ظروف آشپزخانه
آیا می دانستید سالانه بیش از 1میلیارد از مردم جهان دچار بیماری بر اثر مصرف مواد غذایی آلوده می شوند؟

آیا می دانستید سالانه بیش از 1میلیارد از مردم جهان دچار بیماری بر اثر مصرف مواد غذایی آلوده می شوند؟ و از آن بدتر بیش از 100هزار نفر از این افراد جان خودشان را از دست می دهند. اما این مسأله هرگز ما را نگران کرده است می دانید چرا؟

چون اغلب آلودگی های مواد غذایی قابل تشخیص است زیرا وقتی اغلب وقتی یک ماده غذایی آلوده می شود، یا به اصطلاح فاسد می شود، این آلودگی خود را با تغییر در بو، طعم و حتی رنگ غذا به ما نشان می دهد، پس ازآنجایی که به سادگی می توانیم این آلودگی را تشخصی دهیم،احساس می کنیم که می توانیم متوجه همه آلودگی های غذایی شویم و از آن اجتناب کنیم و حتی آن را کنترل کنیم! اما آیا این تصور درستی است که باعث می شود بیشتردرمعرض خطر قرارگیریم؟

کلیه مواد غذایی که استفاده می کنید ممکن است در سه مرحله خرید، هنگام نگه داری در ظروف آشپزخانه و مصرف دچار انواع آلودگی شوند و لازم است پیش از ارائه راه حل رویارویی با این مشکلات، آن ها را بشناسیم.

  • مرحله اول آلودگی:پیش از نگه داری

محصولی که تهیه می کنید از لحظه تولید تا بسته بندی و توزیع و رسیدن به دست شما در معرض انواع آلودگی های محیطی قرار می گیرد، این آلودگی ها ممکن است ویروسی، باکتریایی یا قارچی باشد یا حتی آلودگی هایی نظیر گرد و خاک و...

قطعاً شما نمی توانید جلوی آلوده شدن مواد غذایی را تا پیش از آن که بدستتان برسد بگیرید، اما با استفاده از محصولات بسته بندی شده و بهداشتی، استفاده از لبنیات پاستوریزه و... تا حد ممکن از خرید چنین محصولاتی دوری کنید.

اما همیشه این امکان برای شما وجود ندارد بنابراین بهتر است پس از تهیه هر نوع خوراکی، آن را تا حد ممکن از هر نوع آلودگی پاک کنید، بعضی مواد را می توان با الکل، وایتکس و... ضدعفونی و گندزدایی کرد، اما برخی از مواد خوراکی مانند میوه ها و سبزیجات را باید با گندزدای مخصوص خود، پاکسازی کنید تا پیش از قرار دادن ماده غذایی در ظروف آشپزخانه و نگه داری آن در یخچال و... از پاکیزه نمودن کلیه مواد اطمینان کامل حاصل کنید.

  • مرحله دوم آلودگی:حین نگه داری

بیایید فرض کنیم که سالم ترین مواد غذایی را در بسته بندی مناسب تهیه کردید،آیا هرچه تهیه می کنیم در همان لحظه مصرف می کنیم؟ خیر

در بسیاری از موارد بنابر دلایل متعددی، نیاز است آن چه را تهیه کرده ایم برای مدتی کوتاه یا طولانی نگه داری کنیم، این نگه داری ممکن است مانند حبوبات، سبزیجات، خشک و ادویه جات در دمای محیط و در ظرف های مخصوص آن ها رخ دهد، ممکن است نیاز باشد مواد غذایی تهیه شده را در ظروف آشپزخانه قرار داده و در یخچال نگه داری کنید مانند لبنیات، میوه ها و سبزیجات تازه و... یا حتی نیاز باشد در فریزر و در دمای زیر صفر از آن ها نگه داری کرده تا در شرایط لزوم استفاده کنید.

در هر سه محیطی که ذکر شد باکتری ها، ویروس ها و بسیاری مواد بیماری زا قابلیت زنده ماندن و رشد دارند، بنابراین نمی توان گفت، چون غذا را فریز کرده ام دیگر خیالم راحت است، یا فلان ادویه که در دمای بالای اتاق قرار داد از شر هرگونه آلودگی در امان است. از همه مهم تر نمی توان هرگز نمی توان گفت ظروف نگه داری شما، اعم از پلاستیک، شیشه ای و... کاملاً ارتباط بین ماده غذایی و محیط بیرون را قطع کرده و اجازه هیچ انتقالی را نمی دهد اما چه باید کرد؟

قطعا استفاده از ظروف درب دار مقدار زیادی از آلودگی های احتمالی را کاهش خواهد داد اما کافی نیست! ظروف آشپزخانه آنتی باکتریال از تکنولوژی نانو و جدیدترین فناوری موجود در جهان بهره می برند تا مانع از ورود هرگونه باکتری و قارچ به درون ماده غذایی شده و عمر آن را افزایش می دهند. نکته جالب تر اینکه، با وجود کوچک تر بودن ویروس ها، ظروف آشپزخانه آنتی باکتریال تا حد زیادی از ماده غذایی شما در برابر ویروس نیز مقاومت می کنند، بنابراین بهترین راه حل برای سالم ماندن مواد غذایی در زمان نگه داری، استفاده از ظروف آشپزخانه آنتی باکتریال است.

چگونه می توان ظروف نگه داری مواد غذایی را تهیه کرد؟

  • مرحله سوم آلودگی:هنگام استفاده

اگر تا به حال همه موارد را رعایت کرده باشید، هنگام خرید و پیش از نگه داری همه موارد گفته شده را به درستی انجام داده اید، برای نگه داری نیز از ظروف آنتی باکتریال بهره برده اید، بازهم ممکن است هنگام استفاده از ماده غذایی، در مراحل خارج کردن از بسته بندی و در تماس با ابزار آشپزخانه جهت خرد کردن، رنده کردن و ... ، دوباره ماده غذایی به میکروب های گوناگونی آلوده شود. بنابراین برای حل این مسأله نیز توصیه می کنیم تا جایی که ممکن است برای استفاده مجدد مواد غذایی را حرارت دهید، زیرا حرارت در بسیاری از موارد آلودگی ها را از بین خواهد برد، در مواردی که امکان حرارت دادن وجود ندارد، سعی کنید هنگام خارج کردن از بسته بندی موارد بهداشتی را رعایت کنید مانند استفاده از دستکش یا اطمینان از تمیز بودن دست ها و...

  • و اما نکته پایانی

در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که افراد گوشت، مرغ یا سبزیجات یخ زده خود را از یخچال یا فریزر خارج کرده، بخشی از آن را استفاده کرده و مابقی را دوباره در یخچال یا فریزر قرار می دهند، یا حتی از آن بدتر ماده غذایی را گرم می کنند، یا حتی می پزند و مجدد آن را در فریزر یا یخچال نگه می دارند که تحت هیچ شرایطی چنین کاری توصیه نمی شود، زیرا با این کار نه تنها ماده غذایی را بیشتر و بیشتر در معرض آلودگی قرار می دهد، بلکه مقاوت میکروب را نیز به شرایط متفاوت محیطی مثل پختن یا فریز کردن افزایش می دهید و باعث می شید، آن آلودگی عمر بیشتری کند و سخت تر از بین رود.

 

چگونه ظروف آشپزخانه شما می توانند عمر مواد غذایی تان را تعیین کنند

53
این مطلب مفید بود ؟30
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی