سرخس دریناریا
سرخس دریناریا گیاهی بسیار چشمگیر است و برای اینکه بتوانید در پرورش این گیاه موفق شوید، تنها کافی است به نیاز های اساسی اش رسیدگی کنید.

گلدان سرخس جلوه ای سبز و جنگلی به خانه می دهد

یکی از گیاهان زیبای آپارتمانی که جنبه زینتی دارد گیاه سرخس است. این فوژر آمریکایی استوایی را باید یکی از جالب ترین گیاهان دانست. برگ های دراز و هلالی شکل گیاه سرخس از قلب گیاه می روید و با حالت پرمانند و انبوه خود چه در باغچه و یا روی میز کنسول ها و کنار مجسمه ها جنبه تزئینی بسیار زیبایی دارد.

ریشه گیاه سرخس :

ریشه گیاه سرخس همیشه نابجا و نازک بوده، قطر آن از 2 تا 3 میلیمتر تجاوز نمی کند. ریشه های نابجا علاوه بر سطح ریزوم روی دمبرگ سرخسها نیز می روید. در برش عرضی استوانه آوندی ریشه در سرخسها ، دو دسته آوند آبکشی متناوب با دو دسته آوند چوبی به شکل مثلث که در پایه به یکدیگر متصل هستند و در بین آن دو فضایی برای پارانشیم مغزی وجود ندارد دیده می شود. بعد از آوندها لایه دایره محیطیه که سلولهای آن متناوب با سلولهای آندودرمی هستند و سپس پارانشیم پوستی ریشه قرار دارد. پارانشیم پوستی را از خارج لایه کرک زا در نقاط مختلف آن کرکهای عریض و طویل کشنده (به جای اپیدرم) دیده می شود محصور می سازد.

سرخس

زیبایی گیاه سرخس

ساقه گیاه سرخس :

گیاه سرخس ریزوم دارد و ریزوم در سال یک ساقه هوایی تولید می کند که حامل برگهای بزرگی است. ساقهگیاه سرخس ، به استثنای بعضی گونه های نادر مناطق حاره ، همیشه زیرزمینی و به صورت ریزوم است. ریزوم گیاه سرخس تریکومانس آلاتوم که سرخسی کوچک است، دارای ساقه نازک با ساختاری ساده و یک استوانه مرکزی است. در برش عرضی ریزوم این سرخس بخشهای زیر دیده می شود. طبقه اپیدرم ، منطقه فیبر پوستی ، پارانشیم پوستی ، لایه آندودرم ، دایره محیطیه ، آوندهای غربالی ، وجود یک ردیف سلول پارانشیمی در زیر حلقه بافت آبکش ، دسته های چوبی مرکب از تراکئیدهای دارای تزئینات مارپیچی نردبانی که کم و بیش همراه با عناصر پارانشیم چوبی اند.

برگ گیاه سرخس :

برگ گیاه سرخس فروند نامیده می شود. برگها نسبت به ساقه بزرگند و اثر برگی آنها که اهمیت زیاد دارد، در محل تشکیل در استوانه مرکزی ساقه یا حتی در قطعات آن چاله ای ایجاد می کند. برگ گیاه سرخس دارای 2 ویژگی هستند. حالت پیچیده برگ قبل از باز شدن. برگ جوان به صورت دسته عصا پیچیده است و رشد نامحدود آن.

برگها در سرخسها مستقیما از ریزوم جدا شده و رشد و توسعه آنها معمولا چندین سال طول می کشد. رشد برگ بوسیله مریستمی که در نوک و راس آن قرار دارد صورت گرفته و دمبرگ یا پایه آن نیز تقریبا همان ساختار تشریحی ریزوم را با اختلاف عدم قرینه محوری و داشتن قرنیه طرفی دارد. در ساختار کلی برگ ، پارانشیم نرده ای همراه با پارانشیم حفره ای تشکیل مزوفیل وجود دارد. سلولهای اپیدرمی و سلولهای روزنه ای کلروفیل دارند.

معرفی گیاه زینتی سرخس دریناریا

سرخس دریناریا یک ویژگی منحصر به فرد دارد آن هم این است که، این سرخس، گیاهی انگلی است.به این معنی که می توانید آن را بر روی تکه ای چوب و یا هر ماده دیگری پرورش دهید! چه دکور های شیکی که با آن نمی توان درست کرد!
سرخس دریناریا شاخسار نازک و ظریفی دارد و گیاهی بسیار چشم گیر است. آن را تهیه کنید تا خودتان ببینید! دریناریا بومی آسیا و جنوب اقیانوس آرام است. چینی ها از این گیاه در طب سنتی شان استفاده می کردند و از خاصیت دارویی آن بهره می بردند.
سرخس دریناریا به خاطر دارا بودن 2 نوع برگ مختلف، بسیار شناخته شده است. یکی از برگ های گیاه کوتاه، بی استفاده و بدون بریدگی است که بر پایه گیاه رشد می کند. برگ دیگر گیاه (نوع دوم) بلند تر، لب دار و پر مانند است. اگر گیاه را در محیط طبیعی اش در بالای درختان ببینید، تنها برگ های نوع دوم قابل مشاهده هستند و برگ های پایینی دیده نمی شوند. گیاهانی که در سبد های آویز کاشته می شوند هم تنها این برگ ها را در معرض نمایش قرار می دهند.
برای اینکه در پرورش این گیاه موفق شوید، تنها کافی است به نیاز های اساسی اش رسیدگی کنید. بر خلاف دیگر گیاهان انگلی، سرخس دریناریا خیلی نسبت به رطوبت حساس نیست و در واقع پایه گیاه رطوبت را در خود گه می دارد. شاید سخت ترین قسمت نگهداری گیاه، تنظیم مقدار آبیاری ا ش باشد.
نور
سرخس دریناریا بهترین رشد را در نور فیلتر شده و یا حتی محیطی سایه دار دارد. پس برای افرادی مناسب است که در خانه نور کمی دارند، اما می خواهند گیاهی سبز پرورش دهند. اگر گیاه را در معرض نور بیشتری قرار دهید، در شاخسار آن رنگ قرمزی چدیدار می شود.
این گیاه در محیط زندگی اش به شاخه درختان می چسبد و رشد می کند پس شما هم می توانید آن را روی تکه ای چوب پرورش دهید.

سرخس دریناریا

زیبایی شگفت انگیز سرخس دریناریا

آبیاری
این گیاه به آبیاری منظم نیاز دارد. چون گیاه انگلی است، ممکن است مجبور شوید آن را هر روز آبیاری کنید. این گیاه را نمی توان در گلدان، برای مدت زیادی با موفقیت نگهداری کرد.
رطوبت
این سرخس هم مانند هر سرخس دیگری برای رشد شاداب به رطوبت زیاد و همیشگی نیاز دارد، پس گیاه را مرتبا غبار پاشی کنید. غبار پاشی را با آب بدون املاح و هم دمای محیط انجام دهید. از آب مقطر هم می توانید استفاده کنید. البته بهتر است برای آسان شدن کار هر از گاهی از دستگاه های تولید کننده رطوبت (مانند دستگاه بخور سرد) استفاده کنید.
خاک
بهتر است این سرخس را بر جایی آویزان کنید و یا در کل در خاک نکارید. اما اگر می خواهید آن را در خاک قرار دهید، خاکی مانند خاک ارکیده و گلدانی به همان صورت برایش تهیه کنید.
کود دهی
گیاه را در طول فصل رشد با کود های مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. می توانید از کود هایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می کنند و در اختیار گیاه قرار می دهند استفاده کنید.
تکثیر
یکی از روش های تکثیر گیاه، کاشت هاگ های آن است. برای این کار هاگ های دریناریا را از گیاه جدا کنید. گلدانی کم عمق را با خاک مخصوص جوانه زنی پر کنید و هاگ ها را در آن بکارید. گلدان را در محیطی گرم و بسیار مرطوب قرار دهید و آن را مرتب آبیاری کنید. البته این روش بیشتر به باغبانان حرفه ای پیشنهاد می شود پس اگر تجربه ای در این زمینه ندارید، بهتر است از تکثیر دریناریاتان به این روش صرف نظر کنید.
به جای آن می توانید گیاه را به روش تقسیم بوته تکثیر کنید. به این صورت که ابتدا صبر کنید تا گیاه به اندازه کافی رشد کند. زمانی که گیاه به اندازه کافی بزرگ شد، آن را از چوبی که به آن وصلش کرده اید جدا کنید، گیاه را با احتیاط به 2 یا چند بوته تقسیم کنید، مواظب باشید در این مرحله آسیبی به ریشه ها نزنید و توجه کنید که هر بوته باید دارای هر دو نوع برگ و مقداری ریشه باشد. حالا بوته های جدید را به تکه ای چوب (یا هر ماده دیگری) ببندید. گیاهان جدید باید به سرعت رشد خود را شروع کنند.
تعویض گلدان
گیاهان انگلی به تعویض گلدان خاصی نیاز ندارند. بهتر است سایز گیاه کوچک بماند. اگر دیدید گیاه رشد زیادی کرده و بزرگ تر از چیزی که می خواستید شده، آن را تقسیم بوته کنید.

سرخس دریناریا ، گیاهی چشمگیر در خانه ی شما

2.97
این مطلب مفید بود ؟43
برگرفته از فوت و فن - آسان طب / ر
وبگردی