مردان
مردان بالای 50 سال به دلیل موقعیت بدنی خاص خود باید مرتب مورد بررسی پزشک قرار گرفته و اطلاعات دقیقی را در اختیار او قرار دهند تا پزشک بتواند معاینات خود را به سرانجام برساند.

پرسش هایی که مردان باید از پزشک خود بپرسند

وقتی پا در سنین میانسالی میگذاریم باید بیشتر مراقب سلامت خودمان باشیم و بیشتر حواسمان به چک کردن عملکردهای دستگاههای بدن باشد . مردان با رسیدن به سن 50 سالگی باید از یک سری اتفاقات در درون خود بیشتر آگاهی پیدا کنند . وقتی 5 دهه از زندگی سپری می شود ، در جدیدی از زندگی به روی انسان گشوده می شود. اوقات فراغت بیشتر می شود، استرس های زندگی کمتر می شود و بدن نیاز به مراقبت های بیشتری پیدا می کند. بنابراین لازم است تغییراتی در سبک و شیوه ی زندگی ایجاد کنیم. هر چه سن بالا می رود متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن کندتر می شود .

سلامت مردان و زنان در گرو مراقبت، کنترل و مراجعه همیشگی و دائمی به پزشکان در طول سالیان است و همین مسأله نقش و اهمیت پزشک در مواقع بیماری را بیش از پیش برجسته می کند.مردان بالای 50 سال به دلیل موقعیت بدنی خاص خود باید به طور تقریبی هر ساله مورد بررسی پزشک قرار گرفته و اطلاعات دقیقی را در اختیار او قرار دهند تا پزشک بتواند معاینات خود را به سرانجام برساند. اما در این میان، مردان نیز باید با طرح پرسش هایی از پزشک، اطلاعات خود را در خصوص شرایط جسمی بالا برده و از این رو به بهبود سلامت شان کمک کنند.

سوالاتی که مردان باید از پزشک بپرسند

اما چه سؤالاتی در مراجعه به پزشک باید پرسیده شود؟ بسیاری از مردان هنگام مراجعه به پزشک نمی دانند که چه سؤالات مهمی که مختص سن آنهاست باید پرسیده شود. مردان بالای 50 سال ممکن است در معرض ابتلا به سرطان پروستات، وقفه های خواب و بیماری های قلبی قرار گیرند و از این رو معاینات و آزمایش های پزشکی برای آنها از اهمیت خاصی برخوردار می شوند به طور کلی، مردان 24 درصد کم تر از زنان به پزشک مراجعه می کنند و زمانی به پزشک مراجعه می کنند که بیماری آنها پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است اما در کنار اصلاح این روند باید ارتباط دو طرفه ای با پزشک برقرار کنند.

مردان بالای 50 سال

مردان در سن بالای 50 سال بیشتر باید مراقب سلامت خود باشند

بحث های متعددی در رابطه با بیماری های مردان بالای 50 سال مطرح می شود، برای مثال بحثی وجود دارد مبنی بر اینکه خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان بالا بوده و باید به طور منظم تحت بررسی و آزمایش قرار گیرند. این موضوع تا چه حد صحت داشته و آیا باید آزمایش ها مرتب انجام شود؟
انجمن اورولوژی امریکا بررسی سالانه غربالگری سرطان پروستات را به مردان 50 تا 75 سال توصیه می کند. از سوی دیگر، مردانی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات را داشته اند باید از 40 سالگی به طور سالانه مورد بررسی قرار گیرند تا ابتلا به این سرطان هر چه سریع تر در آنها تشخیص داده شود.


مردان چه آزمایش هایی را باید در این سنین انجام دهند؟
مردان بالای 50 سال باید آزمایش های سالانه ای از قبیل آزمایش فشار خون بالا و کلسترول را انجام دهند. آزمایش قند ناشتا یا قند خون نیز باید هر 3 سال یک بار صورت گیرد. مهم ترین تستی که باید در دستور کار قرار گیرد، غربالگری افراد مبتلا به فشار خون بالاست. این در حالی است که حدود نیمی از افراد سایر قاره ها، فشار خون خود را تحت کنترل قرار نمی دهند.

آیا دفع ادرار بیش از حد در سنین بالا مشکل آفرین است؟
به طور کلی با بالا رفتن سن مردان، اختلال در دفع ادرار به امری شایع تبدیل می شود. مصرف کافئین یکی از عواملی است که حجم ادرار را افزایش می دهد. بنابراین پزشکان توصیه می کنند که از مصرف بیش از حد مواد خوراکی حاوی کافئین خودداری کنند.


آیا بی خوابی و مشکلات خواب در این سن می تواند نگران کننده باشد؟
گزارش های متعدد و بررسی های محققان و پزشکان حاکی از آن است که 50 تا 70 میلیون فرد بزرگسال از مشکلات خواب رنج می برند. یکی از شایع ترین مشکلات خواب که دامنگیر بیش از 18 میلیون امریکایی بخصوص مردان می شود، وقفه های تنفسی حین خواب است که خواب را مختل کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی را افزایش می دهد.


آیا سابقه خانوادگی بیماری قلبی می تواند نگران کننده یا تهدیدی برای سلامت مردان باشد؟
سابقه ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی در خانواده یکی از عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری هاست و در صورت وجود چنین سابقه ای حتماً باید پزشک را در جریان گذاشت تا او آزمایش های لازم را انجام داده و در صورت صلاح دید و نیاز، بیمار را به متخصص قلب و عروق ارجاع داده تا آزمایش های بیشتری برای تشخیص بیماری وی انجام شود.

پاسخ به متداول ترین سوالات مردان بالای 50 سال

4.314
این مطلب مفید بود ؟122
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از هلث نیوز / م.ف
وبگردی