
تاثیر سونوگرافی بر تشخیص دقیق سرطان پستان چیست
نقش سونوگرافی در شخیص سرطان سینه
در سراسر دنیا سرطان پستان مهمترین نوع سرطان در بین زنان است و طبق گزارشات 25 درصد از کل سرطان ها را به خود اختصاص می دهد.طبق تحقیقات متخصصان در ایران سالانه هشت هزار نفر به سرطان سینه مبتلا می شوند و شیوع این بیماری خطرناک در ایران بین 30 تا 35 درصد است.

سرطان پستان چگونه شروع می شود؟
تغییر یا جهش در DNA فرد، باعث می شود سلول های پستان به سرطان تبدیل شوند. برخی از این تغییرات ممکن است از ژن والدین به شخص منتقل شود و وراثتی باشد و گاهی ممکن است عوامل مرتبط با تغییر شیوه زندگی مثل خوراک، میزان تحرک فرد، تشعشعات و مواد شیمیایی و ... احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.
طبق نتایج به دست آمده از تحقیقات و نتایج سونوگرافی پستان که در مراکز معتبر به دست آمده است عوامل اکتسابی در ایجاد سرطان پستان بسیار موثرتر بوده و علت ابتلای بیشتر بیماران را شامل شده است. همچنین دوره های معاینه و سونوگرافی پستان گامی مهم و موثر در پیشگیری از بروز بیماری یا شناخت بیماری در مراحل ابتدایی و درمان موثر بسیار اثربخش خواهد بود.
اولین علائم هشداردهنده سرطان پستان چیست؟
- توده های داخل ناحیه پستان یا زیر بغل
- تغییرات واضح در اندازه و شکل پستان
- احساس درد مداوم در ناحیه ای از پستان
- ایجاد رگ های برجسته روی پستان
- ترشحات نوک پستان که به صورت ناگهانی شروع میشوند.
- زخم یا بثورات روی نوک پستان
- تورم، قرمزی، تیرگی یا کمرنگ شدن پستان
درد سرطان پستان چیست؟
چه کسی در معرض ابتلا به سرطان پستان است؟
بر اساس تحقیقات صورت گرفته خوب است بدانید که امروزه از هر 8 زن، 1 نفر در طول زندگی به سرطان سینه یا پستان مبتلا می شود. در برخی افراد یافتن علت بیماری بسیار واضح و روشن است و در برخی افراد ممکن است هیچگاه علل و عوامل ایجاد سرطان پستان مشخص نشود و نتوان علت دقیقی برای آن پیدا کرد. اما مهم ترین و اصلی ترین عاملی که در بروز این بیماری اثرگذار است این است که در اثر آسیب به DNA سلول های سرطانی در بافت پستان ایجاد می شوند.
افرادی که فاکتورهای خطر را دارا هستند بیشتر از سایرین به سرطان پستان مبتلا می شوند اما این بدان معنی نیست که زنانی که این عوامل خطر را دارا هستند حتما به سرطان مبتلا خواهند شد، چون ممکن است فردی بخشی از عوامل و علل را دارا باشد ولی هیچگاه به سرطان مبتلا نشود.
چگونه می توان سرطان پستان را زود تشخیص داد؟
پزشکان غالبا از آزمایشات برای یافتن و تشخیص سرطان پستان استفاده می کنند. پزشکان متخصص مرکز تصویربرداری دکتر وهاب آقایی، سونوگرافی و ماموگرافی پستان را روشی مطمئن و ایمن برای تشخیص سرطان پستان میدانند. با استفاده از سونوگرافی پستان تصاویر مفصلی به نام سونوگرام از نواحی و بافت های داخل پستان تهیه می شود.هماهنطور که گفته شد در سونوگرافی پستان با استفاده از امواج صوتی تصویری رایانه ای از قسمت های داخلی پستان تهیه می شود.
با استفاده از سونوگرافی پستان می توان دقیق ترین تغییرات پستان مثل کیست های پر از مایعات را مشاهده کرد که شناسایی آنها در ماموگرافی سخت تر می باشد.در صورت تشخیص سرطان پستان آزمایش های دیگری صورت می گیرد تا مشخص شود که سلول های سرطانی در پستان در کدام قسمت های بدن گسترش یافته است و پزشک بتواند نوع و مرحله درمانی را تعیین کند.
آیا می توان سرطان سینه را با سونوگرافی تشخیص داد؟
رایج ترین درمان سرطان پستان چیست؟
در این بخش درباره انواع روش ها و بهترین روش های درمانی سرطان پستان صحبت خواهیم کرد. روش های درمانی که استاندارد مراقبت از سرطان پستان در مراحل اولیه و پیشرفته است. استاندارد مراقبت به معنی بهترین روش درمانی شناخته شده است. در روند درمانی ممکن است هر چند وقت یکبار داروی جدید و ترکیب جدیدی از درمان های استاندارد یا دوزهای جدیدی از داروها یا سایر روش های درمانی از سوی پزشک تجویز شود.
آزمایشات بالینی گزینه ای برای در نظر گرفتن درمان و مراقبت از تمام مراحل سرطان است. بیولوژی و رفتار توده سرطانی در برنامه درمانی تاثیرگذار است. برخی از توده ها کوچکتر هستند اما به سرعت رشد میکنند در حالی که برخی دیگر بزرگ تر هستند و به آرامی رشد میکنند. پس روش های درمانی بیماران به عوامل مختلفی بستگی دارند و ممکن است بسیار متفاوت باشند.