تمام ماجراهایی که در طول سالیان گذشته سپری کرد و هم اکنون بیش از 10 سال از توقف خط تولید آن می گذرد، باز هم مورد توجه عموم قرار دارد و خیلی از رانندگان حاضر به خرید نسخه کارکرده زانتیا نسبت به سایر خودروها هستند. با این وجود در طول چند سال گذشته، زانتیا نیز همانند سایر خودروها به میزان قابل توجهی افزایش قیمت داشته است که این روزها این خودرو با قیمت حدودی 100 میلیون الی 200 میلیون تومان در بازار آزاد نسبت به میزان کارکرد و سلامت خودرو معامله می شود.

زانتیا ، بررسی فنی و ظاهری خودروی زانتیا

4.4158
این مطلب مفید بود ؟13820
منبع : بخش سرگرمی نمناک/ف.ن
وبگردی