عمل بینی

میزان موفقیت عمل بینی استخوانی

کد مطلب : 74692زمان مطالعه : 6 دقیقه
بینی استخوانی به چه بینی گفته می شود؟ آیا عمل بینی استخوانی با عمل بینی گوشتی تفاوت دارد؟ میزان موفقیت عمل بینی برای کدام نوع بینی بیشتر است؟

مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی

عمل بینی یکی از رایج ترین جراحی های پلاستیک می باشد که در ایران نیز رواج بسیاری پیدا کرده است. افراد بسیاری بعد از سن بلوغ و رشد کامل استخوان بینی برای این جراحی اقدام می کنند. با توجه به سابقه زیاد انجام عمل بینی در کشور ایران، تجربه بسیاری در این زمینه به دست آمده و این جراحی به یکی از کم خطرترین جراحی های پلاستیک تبدیل شده است.

بر اساس ساختار بینی افراد و نوع مشکل آن ها، میزان موفقیت عمل بینی می تواند متفاوت باشد. در این مقاله در خصوص عمل بینی از نوع استخوانی و موارد مرتبط با آن صحبت شده است. .

بینی استخوانی

بسیاری از افرادی که می خواهند جراحی بینی انجام دهند، دقیقا نمی دانند که بینی آن ها از چه نوعی است. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که بر بینی استخوانی تغییرات بیشتری می توان اعمال کرد و احتمال نزدیک شدن آن به فرم ایده آل بیشتر است. 

بینی استخوانی به بینی گفته می شود که پوست نازکی دارد و غضروف آن قوی است. قوی بودن بافت غضروفی اغلب سبب می شود که این ساختار به شکل قوز و برآمدگی بر بینی نمود پیدا کند. از طرف دیگر بینی گوشتی بافت پوست ضخیمی دارد و ساختار غضروفی آن ضعیف است به گونه ای که اغلب به دلیل عدم تحمل وزن بینی، این عضو دچار افتادگی می شود.

در بعضی افراد نیز ممکن است پوست بینی ضخیم و ساختار غضروفی نیز قوی باشد. معمولا به این نوع بینی، اصطلاحا بینی نیمه گوشتی گفته می شود.

لازم به ذکر است که ضخیم بودن بافت پوست گاهی به علت ازدیاد بافت چربی است که در این نوع، عمل بینی راحت تر قابل انجام است. 

جراحی بینی

عمل بینی استخوانی

عمل بینی استخوانی می تواند از طریق بیهوشی موضوعی و یا بیهوشی کامل انجام شود. همچنین هر دو روش جراحی باز و بسته برای این عمل قابل انجام است. با توجه به این که بینی استخوانی پوست نازکی دارد جراح راحت تر می تواند این بافت را بر بینی جدید بنشاند و در نتیجه تغییرات بیشتری برای این نوع بینی قابل انجام است. با در نظر گرفتن این موضوع جراحی باز برای بینی استخوانی مناسب تر است.

در جراحی باز در ناحیه کلوملا برش کوچکی ایجاد شده و پوست بینی بالا برده می شود. در این روش جراح می تواند تمامی ساختارهای بینی را مشاهده کند و تغییرات مورد نظر خود را اعمال نماید. در جراحی بسته، عمل بینی از طریق سوراخ های بینی انجام شده و هیچ گونه برش خارجی ایجاد نمی شود. در روش بسته تغییرات کمتری قابل اعمال است.

در عمل بینی استخوانی در صورت وجود قوز یا برآمدگی ابتدا این مشکل برطرف می شود و در مرحله بعد ممکن است نوک بینی اندکی بالا برده شود. همچنین مدل بینی فانتزی برای بینی استخوانی قابل پیاده سازی است. بینی فانتزی به بینی گفته می شود که به میزان بیشتری نسبت به بینی طبیعی کوچک می شود. همچنین در این مدل، زاویه نوک بینی و بالای لب بالای 100 درجه می باشد. با توجه به این که برای بدست آمدن این نوع بینی تغییرات بیشتری بر بینی اعمال می شود، این مدل تنها در بینی های استخوانی قابل پیاده سازی است.

در صورتی که بیمار مشکلات تنفسی از جمله انحراف بینی نیز داشته باشد، در حین عمل مشکلات مربوطه برطرف می شود. در آخر بعد از اعمال تمامی تغییرات مورد نظر، پوست بینی بر ساختار جدید کشیده شده و اسپیلنت بر بینی گذاشته می شود تا استخوان بینی به مدت 7 الی 10 روز ثابت بماند و در محل مناسب جوش بخورد.

برگشت پذیری عمل بینی استخوانی

در موارد نادری بعد از عمل بینی، ممکن است شکل بینی دوباره به حالت اولیه بازگردد. این مسئله در بینی های گوشتی بیشتر دیده می شود. در عمل بینی استخوانی، برآمدگی و قوز بینی بعد از جراحی دوباره باز نمی گردد و بینی تغییرات خود را به میزان زیادی حفظ می کند که این مسئله یکی از دیگر مزیت های عمل بینی استخوانی است. همچنین مدت زمان استفاده از چسب برای بینی استخوانی کمتر است زیرا ورم بینی کمتر می باشد. موارد بسیاری در کاهش زمان دوران نقاهت بینی و بهتر شدن نتیجه جراحی تاثیرگذار است که در ادامه به آن ها پرداخته می شود.

عمل بینی

استفاده از اسکن سه بعدی و قالب کنترلی

به منظور افزایش رضایت متقاضیان جراحی بینی خدمات اسکن سه بعدی و قالب کنترلی ارائه شده است. با استفاده از این خدمات فرد می تواند چهره بعد از عمل خود را به صورت سه بعدی و نزدیک به واقعیت مشاهده کند و علاوه بر آن براساس طراحی نهایی و آنالیزهای انجام شده، قالب های کنترلی توسط پرینتر سه بعدی مختص متقاضی ساخته می شود تا در حین جراحی به عنوان معیاری برای سنجش درستی تغییرات اعمال شده، استفاده شود.  انواع قالب های کنترلی شامل:

قالب Transverse:به عنوان یک راهنما برای بررسی صحت محل اسکلت بینی طراحی شده است.

قالب Axial:برای چک کردن قوس بینی,نوک بینی و کلوملا مورد استفاده قرار میگیرد.

قالب Basal:برای چک کردن نهایی آلار استفاده می شود.

قالب Final :در آخر برای بررسی شکل کل بینی استفاده می شود.

به این ترتیب جراح در حین عمل، با قرار دادن این قالب ها بر بینی متقاضی، متوجه می شود که تا چه میزان به فرم ایده آل بینی، نزدیک شده است و تا وقتی که به این فرم ایده آل نرسیده است دست از جراحی نمی کشد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت طراح طب مراجعه کنید.

دکتر خوب برای عمل بینی استخوانی

دکتر خوب برای عمل بینی کسی است که تحصیلات ممتاز و تجربه کافی در این زمینه داشته باشد. همچنین اطلاعات خود را به روز کند و از تکنیک ها و تکنولوژی جدید مانند اسکن سه بعدی یا قالب های کنترلی استفاده کند. به این نکته توجه داشته باشید که جراح مورد نظر، برای جراحی بینی از نوع بینی شما مهارت داشته باشد و از او بخواهید که نمونه کارهای مشابه بینی شما را بهتان نشان دهد تا بتوانید تصمیم گیری بهتری داشته باشید زیرا ممکن است یک جراح برای عمل بینی استخوانی و جراح دیگر برای عمل بینی گوشتی مهارت داشته باشد.

به هنگام مراجعه برای مشاوره عمل بینی از حاضران در مطب پرس و جو کنید. در صورتی که بیمار دکتر مربوطه حضور داشته باشد از او در خصوص روند جراحی و مشکلات احتمالی اطلاعات کسب کنید.

پوست زیبا

مراقبت های بعد از عمل بینی استخوانی

بعد از انجام عمل بینی استخوانی بهتر است که در چند روز اول از غذاهای نرم که نیاز به جویدن زیاد ندارد، استفاده کنید. همچنین استفاده از آب میوه های طبیعی و میوه هایی نظیر آناناس در بهبود هر چه سریع تر ورم و کبودی شما موثر است. از مصرف نمک زیاد پرهیز کنید زیرا سبب تجمع آب در زیر بافت و افزایش تورم شما می شود.

از انجام فعالیت های سنگین، خم شدن زیاد، ورزش های سخت، رابطه جنسی و بلند کردن اجسام سنگین پرهیز کنید. در روزهای اول بعد از عمل بینی می توانید ورزش های سبک مانند پیاده روی داشته باشید. این کار به ایجاد گردش خون متعادل در بدن شما کمک می کند که در نتیجه آن زخم های شما سریع تر ترمیم می شود.

استفاده از چسب بینی به کاهش تورم بعد از عمل کمک می کند. چسب بینی سبب می شود که پوست به بافت های زیرین سریعتر متصل شود. همچنین استفاده از چسب برای اخطار به دیگران است که مواظب باشند به بینی شما برخورد نکنند. لازم به ذکر است که چسب بینی در فرم نهایی بینی شما تاثیری ندارد.

برای خوابیدن سعی کنید که طاق باز بخوابید و سرتان اندکی بالاتر از بدنتان قرار بگیرد (زاویه 30 درجه). این کار به کاهش تورم و کبودی شما کمک می کند.

در روزهای اول بعد از جراحی اندکی خون ریزی از بینی طبیعی است اما اگر شدت خون ریزی افزایش پیدا کرد حتما به پزشک مراجعه کنید.

داروهای خود را مطابق دستورالعمل پزشکتان مصرف کنید.

ماساژ بینی در کاهش تورم بینی موثر است. این کار را می توانید با مشورت با پزشک و طبق دستورالعمل او انجام دهید.

به آرامی مسواک بزنید.

تا زمانی که اسپیلنت بر بینی شما قرار دارد از خیس شدن آن جلوگیری کنید.

از سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی پرهیز کنید.

به منظور کاهش کبودی، در چند روز اول بعد از عمل بینی از کیسه یخ یا نخود فرنگی یخ زده در اطراف بینی خود استفاده کنید.

منبع:طراح طب

میزان موفقیت عمل بینی استخوانی

4.418
این مطلب مفید بود ؟162
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی