درمان بواسیر با جراحی
علاوه بر اینکه بواسیر (بیماری مقعدی) را میتوان با روش های خانگی درمان کرد روش های جراحی جدید بدون بیهوشی نیز وجود دارد که برای درمان بواسیر میتوان از آنها استفاده کرد.

 بواسیر و درمان آن با روش های مدرن

بواسیر بیماری مقعدی است که به دو صورت و با علائمی خواص ظهور می کند که برای هرکدام درمانی وجود دارد. بواسیر جزو آن دسته از مشکلات سلامتی است که فرد مبتلا به نوعی تلاش در مخفی کردن آن و مطرح نکردن علائمش می کند که این رفتار به هیچ عنوان توصیه نمی شود چرا که اگر به دلایلی در درمان آن کوتاهی کنید عواقبی بسیار عذاب آور همراه خواهد بود. 

بواسیر چیست و چند نوع دارد؟ 

رگ هایی وریدی در منطقه مقعد وجود دارند که کار و وظیفه آنها کنترل مدفوع است زمانی که این رگ ها متوم و یا دچار التهاب می شوند مبدل به بواسیر می گردند. بواسیر دو نوع دارد نوع اول بواسیر داخلی نام دارد که همراه با خونریزی است اما دردی احساس نمی شود. نوع دوم بواسیر خارجی است که علائمی همچون درد و تورم بارزترین آنهاست.

بواسیر چیست

علت بواسیر چیست؟

همانطور که از شکل و ناحیه رخ داد آن مشخص است فشار بالا و داشتن یبوست معمول ترین دلیل ابتلا است اما این بیماری دلایل دیگری هم دارد که شامل:

  • رژیم غذایی نامناسب که حاوی فیبر پایین است
  • اضافه وزن
  • ایستادن و یا نشستن به مدت بالا
  • کم شدن توان عضلات منطقه اطراف مقعد به دلایل عصبی 
  • افزایش سن 

درمان بواسیر با جراحی های بدون بیهوشی

برخی از انواع جراحی بواسیر در مطب پزشک و بدون بیهوشی انجام می پذیرند که این روش ها همانطور که در بخش سلامت نمناک می خوانید عبارتند از: 

1. بستن ورید مقعدی به وسیله باندی پلاستیکی (باندینگ) :

این روش برای درمان بواسیر داخلی انجام می گیرد و بدین گونه است که یک نوار پلاستیکی دور پایه زائده بواسیر متورم بسته می شود. با بستن این نوار جریان خون قطع شده و پس از چند روز زائده بواسیر خشک ، چروکیده و در نهایت کنده خواهد شد. باندینگ معمولاً به دو یا چند درمان مداوم نیاز دارد که حدوداً دو ماه بایکدیگر فاصله دارند. این روش دردناک نبوده وممکن است تنها فشار یا ناراحتی خفیفی در فرد احساس شود. به دلیل خونریزی زیاد، برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند این روش هرگز توصیه نمی شود. 

2. اسکلروتراپی :

این روش شامل تزریق یک ماده شیمیایی به بواسیر می باشد. ماده شیمیایی تزریق شده باعث کوچک شدن بواسیر و جلوگیری از خونریزی آن خواهد شد. اکثر افراد درد کمی دراین روش احساس می کنند. اسکلروتراپی در مطب پزشک انجام می شود و خطرات کمی را به همراه دارد. این روش برای کوچک کردن بواسیر داخلی موثر واقع می شود. 

3. درمان انعقادی :

درمان انعقادی که به نور مادون قرمز نیز معروف است. پزشک دراین روش بااستفاده از این نور گرما یا سرمازدگی شدیدی را به زائده بواسیر وارد می کند تا بواسیر جمع و کوچک شود. این روش در مطب پزشک انجام شده و معمولاً همراه با آنوسکوپی انجام می پذیرد. آنوسکوپی لوله ای برای مشاهده است و چند سانتیمتر در روده وارد می شود. بیشتر افراد در طول درمان ناراحتی خفیف یا گرفتگی عضلات را تجربه خواهند کرد. 

4. بستن شریان هموروئید :

بستن شریان هموروئید گزینه دیگری برای از بین بردن بواسیر می باشد که در این روش رگ های خونی را می بندند. این روش موثرتر از باندینگ بوده، هزینه بیشتری دارد و باعث درد طولانی تر خواهد شد.

انواع بواسیر

جراحی هایی همراه با بی حسی و بیهوشی

سایر انواع جراحی ها باید در بیمارستان انجام و تحت بیهوشی انجام گیرد که عبارتند از: 

1. هموروئیدکتومی :

هموروئیدکتومی برای بواسیر بزرگ خارجی و بواسیر داخلی که به طور طولانی تشدید یا مشکل ایجاد می کند، مورد استفاده قرار می گیرد. این روش معمولاً در بیمارستان انجام شده و جراح در مورد بهترین نوع بیهوشی که در طی عمل، تصمیم می گیرید.

گزینه های بیهوشی شامل:

بیهوشی عمومی:

در این بیهوشی شما در طی عمل جراحی به خوابی عمیق فرو رفته اید.

بی حسی ناحیه ای:

روشی است که در طی آن داروهای بی حسی را از کمر به سمت پایین تزریق می کنند.

بی حسی موضعی:

در این روش فقط مقعد و روده بی حس می شود.

نکته:

طی بی حسی موضعی یا ناحیه ای احساس آرامش خواهید داشت.

هنگامی که بیهوشی اثر کند، جراح بواسیر بزرگ را قطع می کند. پس از اتمام عمل، برای مدت کوتاهی در ریکاوری بوده تا اثرات بیهوشی خارج شود، سپس مدتی در بیمارستان بستری و تحت مراقب هستید. هنگامی که پزشک از علائم حیاتی شما اطمینان حاصل کرد در آن صورت از بیمارستان مرخص خواهید شد. درد و عفونت شایع ترین خطرات مرتبط با این نوع جراحی می باشد. 

2. هموروئیدوکسی:

هموروئیدوکسی معمولاً در بیمارستان و در همان روز انجام می شود و به بیهوشی عمومی ، ناحیه ای یا موضعی نیاز دارد. 

3. استیپلینگ:

این نوع جراحی برای درمان بواسیر مدت هاست که مورد استفاده قرار می گیرد. جراح لوله ای را به داخل قسمت داخلی رکتوم وارد می کند تا خون قطع شود، بدین صورت زائده بواسیر کوچک شده و ازبین خواهد رفت. این روش بهبودی کوتاه مدتی را همراه داشته و از هموروئیدکتومی دردناکتر است. 

4. ترومبکتومی بواسیر خارجی :

اگر لخته خون دردناکی ( ترومبوز) در بواسیر خارجی داشته باشید پزشک تحت بی حسی موضعی آن را برطرف خواهد کرد که این روش تسکینی سریع دارد.

 

بی حسی

برخی مراقبت های بعد از جراحی

بعد از جراحی بواسیر باید چشم انتظار درد رکتوم و مقعد باشیدبدین منظور پزشک برای کاهش ناراحتی داروی مسکنی را تجویز خواهد کرد. حتی خودتان نیز می توانید به روند بهبودی خود کمک کنید:

  •  رژیم غذایی با فیبر زیاد مصرف کنید.
  •  روزانه 8 تا 10 لیوان بنوشید تا هیدراته بمانید.
  •  از نرم کننده های مدفوع ( مسهل ) استفاده کنید تا لازم نباشد هنگام دفع به خود فشار وارد کنید.
  •  از هرگونه فعالیتی که شامل بلند کردن یا کشیدن اجسام سنگین باشد جلوگیری کنید.
  •   از حمام ساتس استفاده کنید زیرا به کاهش ناراحتی بعد از عمل جراحی کمک می کند. این حمام شامل خیساندن ناحیه مقعد در چند لیتر آب گرم به همراه نمک می باشد که باید چندین بار در روز انجام گیرد. 

اگرچه زمان بهبودی در هر فرد متفاوت است اما بسیاری از افراد انتظار دارند درحدود 10 تا 14 روز بهبودی کامل داشته باشند. عوارض پس از جراحی نادر بوده اما اگر تب دارید، نمی توانید ادرار کنید و یا احساس سرگیجه دارید حتما به پزشک خود اطلاع دهید دراین شرایط پزشک: 

  •  تغییر در رژیم غذایی مانند خوردن غذاهای پر فیبر و هیدراته ماندن
  •  ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند کاهش وزن
  •  و انجام مرتب برنامه ورزشی را به شما توصیه خواهد کرد که این عوامل احتمال عود مجدد بواسیر را کاهش می دهد.
  • داروها چنانچه بواسیرفقط ناراحتی خفیفی ایجاد کند پزشک کرم های مسکن، قرص، پماد و شیاف را تجویز می کند. این محصولات حاوی موادی مانند نارون کوهی، هیدروکورتیزون و لیدوکائین هستند که می توانند به طور موقت درد و خارش را تسکین دهند. دقت کنید که بیش از یک هفته از کرم ضد استروئیدی که تجویز نشده اند استفاده نکنید مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد زیرا استفاده از آن ها می تواند پوست را نازک کند.

بیماری بواسیر

درمان های خانگی

در مطالب قبلی بخش سلامت نمناک به صورت کامل مجموعه های درمان گیاهی و نسخه های طب سنتی برای رفع بواسیر را گفتیم اما در تکمیل این مطلب هم به چند مورد اشاره خواهیم داشت؛ درمان را از راه و روش ساده آغاز کرده و در شرایط سخت به شدت آن می افزاییم.

نوشیدن آب به میزان لازم و داشتن رژیم غذایی پر فیبر اولین قدم در درمان است.

قدم بعدی نشستن در آب ولرم روزانه به مدت 20 دقیقه است. بعد از ان به سراغ شیاف ها می رویم که تاثیر گذار هستند اما داروهایی که حاوی ماده ای به نام استروئید هستند اگر بیشتر از دو هفته مصرف شوند باعث ضعف در بافت پوستی می شوند.

برای التیام و کمتر شدن التهاب بواسیر مصرف انجیر، گلابی، هویج، نان سبوس دار و پیاز پخته بسیار توصیه می شود. 

 

از علل و علائم تا درمان بواسیر با جراحی توسط متخصص

4.4150
این مطلب مفید بود ؟13119
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/م.ح
وبگردی