علائم سرطان تیروئید
سرطان تیروئید از انواع نادر سرطان است پس برای تشخیص زود هنگام این نوع سرطان و درمان آن باید با علائم آن آشنا شوید.

با علائم سرطان تیروئید و راههای تشخیص و درمان آن آشنا شوید

سرطان تیروئید در سلول های تیروئید اتفاق می افتد - یک غده ی پروانه ای شکل که محل آن در ستون گردن، درست زیر قب قب است. تیروئید هورمون هایی تولید میکند که ضربان قلب، فشار خون، درجه حرارت بدن و وزن را تنظیم می کند. اگر چه سرطان تیروئید در ایران رایج نیست، اما به نظر می رسد در حال افزایش است و پزشکان فکر می کنند این به این دلیل است که تکنولوژی جدید به آن ها اجازه تشخیص سرطان های کوچک تیروئید را که در گذشته یافت نشده بود را می دهد ،اکثر موارد سرطان تیروئید را می توان درمان کرد ؛ در ادامه توضیحات کاملی را در رابطه با سرطان تیروئید خواهید خواند.

انواع سرطان تیروئید:

نوع سرطان تیروئید درمان و پیش آگهی را تعیین می کند و انواع سرطان تیروئید عبارتند از:

سرطان پاپیلر تیروئید:

شایع ترین نوع سرطان تیروئید، سرطان پاپیلر تیروئید، از سلول های فولیکولار است که هورمون های تیروئید تولید و ذخیره می کنند.سرطان پاپیلر تیروئید ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما اغلب در افراد 30 تا 50 ساله رخ می دهد.

سرطان تیروئید فولیکولار:

سرطان تیروئید فولیکولار همچنین از سلولهای فولیکول تیروئید تشکیل شده است.معمولا افراد بالای 50 سال را تحت تاثیر قرار می دهد. سرطان سلول هارتسل یک نوع نادر و با پتانسیل تهاجمی بیشتر از سرطان تیروئید فولیکولار است.

 سرطان تیروئید

انواع سرطان تیروئید چیست؟

سرطان تیروئید مدولار.

سرطان مدولار تیروئید در سلول های تیروئید به نام سلول های C آغاز می شود که هورمون کلسیتونین را تولید می کنند.سطح بالایی از کلسایتونین در خون میتواند در یک مرحله بسیار زودرس سرطان تیروئید مدولار را نشان دهد.برخی از سندرم های ژنتیکی خطر ابتلا به سرطان مدولاری تیروئید را افزایش می دهند، اگر چه این پیوند ژنتیکی غیر معمول است.سرطان تیروئید آناپلاستیک سرطان:تیروئید آناپلاستیک سرطان نادر و به سرعت در حال رشد است که درمان آن بسیار دشوار است ؛ سرطان تیروئید آناپلاستیک معمولا در بزرگسالان 60 سال و بالاتر وجود دارد.

لنفوم تیروئید:

لنفوم تیروئید یک نوع نادر از سرطان تیروئید است که از سلول های سیستم ایمنی بدن در تیروئید آغاز می شود و بسیار سریع رشد می کند.لنفوم تیروئید معمولا در افراد مسن رخ می دهد و سرطان پاپیلر و فولیکولار بعضاً به عنوان سرطان تیروئید متمایز شناخته می شوند ، آنها نسبت به انواع دیگر راحت تر درمان می شوند.

علائم سرطان تیروئید:

علامت اصلی سرطان تیروئید وجود یک توده در جلوی گردن است اما سرطان تیروئید تمایل دارد به آرامی رشد کند و در ابتدا ممکن است نشانه ای از علائم وجود نداشته باشد.

توده گردنی با این مشخصات از علائم سرطان تیروئید است :

سرطان تیروئید اغلب یک توده بدون درد یا متورم در قسمت پایین، جلوی گردن ایجاد می کند با این حال، توده های گردن رایج هستند و معمولا توسط شرایطی که از جدیت کمی برخوردار است ایجاد می شود، مانند یک تیروئید بزرگ شده (goitre). فقط حدود 1 مورد در هر 20 مورد سرطان است.

تومور گردن بیشتر شبیه به سرطان است اگر:

_احساس سفتی و ثابتی می کند

_به راحتی زیر پوست حرکت نمی کند

_در طول زمان بزرگتر می شود

اگر یک تورم یا توده در جلوی گردن خود دارید، پزشک خود را ببینید در حالی که بعید است سرطان باشد، اما مهم است که آن را بررسی کنیم.

 سرطان تیروئید

علائم سرطان تیروئید

سایر علائم سرطان تیروئید عبارتند از:

_غدد لنفاوی گردن

_خشونتی غیرقابل توضیح که پس از چند هفته هم خوب نمی شود

_گلو دردی که خوب نمیشود

_درد در گردن

_مشکل بلعیدن

_مشکلات تنفسی

به ندرت، سرطان تیروئید می تواند بر تولید هورمون های تیروئید تأثیر بگذارد و باعث اسهال و استفراغ شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید:

اگر هر یک از این علائم یا نشانه ها را تجربه کردید، با پزشک خود ملاقات کنید ؛ در ابتدای این بخش از سلامت نمناک گفتیم که سرطان تیروئید رایج نیست، بنابراین ممکن است پزشک شما علل دیگر و نشانه ها را اول بررسی کند.

علل سرطان تیروئید :

سرطان تیروئید هنگامی رخ می دهد که تغییرDNA در سلول های تیروئید سبب رشد غیر قابل کنترل شده و یک توده تولید می شود.معمولا مشخص نیست که چه چیزی باعث این می شود، اما تعدادی از چیزهایی وجود دارد که می تواند خطر را افزایش دهد.

این شامل:

سایر بیماری های تیروئید مانند تریروئید ملتهب (تیروئیدیت) یا گواتر - اما یک تیروئید پرکار یا تیروئید کم کار یک سابقه خانوادگی سرطان تیروئید نیست- خطر ابتلا به سرطان تیروئید بالاتر می رود،

قرار گرفتن در معرض تابش در دوران کودکی - مانند رادیوتراپی چاقی

 یک حالت روده ای به نام پولیپس آدنوماتوز فامیلی (FAP)

اکرومگالی - یک بیماری نادر است که در آن بدن بیش از حد هورمون رشد تولید می کند.

عوامل خطر ابتلا به سرطان تیروئید :

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهند، عبارتند از:

جنس زن.

سرطان تیروئید اغلب در زنان بیشتر از مردان است.

قرار گرفتن در معرض سطوح بالای تابش.

نمونه هایی از قرار گرفتن در معرض تابش بالا شامل تشعشع رادیویی به سر و گردن و از دست رفتن منابع از قبیل حوادث نیروگاه هسته ای یا آزمایش سلاح ها است.

برخی از سندرم های ژنتیکی به ارث برده می شوند. سندرم های ژنتیکی که خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش می دهند عبارتند از سرطان تیروئید مدولار فامیلی و نئوپلازی اندوکرین چندگانه.

 انواع سرطان تیروئید

عواملی که ممکن است خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهد

عوارض جانبی سرطان تیروئید:

سرطان تیروئید که بر می گردد. علیرغم درمان، سرطان تیروئید می تواند برگردد حتی اگر تیروئید از بین رفته باشد. این ممکن است اتفاق بیفتد، اگر سلولهای سرطانی میکروسکوپی در تیروئید قبل از برداشتن پخش شوند.

سرطان تیروئید ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

_گره های لنفاوی گردن

_قطعات کوچک از بافت تیروئید در طول عمل جراحی به جا می ماند.

سرطان تیروئید که مجددا عود میکند، می تواند درمان شود. پزشک ممکن است آزمایش های خون دوره ای یا اسکن های تیروئید را برای بررسی نشانه هایی از عود بیماری های سرطان تیروئید توصیه کند.

جلوگیری و پیشگیری از سرطان تیروئید :

پزشکان مطمئن نیستند که بیشتر موارد سرطان تیروئید چیست، بنابراین هیچ راهی برای جلوگیری از سرطان تیروئید در افرادی که به طور متوسط خطر ابتلا به این بیماری را دارند ، وجود ندارد.

پیشگیری از سرطان تیروئید برای افراد با خطر بالا:

به بزرگسالان و کودکانی که با جهش ژنتیکی ارثی خطر ابتلا به سرطان تیروئید مدولار مواجه هستند، اغلب توصیه می شود که عمل جراحی تیروئید برای جلوگیری از سرطان (تیروئیدکتومی پروفیلاکتیک) انجام دهند.

با یک مشاور ژنتیک در مورد گزینه ها مشورت کنید ، کسی که که بتواند خطر ابتلا به سرطان تیروئید و گزینه های درمان را توضیح دهد.

_پیشگیری برای افراد نزدیک نیروگاه های هسته ای :

بارش رادیواکتیو از یک حادثه در یک نیروگاه هسته ای می تواند باعث مشکلات تیروئید درافراد ساکن این مناطق شود. اگر در فاصله 10 مایلی از نیروگاه هسته ای زندگی می کنید، ممکن است واجد شرایط دریافت یک دارو (پتاسیم یدید) باشید که اثرات تابش روی تیروئید را مسدود می کند.

اگر یک موقعیت اورژانسی اتفاق افتاد، شما و خانواده تان می توانید قرص های یدید پتاسیم را برای پیشگیری از مشکلات تیروئید مصرف کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با بخش دولتی و یا اداره اضطراری محلی تماس بگیرید.

تشخیص سرطان تیروئید:

آزمایشات و روش های مورد استفاده برای تشخیص سرطان تیروئید، عبارتند از:

معاینه بدنی برای تشخیص تیروئید:

پزشک باید برای تغییرات فیزیکی در تیروئید نگاهی بیندازد و در مورد عوامل خطر، مانند قرار گرفتن در معرض تابش بیش از حد رادیواکتیو و سابقه خانوادگی تومورهای تیروئید پرس و جو کند.

 جلوگیری از سرطان تیروئید

روش هایی برای تشخیص سرطان تیروئید

آزمایش خون برای تشخیص سرطان تیروئید:

آزمایش خون برای تعیین این که آیا غده تیروئید به طور معمول عمل می کند یا خیر، مورد استفاده قرار می گیرد.

برداشتن یک نمونه از بافت تیروئید:

در طول نمونه برداری سوزنی، پزشک سوزنی بلند و نازک را از طریق پوست، به گره تیروئید وارد می کند. تصویربرداری اولتراسوند معمولا برای هدایت دقیق سوزن به گره استفاده می شود.

پزشک از سوزن برای از بین بردن نمونه هایی از بافت مشکوک تیروئید استفاده می کند. نمونه در آزمایشگاه برای بررسی سلول های سرطانی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

تست های تصویربرداری برای تشخیص سرطان تیروئید:

ممکن است یک یا چند آزمایش تصویربرداری را برای کمک به پزشک خود در تعیین این که آیا سرطان شما فراتر از تیروئید گسترش یافته است، انجام دهید. آزمایش های تصویربرداری ممکن است شامل اسکن کامپیوتری توموگرافی (CT)، توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) یا سونوگرافی باشد.

تشخیص سرطان تیروئید با آزمایش ژنتیک:

برخی از افراد مبتلا به سرطان مدولار تیروئید ممکن است تغییرات ژنتیکی داشته باشند که می تواند با سایر سرطان های غدد درون ریز مرتبط باشد.

سابقه خانوادگی:

ممکن است پزشک شما بی درنگ شما را به دادن تست ژنتیکی توصیه کند، تا ژن هایی را که خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند، جستجو کنند.

 تشخیص سرطان تیروئید

تست های ژنتیکی برای تشخیص سرطان تیروئید

رفتار :

گزینه های درمان سرطان تیروئید بستگی به نوع و مرحله سرطان تیروئید، سلامت کلی و اولویتها دارد. اکثر موارد سرطان تیروئید را می توان با رفتار درمان کرد. درمان سرطان تیروئید بستگی به نوع سرطان و اینکه تا چه اندازه آن را گسترش داده است، دارد.

درمان اصلی عبارتند از:

یک تیروئیدکتومی - جراحی برای از بین بردن بخشی یا تمام تیروئید

درمان ید رادیواکتیو – بلعیدن یک ماده رادیو اکتیو که از طریق خون حرکت می کند و سلول های سرطانی را می کشد.

پرتودرمانی خارجی – دستگاهی که با هدایت پرتوهای مستقیم در سلول های سرطانی جهت کشتن آنها استفاده می شود.

شیمی درمانی و درمان های هدفمند - داروهایی که برای کشتن سلول های سرطانی مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین بعد از درمان برای مراقبت و جلوگیری از هرگونه مشکل بیشتر، بیمار همچنان نیاز به ادامه مراقبت دارد.

طرح درمان:

از طریق یک تیم از متخصصان مراقبت های بهداشتی، در طول درمان از بیمار مراقبت خواهد شد. تیم توصیه می کند آنچه را که بیمار احساس می کند، بهترین درمان برای اوست.

این تا حد زیادی به نوع سرطان تیروئید بستگی دارد. مثلا:

کارسینوم پاپیلار و کارسینوم فولیکول معمولا با جراحی همراه با رفتار ید رادیواکتیو درمان می شود. کارسینوم مدولار تیروئید معمولا با عمل جراحی برای حذف تیروئید، اغلب به دنبال پرتودرمانی است.

معمولا کارسینوم تیروئید آناپلاستیک با جراحی درمان نمی شود، اما رادیوتراپی و شیمی درمانی می توانند به کنترل علائم کمک کنند. ممکن است بیمار لیستی از سوالات را از تیم خود قبل از رفتن به بیمارستان برای بحث در مورد گزینه های درمان خود درخواست کند.

عمل جراحی برای درمان سرطان تیروئید :

جراحی اولین درمان برای بسیاری از انواع سرطان تیروئید است.

ممکن است شامل برداشتن موارد زیر باشد:

_بخشی از تیروئید

_کل تیروئید

_غدد لنفاوی در نزدیکی آن

این عمل تحت یک بیهوشی عمومی انجام می شود، جایی که در خواب هستید. اکثر مردم برای مرخص شدن از بیمارستان پس از چند روز به اندازه کافی حالشان مناسب است.

برای چند هفته باید در خانه بماند و از فعالیتهایی که ممکن است به گردن او آسیب بزند، مانند بلند کردن بار سنگین، اجتناب کرد.

یک زخم کوچک روی گردن خواهد داشت، اما این باید با گذشت زمان کمتر قابل توجه باشد. ایده خوبی است که با جراح در مورد عمل جراحی که عیناً توصیه می کنند صحبت کنید و آنچه را که قرار است درگیرش شوید بفهمید.

درمان ید رادیواکتیو برای سرطان تیروئید:

یک دوره درمان ید رادیواکتیو اغلب بعد از عمل توصیه می شود.

این به از بین بردن هر سلول سرطانی باقی مانده در بدن شما کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان مجدد را کاهش می دهد.

 درمان سرطان تیروئید

روش هایی برای درمان انواع سرطان تیروئید

آماده سازی برای درمان :

رژیم غذایی غنی از ید می تواند اثربخشی درمان ید رادیواکتیو را کاهش دهد، بنابراین توصیه می شود یک رژیم کم یددار برای یک یا دو هفته قبل از شروع درمان را رعایت کنید.

توصیه می شود که:

از همه غذاهای دریایی اجتناب کنید.

مقدار محصولات لبنی که می خورید را محدود کنید.

داروهای سرفه و سینه را ترک نکنید - این می تواند حاوی ید باشد.

مقدار زیادی گوشت تازه، میوه و سبزیجات تازه، ماکارونی و برنج بخورید.

اگر فکر می کنید که باردارید، به تیم مراقبت خود بگویید چون این رفتار در حین بارداری ایمن نیست.

زنان باید از حداقل شش ماه از باردار شدن اجتناب کنند و مردان باید حداقل 4 ماه از حامله کردن خودداری کنند.

در صورت تغذیه با شیر مادر، به طور ایده آل باید حداقل هشت هفته قبل از شروع درمان شیر دادن متوقف شود.

بعد از درمان نباید از شیر مادر تغذیه کرد، اما می توانید با اطمینان خاطر به نوزادان خود در آینده ممکن است داشته باشید شیر مادر بدهید.

روش :

درمان ید رادیواکتیو شامل بلع ید رادیواکتیو در قالب مایع یا کپسول است. ید از طریق خون منتقل می شود و هر سلول سرطانی را می کشد. چند روز پس از آن باید در بیمارستان بمانید زیرا ید بدن شما را کمی رادیواکتیو می کند.

به عنوان یک احتیاط، نیاز است در یک اتاق انفرادی بمانید و در ابتدا قادر نخواهید بود که بازدید کننده ای داشته باشید. هنگامی که سطح تابش رادیواکتیو بدن پایین آمد، می توانید ملاقات کننده داشته باشید و به خانه بروید.

تیم مراقبت به شما توصیه می کند که بعد از رفتن به خانه اقدامات لازم را انجام دهید.

اثرات جانبی درمان ید رادیواکتیو :

عوارض جانبی درمان ید رادیواکتیو غیر معمول است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:

درد گردن یا تورم

احساس ناخوشاینری

دهان خشک

طعم ناخوشایند در دهان

درمان بر باروری در زنان تاثیر نمی گذارد. پس از درمان باروری در مردان می تواند کاهش یابد، اما در طول زمان باید بهبود یابد.

درمان های هدفمند برای انواع سرطان تیروئید:

به تازگی، داروهای جدیدتری به نام درمان های هدفمند به طور گسترده ای برای انواع مختلف سرطان تیروئید مورد استفاده قرار گرفته اند. این به طور خاص سلول های سرطانی را هدف قرار می دهد، همزمان با شیمی درمانی بدون این که به سلول های سالم آسیب برساند.

آنها ممکن است برای موارد پیشرفته سرطان تیروئید توصیه شوند، جایی که سرطان به سایر قسمت های بدن (سرطان تیروئید متاستاز) گسترش یافته، که به درمان ید رادیواکتیو پاسخ نداده است.

 علت سرطان تیروئید

درمان های هدفمند برای سرطان تیروئید

رادیوتراپی خارجی برای درمان سرطان تیروئید:

اگر درمان رادیواکتیو ید مناسب نیست یا بی اثر است، میتوان از رادیوتراپی خارجی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان تیروئید بعد از جراحی استفاده کرد. همچنین می تواند برای کنترل علائم کارسینوم های پیشرفته یا آنابولیک تیروئید مورد استفاده قرار گیرد، اگر آنها نمی توانند با عمل جراحی کاملا برطرف شوند.

اشعه ماوراء بنفش خارجی معمولا شامل درمان برای چهار تا شش هفته است.

شیمی درمانی برای درمان سرطان تیروئید :

شیمی درمانی در حال حاضر به ندرت برای سرطان تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد، اما گاهی اوقات برای درمان کارسینوم های آناپلاستی تیروئید مورد استفاده قرار می گیرد که به سایر قسمت های بدن گسترش یافته است.

این شامل مصرف داروهای قدرتمندی است که سلولهای سرطانی را می کشند. این سرطان تیروئید را درمان نمی کند، اما ممکن است به کنترل علائم کمک کند.

دارو و مکمل ها :

اگر برخی یا تمام غده تیروئید حذف شود، دیگر هورمونهای تیروئید تولید نخواهند کرد. این به این معنی است که شما باید قرص های هورمون را برای بقیه عمر خود برای پیشگیری از علائم تریروئید ضعیف، از قبیل خستگی، افزایش وزن و پوست خشک جایگزین کنید.

گاهی اوقات، غدد پاراتیرویید را می توان در طول جراحی تحت تاثیر قرار داد. این غدد در نزدیکی غده تیروئید قرار دارد و به تنظیم میزان کلسیم در خون کمک می کند.

اگر غدد پاراتیرویید شما آسیب ببیند، سطح کلسیم شما به طور موقت کاهش می یابد. در صورتی که این اتفاق می افتد، ممکن است نیاز به مکمل های کلسیم داشته باشید تا غدد بتوانند دوباره به طور طبیعی عمل کنند.

تست های پیگیری سرطان تیروئید:

سرطان تیروئید می تواند پس از درمان دوباره برگردد، بنابراین از شما خواسته خواهد شد تا به طور منظم برای بررسی علائم این مورد شرکت کنید. شما ممکن است هر چند ماه یک بار به آزمایشات نیاز داشته باشید ، اما در طول زمان به آنها کمتر نیازمند می شوید.

تستهایی که ممکن است شامل موارد زیر باشد.

یک آزمایش خون - برای تشخیص مواد آزاد شده توسط سلولهای تیروئید سرطانی

اسکن اولتراسوند - برای بررسی علائم سرطان در گردن

اسکن رادیو ایزوتوپ - یک نوع اسکن است که سلول های سرطانی تیروئید را برجسته می کند

اگر سرطان باز گردد، معمولا باید درمان شود.

مراحل سرطان تیروئید:

پس از اینکه سرطان تیروئید تشخیص داده شد، ممکن است سرطان به مرحله ای برسد که این عدد نشان می دهد تا چه اندازه سرطان گسترش یافته است. پزشکان از یک سیستم به نام سیستم TNM برای سرطان تیروئید استفاده می کنند. این شامل سه عدد است:

و(T)تومور - داده شده از 1 تا 4، بسته به اندازه تومور.

و (N)گره - با توجه به 0 یا 1، بسته به اینکه آیا سرطان به غدد لنفاوی مجاور گسترش یافته است یا خیر.

و(M)متاستاز - به عنوان 0 یا 1 داده شده، بسته به اینکه آیا سرطان به قسمت دیگری از بدن گسترش یافته است یا خیر. شناخت مرحله سرطان به پزشکان کمک خواهد کرد که بهترین درمان را انتخاب کنند.

 

علائمی که خبر از سرطان تیروئید می دهد + علل،انواع ،تشخیص و درمان

4.2147
این مطلب مفید بود ؟12324
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : mayoclinic / nhs / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب /ن
برچسب : غده تیروئید
1 نظر به ثبت رسیده است
سحر1397-09-17
سلام من تیروئیدمو در اوردم قرص کلسیم که می خورم حساسیت بهش پیدا کردم همه جونم می خواره چیکار کنم
10229
وبگردی