بیماری لایم
بیماری لایم بر اثر گزش کنه بوجود می آید نشانه های آن یکی دو هفته بعد آشکار می شوند و شامل سه مرحله است و ممکن است افراد علائم متفاوتی داشته باشند.

بیماری لایم چیست ؟ علایم و راههای درمان و پیش گیری این بیماری پوستی کدام است؟

بیماری لایم عبارت است از یک بثور پوستی که پس از هفته ها یا ماه ها، علائم آن بر روی دستگاه عصبی مرکزی، دستگاه قلب و عروق و مفاصل اثر می گذارد. این بیماری یک بیماری محدود است و معمولاً بدون درمان برطرف می شود.

با مطالعه این بخش از سلامت نمناک در مورد علل ، علائم و روش های درمان این بیماری اطلاعات کافی کسب خواهید کرد. بیماری لایم یک بیماری عفونی است که از باکتری بورلیا بورگدورفری سنسو لاتو ناشی می شود.

ب. بورگدورفری با گاز گرفتن از یک حشره سیاه و یا گوزن نر آلوده به انسان ها منتقل می شود. کنه و ساس بعد از غذا خوردن از گوزن یا موش آلوده، آلوده می شوند. یک کنه باید 24 تا 48 ساعت روی پوست بماند تا عفونت را منتقل کند.

بیشتر افرادی که مبتلا به بیماری لایم هستند، هیچ خاطره ای از یک نیش کنه را ندارند. این بیماری در سال 1975 در محله اُلد لیم، کانکتیتوت گزارش شد. این شایع ترین بیماری کنه در اروپا و شمال غربی ایالات متحده آمریکا است.

افرادی که در مناطق پر از چوب یا جنگل زندگی می کنند ، احتمال ابتلا به این بیماری را بیشتر دارند ؛ افرادی که حیوانات شان به مناطق جنگلی و پوشیده از درخت می روند نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری لایم قرار دارند.

عکس بیماری لایم 

 بیماری لایم چه نشانه هایی دارد؟

نشانه ها و انواع مراحل بیماری لایم:

بیماری لایم در سه مرحله رخ می دهد:ابتدا محلی، در ابتدا منتشر شده و در اواخر منتشر شده. علائمی که شما تجربه می کنید بستگی به این دارد که بیماری در چه مرحله ای قرار دارد. 

مرحله 1 بیماری لایم :اوایل بیماری موضعی 

علایم بیماری لایم یک تا دو هفته بعد از گزش کنه شروع می شود.یکی از اولین نشانه ها، جوش "چشم گاو" است که نشانه، آن است که باکتری ها در جریان خون تکثیر می شوند. خارش در محل گزش کنه با نقطه قرمز مرکزی احاطه شده توسط یک نقطه روشن با ناحیه قرمزی در لبه، رخ می دهد.

ممکن است گرم باشد، اما دردناک نیست و خارش ندارد ؛ این خارش بعد از چهار هفته ناپدید خواهد شد. نام رسمی این جوش اریتما میگرانس است و گفته می شود که این یکی از ویژگی های بیماری لایم است با این حال، بسیاری از افراد مبتلا این نشانه را ندارند.

مراحل بیماری لایم 

علائم مراحل اولیه بیماری لایم 

مرحله 2 بیماری لایم :زود هنگام انتشار بیماری لایم:

این بیماری در اوایل انتشارش چند هفته پس از نیش زدن کنه رخ می دهد. در طول این مرحله، باکتری ها در سراسر بدن گسترش می یابند. این بیماری با نشانه های بیماری مانند موارد زیر مشخص می شود: 

  • لرز
  • تب
  • گسترش غدد لنفاوی
  • گلو درد
  • تغییرات بینایی
  • خستگی
  • درد عضلات
  • سردرد 

در طی شیوع بیماری لایم اولیه، احساس کلی بیمار خوب نیست. یک جوش ممکن است در مناطقی به غیر از گاز کنه، و علائم نورولوژیکی مانند بی حسی، خارش، و فلج مغزی نیز رخ دهد. این مرحله از بیماری لایم می تواند توسط مننژیت و اختلالات هدایت قلبی پیچیده شود. علایم مراحل 1 و 2 می توانند با هم تداخل داشته باشند.

تب و سردرد 

علائم و نشاه های بیماری لایم 

مرحله 3 بیماری لایم :اواخر انتشار بیماری لایم:

این مرحله زمانی اتفاق می افتد که بسماری در طی مراحل 1 و 2 درمان نشده باشد. مرحله 3 می تواند هفته ها، ماه ها و یا سال ها بعد از گاز گرفتن کنه وجود داشته باشد. این مرحله با این مشخصات شناسایی می شود: 

  • سردردهای شدید
  • آرتروز یک یا چند مفاصل بزرگ
  • اختلالات ریتم قلب
  • اختلالات مغزی، شامل حافظه، خلق و خو و خواب
  • کمبود حافظه کوتاه مدت
  • دشواری در تمرکز
  • روان مبهم و مه آلود
  • بی حسی در بازوها، پاها، دست ها و یا پاها

اگر این علائم را دارید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

سردرد کشنده 

مراحل بیماری لایم چیست؟

بیماری لایم چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص بیماری لایم با ارزیابی سابقه سلامتی شما و یک امتحان فیزیکی آغاز می شود. تست های خون بیش از چند هفته پس از عفونت اولیه که آنتی بادی در آن ها وجود دارد، قابل اعتماد هستند. پزشک شما ممکن است تست های زیر را تجویز کند: 

ا ELISA، برای تشخیص آنتی بادی در برابر ب. بورگدورفری مورد استفاده قرار گرفت.برای تایید یک تست ایمنی مثبت می توان از لکه های غربی استفاده کرد؛ همچنین برای حضور آنتی بادی در ب. بورگدورفری چک می شود.واکنش زنجیره ای پلی مری (PCR) برای ارزیابی افراد مبتلا به التهاب مفاصل و یا علایم عصبی سیستم عصبی به کار می رود. بر روی مایع یا مایع مفاصل انجام می شود.

آزمایش خون 

راه تشخیص بیماری لایم چیست؟

بیماری لایم چگونه درمان می شود؟

بیماری لایم در مراحل اولیه بهتر درمان می شود. درمان های اولیه یک دوره 14 تا 21 روزه با آنتی بیوتیک های خوراکی است که تمام علائم عفونت را از بین می برند. داروهایی که برای درمان بیماری های لایم مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از:

دوکسیسلین برای بزرگسالان و کودکان بزرگ تر از 8 سال 

سفوروکسیم و آموکسی سیسیلین برای بزرگسالان، کودکان کوچک تر، و زنان شیرده. 

بیماری مزمن لایم مزمن یا مداوم با آنتی بیوتیک های وریدی در مدت 14 تا 21 روز تحت درمان است. اگر چه این درمان عفونت را از بین می برد، اما علائم شما آهسته تر بهبود می یابند. 

مشخص نیست که چرا علائمی، مانند درد مفاصل، بعد از تخریب باکتری ها ادامه دارند. برخی پزشکان معتقدند که علائم مداوم در افرادی رخ می دهد که مستعد بیماری خود ایمنی هستند.

درمان بیماری لایم در ایران 

داروها و راه های درمان بیماری لایم 

چگونه می توان از بیماری لایم جلوگیری کرد:

پیش گیری از بیماری لایم عمدتاً شامل کاهش ریسک ابتلا به گاز گرفتن توسط کنه است. برای جلوگیری از گاز گرفتن کنه، قدم های زیر را بردارید: 

شلوار بلند و پیراهن آستین بلند را در فضای باز بپوشید. 

کاری کنید که کنه ها چوب های شما را دوست نداشته باشند، مدام تمیز کنید و وسایل چوبی را در مناطق با نور خورشیدی بیرون آورید. 

از اسپری های دافع حشرات استفاده کنید. دافع حشرات با 10 درصد DEET به مدت دو ساعت از شما محافظت خواهند کرد. از DEET بیشتر از آنچه که برای زمانی که بیرون خواهید بود استفاده نکنید، و از DEET بر دستان کودکان خردسال و یا در چهره کودکان کم تر از 2 ماه استفاده نکنید.

روغن لیمو اکالیپتوس همان حفاظت را در زمانی که در غلظت های مشابه استفاده می شود را ایجاد می کند. نباید در سن 3 سالگی برای کودکان استفاده شود. 

هشیار باشید ؛ مراقب کودکان، حیوانات خانگی و خود برای کنه باشید. تصور نکنید که دیگر نمی توانید آلوده شوید؛ افراد می توانند بیش از یک بار مبتلا به بیماری شوند. کنه را با موچین از نزدیک سر یا دهانش بگیرید و به آرامی بکشید. مطمئن شوید که همه قسمت های کنه برداشته شده باشد. هر وقت که یک کنه شما را گاز می گیرد، با پزشک خود تماس بگیرید.

 

علائم و راههای درمان بیماری لایم را بشناسید

512
این مطلب مفید بود ؟120
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن /آ
وبگردی