سمعک
کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک تهران صفیر برای رفاه حال مراجعه کنندگانی که قادر به مراجعه به مطب نیستند امکان معاینه در منزل را فراهم نموده است.

کلینیک شنوایی سنجی و تجویز سمعک تهران صفیر

  • دکتر ایوب ولدبیگی متخصص شنوایی شناسی (ادیولوژیست) 
  • کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک تهران صفیر
  • عضو سازمان نظام پزشکی ایران
  • عضو انجمن شنوایی شناسی ایران
  • شماره نظام پزشکی:ش-994

کلینیک ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک تهران صفیر سالهای متمادی در زمینه شنوایی شناسی و برطرف نمودن انواع کم شنوایی های بیمار به وسیله سمعک و ارائه مشاوره به افراد با اختلالات شنوایی، در شمال شهر تهران (شریعتی – قلهک) فعالیت دارد. انواع سمعک های نامرئی، وایرلس (بی سیم)، استخوانی، پشت گوشی با برترین برندهای جهان از کشورهای اروپایی آلمان، سوئیس، دانمارک و سایر کشورها مانند آمریکا و کانادا در این مرکز تجویز می شود. 

از فعالیت های بارز این مجموعه علاوه بر تجویز تخصصی انواع سمعک ها،  ارزیابی شنوایی، ارزیابی و درمان وزوزگوش، ساخت قالب ضد آب و ضد صوت، ارزیابی کارایی و عملکرد شیپور استاش در تهران و دیگر شهرها می باشد. این مجموعه برای رفاه حال مراجعه کنندگانی که قادر به مراجعه به مطب نیستند، معاینه و تجویز در منزل را در نظر گرفته است. البته لازم به ذکر است که برای بیماران خارج از شهر تهران نیز گزینه معاینه و تجویز سمعک در یک روز (همان روز مراجعه) در برنامه کاری خود قرار داده است.

آدرس کلینیک تهران صفیر: تهران، خیابان شریعتی، خیابان یخچال، ساختمان سبز قلهک، پلاک 1495، طبقه 2،  واحد 10.  شماره تلفن :021-22648270 - 09129214119

قیمت سمعک

ارزش و قیمت واقعی سمعک به تکنولوژی و مدارپردازشی که در آن به کار رفته است بستگی دارد. شکل ظاهر سمعک تاثیری بر قیمت سمعک ندارد به طور مثال ممکن است دو سمعک داخل گوشی نامرئی کاملا شبیه به هم، یکی ارزش حدودی یک میلیون و یکی یکی ارزش حدودی ده میلیون را داشته باشند. لذا قیمت سمعک را امکاناتی و آیتم هایی که آن وجود دارد تعیین می کند. مهم است به علت عواملی چون استحکام، شکل ظاهری، سرویس و خدمات بعد از فروش سمعک و ... سمعکی با قیمت مناسب شرایط هر کسی انتخاب شود. تجویز سمعک و انتخاب سمعک در افراد مختلف مثلا در نوزادان، جوانان و افراد سالمند و مسن کاملا منحصر به فرد و متفاوت است. بنابراین برای تجویز مناسب سمعک حتما به کلینیک های شنوایی مراجعه کنید.

کم شنوایی

عوارض کم شنوایی

می دانیم که کم شنوایی در فرد درمان نشده، می تواند تاثیر بسیار بدی در زندگی بیمار از لحاظ اجتماعی، عاطفی، حتی اقتصادی بگذارد و در نتیجه منجر به گوشه گیری، دوری فرد از اجتماع ، افسردگی و مشکلات حافظه و شناخت شود، پس هزینه کردن برای سمعک یک نوع  تضمین سلامت به شمار می رود. استفاده از سمعک در بیشتر موارد باعث پیشگیری از کم شنوایی می شود. نکته مهم دیگر این است که اگر در فردی کم شنوایی وجود دارد و از سمعک استفاده نکند هر چقد زمان می گذرد استفاده و بهره وری از سمعک کمتر می شود لذا در صورت وجود کم شنوایی باید در اسرع وقت جهت کاهش اثرات منفی آن اقدام به تهیه سمعک مناسب نمود.

از عوارض دیگر کم شنوایی وزوز گوش یا تینیتوس است. در افراد کم شنوا به واسطه عارضه کم شنوایی، اختلالات عصبی در مغز ایجاد شده که منجر به زنگ زدن گوش یا وزوز می شود. استفاده از سمعک باعث قطع وزوز می شود. هر چه که زمان وجود وزوز طولانی تر باشد احتمال از بین رفتن آن با سمعک کمتر می شود لذا برای قطع وزوز گوش باید در اسرع وقت اقدام به تهیه سمعک نمود.

رفع عارضه کم شنوایی با استفاده ازسمعک کمک زیادی به بالا رفتن کیفیت زندگی افراد با مشکل کم شنوایی می کند. امروزه بیشتر بیمه های تکمیلی و پایه، برای خرید سمعک، کمک هزینه ای را در نظر دارند. مارک یا برند سمعک ها نیز برهزینه آن موثراست. در دنیای امروز سمعک ها مارک های خوب و گوناگونی دارند. ضمنا لازم به ذکر است که یک برند خاص برای همه افراد درگیر با عوارض کم شنوایی مناسب نخواهد بود. لطفا هنگام تهیه وخرید سمعک به ایده و نظر دکتر شنوایی شناس خود اعتماد نمایید تا بهترین سمعک با برند مناسب جهت رفع کم شنوایی شما انتخاب گردد.

تنها خصوصیت یک سمعک مناسب، شنوایی خوب نیست بلکه فرد بیمار باید از سمعک خود راضی باشد یعنی علاوه بر شنوایی درست، از نظر ارتباط با دیگر وسایل از جمله تلویزیون، موبایل و ... عملکرد مناسبی داشته باشند. باتری هر سمعک یکی از ویژگی های بسیار مهم آن است. بسیار بیمارانی هستند که از تعویض چندباره باتری سمعک خود ناراضی بوده و شاکی می باشند. برای بیمارانی که محدودیت های بینایی یا حرکتی دارند این مسئله بسیار مشکل ترخواهد بود. استفاده از سمعک های شارژی که اخیرا وارد بازار شده است هم می تواند برای بسیاری از افراد مناسب باشد. ناگفته نماند با توجه به پیشرفت تکنولوژی و کوچکتر شدن سمعک ها، می توان سمعک بسیار کوچک و نامرئی را استفاده کرد که به صورت 100% غیر قابل دید می باشند. 

  • کلینیک شنوایی و تجویز سمعک تهران صفیر مجهز به ساخت سمعک های کاملا نامرئی (IIC) می باشد.

سمعک

قالب ضد آب و ضد صوت گوش 

در هر روزکه استحمام  می کنید و یا هنگامی که به استخر می روید، همیشه مقداری آب در گوش شما جمع می شود و چون محیط مرطوب و گرمی است، مکان بسیارخوبی جهت رشد و تکثیر بعضی میکرب ها و  باکتری ها ایجاد می گردد که سبب به وجود آمدن عفونت در گوش می شود. این عفونت، عفونت گوش خارجی یا اتیت اکسترنال نام دارد. بعضی وقت ها مواد  ضد عفونی کننده استفاده شده در آب استخر، نیز سبب ایجاد تحریک در گوش می شود. در زمان ایجاد عفونت، افراد احساس درد  یا خارش در گوش می کنند. در این هنگام  باید گوش را کاملا خشک کرده و از داخل شدن آب به آن جلوگیری نمود. قالب ضد آب و ضد صوت نیز در انواع گوناگونی ساخته می شود. قالب های ضد آب از ورود آب به درون کانال گوش جلوگیری می کند. اصولا فرد دچارعارضه گوش جهت جلوگیری از عفونت از این قالب استفاده می کند و در زمان شنا کردن در آب نیز افراد معمولی از این دستگاه استفاده می نمایند.

یکی از مهمترین دلایل کم شنوایی، در معرض سروصداهای بلند قرار گرفتن است. کم شنوایی حسی عصبی وقتی اتفاق بیفتند بازگشت ناپذیر است لذا پیشگیری از کم شنوایی بسیار مهم و حائز اهمیت است. توصیه اکید می شود هر فردی که در مکان و یا مشغول به کاری است که با سر وصدای بالا در ارتباط است از محافظ های صوتی از جمله قالب گوش استفاده کند. قالب  ضد صوت در کارخانه های صنعتی یا در مکان های پرازصدا استفاده می شود. ساخت این قالب ها در انواع  نرم و خیلی نرم و سخت می باشد. همچنین در افرادی که از سمعک استفاده می کنند از قالب هایی استفاده می کنند که از طریق آن صدای سمعک وارد گوش می شود. سمعک و قالب آن با توجه به نیاز فرد استفاده کننده و نوع سمعک به وسیله دکتر شنوایی شناس (ادیولوژیست) انتخاب می شود. 

حال چه باید بکنیم؟

  1. مراجعه به یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی
  2. تجویز دارو برای رفع مشکل گوش توسط پزشک متخصص
  3. عدم قرار گرفتن در مجاورت آب مانند حمام یا استخر
  4. استفاده از محافظ های شنوایی و قالب در محیط های پرسروصدا
  5. استفاده از قالب های ضد آب در مجاورت با استخر و حمام

قالب های گوش ضد آب

  • ساخته شده ازبا کیفیت ترین مواد سلیکونی با دوام 
  • دارای رنگهای متنوع 
  • امکان نصب سه نوع دستگیره برای استفاده راحت و بهتر
  • ساخت سمعک بر اساس سایز گوش افراد 
  • کارایی بهتر در جلوگیری از نفوذ آب به داخل گوش نسبت به روش های دیگر 
  • دارای میانگین طول عمر 4 ساله 
  • بسیار راحت جهت استفاده و قابل شستشو

تمیز کردن سمعک

مراقبت از سمعک

سمعک یک نوع دستگاهی است بسیار ظریف و پیچیده با تکنولوژی الکترونیکی جدید که دربیمارمصرف کننده با رعایت کردن موارد ذکر شده در پایین به افزایش طول عمر این دستگاه الکترونیکی کمک خواهند کرد و باعث رضایت مندی آنها خواهد شد. از دیگر مراقبت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

  • پرهیز از ضربه زدن به سمعک
  • بکار گیری باتری های مرغوب واستاندارد
  • نظافت دائمی کانال گوش
  • جلوگیری از ورود گرد و غبارو چربی گوش به درون دستگاه سمعک
  • تمیز کردن هر روزه خروجی صدا در سمعک های پشت گوشی  و داخل گوشی  
  • پرهیز از تماس آب با سمعک و نفوذ نم و رطوبت به درون آن (به جز سمعک ضد آب)
  • دقت و توجه به راهنمایی ها و توضیحات ادیولوژیست (شنوایی سنج) در زمان خرید سمعک

خدمات سرویس سمعک در هر دوره سبب طولانی شدن عمر آن می گردد. از این رو بهتر است هر سال یک بار با دستگاه سمعک  برای سرویس دوره ای آن به ادیولوژیست (شنوایی شناس) مربوطه مراجعه نمایید.

 سمعک

استفاده و نگهداری از سمعک

همیشه سمعک خود را خشک و تمیز نگاه دارید و با پارچه لطیف و نرم پس از استفاده خشک نمایید تا نم ورطوبت و چربی گوش پاک شود. اگر درسمعک شما آب نفوذ کرده باشد یا در مجاورت رطوبت بالایی باشد باید بلافاصله باتری را خارج نمایید و در دستگاه را باز بگذارید و اجازه دهید در امتداد شب کاملا خشک گردد و راه بهتراین است که آن را درون محفظه ای با جاذب نم و طوبت بگذارید. دیگر مراقبت ها :

  • از دستکاری سمعک خود بپرهیزید و مراقب باشید که روی سطح سفت و محکم مانند زمین و سنگ نیفتد.
  • سمعک را در مجاورت نور خورشید یا گرما و حرارت مستقیم  قرار ندهید چون که گرمای بسیار بالا می تواند به سمعک صدمه وارد نماید.
  • در زمان استفاده از وسایل آرایشی و عطر سمعک خود را از گوش خارج نمایید زیرا امکان نفوذ به داخل سمعک وجود دارد و سبب آسیب دیدگی آن می شود.

نکته پایانی: 

در صورت احساس کم شنوایی، برای آگاهی از وضعیت شنوایی خود به ادیولوژیست یا شنوایی شناس رجوع کنید.

اطلاعات مفید و کاربردی در رابطه با سمعک

53
این مطلب مفید بود ؟30
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برچسب : کسب و کار
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی