فتوفوبیا
فتوفوبیا یا حساسیت چشم به نور یک بیماری است که موجب چشم درد ناشی از نور می شود، در ادامه از علل، علائم و راه های پیشگیری و درمان فتوفوبیا مطلع خواهید شد.

با فتوفوبیا یا حسایت به نور و نور هراسی آشنا شوید

حساسیت نور که به آن فتو فوبیا گفته می شود یک بیماری مشترک است که افراد ناراحتی و یا چشم درد ناشی از نور را تجربه می کنند. این حقیقت که افراد نسبت به نور حساسیت دارند جالب است با توجه به نقش نور در توانایی ما برای دیدن نور در مرکز یک فرآیند چند مرحله ای است که بسیاری از قسمت های مختلف چشم را درگیر می کند.
قبل از اینکه به علل و نکاتی برای زندگی با حساسیت نور نگاه کنیم، اجازه دهید با بررسی این که چگونه نور توسط چشمان به کار می رود، شروع کنیم. این کار صحنه را برای بحث های بیشتر در مورد علل و درمان حساسیت نور ایجاد می کند.

توضیحی کوتاه و کلی در مورد نور و چشم

نور، اشیا را در نزدیکی شما منعکس می کند و به جلوی چشم شما وارد می شود و در داخل چشم، نور اول با نقاب نازک اشک مواجه می شود.
قرنیه پشت نقاب اشک قرار دارد و وظیفه آن متمرکز کردن نور به پشت چشم است و مردمک به اندازه برای کنترل مقدار نوری که عبور می کند تنظیم می شود.
لنز نور را متمرکز کرده و شکل را بسته به اینکه آیا هدف نزدیک یا دور است تنظیم می کند ؛ در این زمان نور به مرکز چشم رسیده که حاوی ماده ای شبیه به ژل بنام زجاجیه است.
شبکیه چشم و گیرنده های نوری آن در پشت چشم، نور را از طریق فیبرهای عصبی به عصب بینایی می فرستد و در نهایت، سیگنال نور به مرکز بصری مغز می رسد، که در آن ما "تصاویر" را پردازش می کنیم.
این فرآیند حتی زمانی چشمگیر است که شما در نظر بگیرید که چقدر سریع در زمان واقعی اتفاق می افتد. از آنجا که مراحل بسیار زیادی در این فرآیند وجود دارد، نواحی مختلف چشم می تواند علت حساسیت نور باشد و فتو فوبیا می تواند نشانه ای از بیماری دیگری باشد.
علائم فتوفوبیا

توضیحاتی در رابطه با نور و چشم

نشانه ها فتوفوبیا:

فتوفوبیا می تواند بر افراد در همه سنین تاثیر بگذارد. این یک تجربه مکرر و خوب (نه از لحاظ پزشکی ) است، اما ممکن است به خاطر شرایط پزشکی، توسعه یابد. اگر برای اولین بارفتوفوبیا دارید، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
معمولا، در حساسیت به نور فرد هر دو چشم ها را به طور مساوی بر هم می زنند. اما گاهی اوقات مشکلات چشمی می توانند منجر فتوفوبیا در یک چشم شوند.
نشانه های عبارتند از:
  • حساسیت به نور
  • ناسازگاری به نور
  • حسی که نورپردازی منظم بیش از حد روشن به نظر می رسد
  • دیدن خال های قهوه ای روشن، حتی در تاریکی و یا با چشم های بسته
  • سختی در خواندن یا نگاه کردن به تصاویر و یا متن
  • درد یا ناراحتی در هنگام نگاه کردن به نور
  • دوبینی با یکی از چشم ها و یا هر دو چشم ها
  • سر درد
  • ریختن اشک از چشمان
  • حسی خشکی چشمان
  • حسی که می خواهید چشمانتان را ببندید

چه چیزی موجب فتو فوبیا یا نور هراسی می شود؟

برخی علل حساسیت به نور عبارتند از:
  • التهاب چشم
  • خراش و زخم قرنیه
  • استفاده از لنزهای تماسی به مدت زیاد و یا لنزهایی که مناسب نیستند
  • عفونت چشم، بیماری ها، جراحت یا بهبود پس از جراحی چشم
  • مننژیت
  • سردرد میگرن
  • داروها
  • حساسیت نور ناشی از سردرد و شرایط مغز
80 درصد افرادی که دچار میگرن می شوند، میگرن را همراه با حساسیت به نور تجربه می کنند. حساسیت به نور نشانه ای از میگرن است تمام سردرد هایی که ناشی از حساسیت به نور است میگرن نیست افرادی که تنش و سردرد خوشه ای دارند نیز می توانند در اطراف چراغ های روشن حساسیت داشته باشند.
چنانچه بخش سلامت نمناک گفته است اگر سردردهای مزمن را به خاطر حساسیت نور تجربه می کنید، علائم بیماری خود را با یک پزشک در میان بگذارید، زیرا این بیماری می تواند یک وضعیت خطرناک، از جمله آسیب مغزی و یا بیماری را نشان دهد.
تومور در غده هیپوفیز هم چنین می تواند به چشم درد و مشکلات سردرد کمک کند در برخی موارد هورمون ها را تولید می کند که می تواند موجب بروز انواع علائم از جمله سردرد شود. در موارد دیگر، تومورها می توانند رشد کنند و فشار وارد بر مناطق اطراف مغز و اعصاب را شروع کنند و منجر به سردرد و فقدان بینایی شوند. درمان به علائم بستگی دارد؛ پزشک ممکن است جراحی یا دارو را برای مقابله با هورمون های اضافی پیشنهاد کند.

داروهایی که ممکن است باعث حساسیت نور شوند:

طبق گزارش اداره خدمات بهداشتی ویسکانسین، برخی داروها و مکمل ها حاوی موادی هستند که ممکن است حساسیت به نور را افزایش دهند. علاوه بر فتوفوبیا، این داروها ممکن است باعث ایجاد تغییر در پوست شوند که می تواند منجر به سوزش پوست، خارش، تورم با قرار گرفتن در معرض نور فرابنفش شود.
فتوفوبیا

چه چیزی موجب فتوفوبیا می شود؟

برخی داروهای حساس کننده نوری شامل موارد زیر هستند:

حساسیت نور به دلیل بیماری ها و شرایط چشمی:

فتوفوبیا زمانی که از بیماری های چشم ها ایجاد می شود می تواند بسیار شدید باشد. در این شرایط، زمانی که چشمان شما ممکن است به اندازه کافی از شما در مقابل نور محافظت نکند، نور ملایم می تواند به طور غیرقابل تحملی روشن به نظر برسد.
هنگامی که مشکلات چشمی ریشه در فتوفوبیا دارد ممکن است با احساس درد شدید، قرمزی چشم، و تغییرات بینایی همراه باشد.
چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره کرده است متخصص چشم پزشکی می گوید که برخی بیماری ها و شرایط چشم می تواند منجر به ، از جمله:
  • آب مروارید
  • خراش سطحی
  • چشم صورتی یا آماس
  • چشم های خشک
  • آلرژی های چشم
  • آماس قرنیه نیز باعث التهاب قرنیه می شود.
  • التهاب چشم ها
از آنجا که حساسیت بالا به نور نشانه بسیاری از بیماری های چشم است، شما باید به محض این که متوجه افزایش قابل توجه شدید با پزشک صحبت کنید.

مشکلات اخلاقی از دلایل تحریک حساسیت نور :

اضطراب، افسردگی، جنون، مصرف مواد مخدر می تواند باعث تحریک حساسیت نور شود. کودکان و بزرگسالانی که اوتیسم دارند می توانند نسبت به محرک اطراف حساس باشند و اغلب با نور، صداها و یا احساسات غیر منتظره ای آشفته می شوند.
افسردگی

فتوفوبیا یا حساسیت چشم به نور

فیزیولوژی پشت فتوفوبیا:

برخی از شرایطی که فتوفوبیا را تحریک می کنند به خود چشم مرتبط هستند و برخی بر نحوه تشخیص درد تاثیر می گذارند. شرایطی که چشم را تحت تاثیر قرار می دهند، مانند مردمک چشم یا چشمان رنگ روشن در واقع اجازه می دهند نور زیادی وارد چشم ها شود، که ذاتا ناخوشایند است.
میگرن و عصب سه قلو باعث می شوند که چشم ها و سر آنچنان حساس شوند که حتی احساساتی که معمولا دردناک نیستند، مانند لمس، صداها، بوها، و نور می توانند غیر عادی به نظر برسند. بیماری مثل مننژیت، التهاب مشیمیه و جداسازی شبکیه به خاطر التهاب و آسیب به سازه ها یا نزدیک چشم ها باعث ایجاد درد می شوند که می تواند محرک عادی مثل نور، غیرقابل تحمل باشد.
بیماری یا تغییر عملکرد شبکیه که به طور معمول نور را تشخیص می دهد، به ایفای نقش می پردازد.

زندگی با حساسیت نوری:

مدیریت حساسیت نور می تواند موضوع ایجاد تغییرات سبک زندگی برای محافظت از چشم های شما در برابر نور خورشید باشد یک پیشنهاد این است که در هنگام گذار از مناطقی که سطوح مختلفی از نور دارند، یک لحظه صبر کند. این کار به چشم ها کمک می کند با تغییر سازگار شوند و ناراحتی را کاهش دهند.

روش های دیگر برای به حداقل رساندن حساسیت عبارتند از:

چشمان خود را از نور خورشید در بیرون از منزل بپوشانید.
از عینک آفتابی با لنزهای قطبی استفاده کنید تا به کاهش نور خورشید کمک کنید.
تمام لنزها باید برای محافظت از چشم در برابر اشعه مضر یو وی مناسب باشد.
برای کمک به کاهش تاثیر نور خورشید از عینک دودی استفاده کنید.
اگر پزشک فتوفوبیا شما را به خاطر چشم های خشک تشخیص داد سعی کنید کمتر اشک بریزید تا ناراحتی کمتر شود. با این حال، اگر عوامل اساسی دیگری مانند آب مروارید و تورم وجود داشته باشد، پزشک چشم ممکن است توصیه های سبک زندگی دیگری داشته باشد.
فتوفوبیا

راه هایی برای به حداقل رساندن حساسیت چشم به نور

تشخیص فتوفوبیا :

پزشک علت فتوفوبیا را با گوش دادن به سوابق پزشکی، انجام معاینه فیزیکی و معاینه چشم، و احتمالا انجام برخی تست های تخصصی تشخیص خواهد داد.
اولین چیزی که پزشک از شما سوال خواهد کرد این است که آیا علائم در تمام مدت یا در زمان های خاصی رخ می دهد او همچنین از شما سوال خواهد کرد که آیا علایم دیگری همراه با فتوفوبیا دارید یا خیر.
معاینه فیزیکی شامل ارزیابی عملکرد عصب از جمله قدرت، عکس العمل، هماهنگی و احساس است. پزشک همچنین به احتمال زیاد حرکات چشم، چشم و این که مردمک شما (حلقه های سیاه در قسمت رنگ چشم شما)منقبض می شوند و یا کوچک تر می شوند، در پاسخ به نور شما را کنترل خواهد کرد.
پزشک همچنین شبکیه چشم، عصب و رگهای خونی را پشت چشم شما با استفاده از معاینه چشم، روش بدون درد بررسی خواهد کرد می توانند آب مروارید، مشکلات شبکیه، بیماری های عصبی و یا آب سیاه را شناسایی کنند ممکن است لازم باشد که مردمک چشم شما گشاد شده باشد تا این بخش از معاینه شما را حساس تر کند.
بعد از معاینه فیزیکی، ممکن است نیاز به تست های دیگر داشته باشید، سایر آزمایش های لازم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

دستگاه اندازه گیری فشار داخل چشم برای تشخیص فتوفوبیا:

این دستگاه فشار سیال را در چشم شما اندازه گیری می کند و اغلب برای تشخیص آب سیاه مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است کمی فشار خفیف یا دود گرم هوا را احساس کنید چون این دستگاه فشار چشم شما را اندازه گیری می کند در حالی که این کار دردناک و یا خطرناک نیست، ممکن است قبل از امتحان قطره چشمی را دریافت کنید تا شما را راحت تر کند.
پرتونگاری بصری (OCT) برای تشخیص شرایطی مانند انحطاط چشمی و دیابت شبکیه استفاده می شود. این یک تست بی درد است که تصویر شبکیه چشم را با استفاده از فن آوری پرتو ایکس تولید می کند. ممکن است نیاز داشته باشید که مردمک شما گشاد شده باشد تا تصاویر به دست آمده از این آزمایش بسیار مفیدتر باشد.

آنژیوگرافی فلورسئین برای تشخیص فتوفوبیا :

این آزمایش شامل تزریق رنگ به یک رگ خونی (معمولا در بازوهای شما) است. این رنگ رگ های خونی را بیشتر قابل مشاهده می کند. پزشک شما عکس هایی خواهد گرفت که می تواند نشتی و یا مشکلات مربوط به رگ های خونی را در چشم شما تشخیص دهد.
تشخیص فتوفوبیا

آزمایش هایی برای تشخیص فتوفوبیا

تست های خون برای تشخیص فتوفوبیا:

ممکن است برای تشخیص عفونت، التهاب، یا اختلالات هورمونی به تست های خون نیاز داشته باشید. این نتایج می تواند به پزشک کمک کند تا بیماری هایی که ممکن است بر روی چشم، اعصاب و یا مغز شما تاثیر بگذارد را تشخیص دهد.
تصویربرداری مغناطیسی مغز (ام ار ای):اگر نگرانی وجود دارد که می توانید فشار، تورم و یا عفونت در اطراف مغز خود داشته باشید پس ممکن است نیاز باشد که یک ام ار ای از مغز داشته باشید.

آنژیوگرافی تشدید مغناطیسی مغز(MRA) یا(CTA) :

در حالی که فلورسئین آنژیوگرافی برای نگاه کردن به رگ های خونی در چشم از آنژیوگرافی استفاده می شود، یک مغزی یا تصویری از رگ های خونی در مغز شما ایجاد می کند اگر نگرانی وجود دارد ممکن است التهاب، خونریزی و یا انسداد رگ های خونی در مغز شما وجود داشته باشد، ممکن است لازم باشد یکی از این تست ها را داشته باشید.

درمان فتوفوبیا:

دو جنبه برای درمان فتوفوبیا وجود دارد یک جنبه شامل درمان علت اصلی است. تشخیص علائم مهم است زیرا بیماری که باعث فتوفوبیا می شود به طور متفاوت از هم دیگر درمان می شوند.
مثالا، اگر به علت ام اس التهاب عصب بینایی دارید، پس نیاز به دارو برای مدیریت آن دارید اگر آب مروارید دارید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید می تواند یک نشانه از آب سیاه باشد و اگر معلوم شود آب سیاه در ریشه علایم قرار دارد، ممکن است به دارو یا جراحی نیاز داشته باشید.
بخش سلامت نمناک توضیح داده سات که اگر فتوفوبیا شما از میگرن ناشی می شود، ممکن است به درمان میگرن نیاز داشته باشید. جنبه دیگر درمان بر روی درمان نشانه آن متمرکز است و آن را تسکین می دهد. در حالی که شرایط زمینه ای شما تحت درمان قرار می گیرد، ممکن است روزها یا حتی بیشتر طول بکشد تا بهبود پیدا کند. کارهایی هست که می توانید برای حفظ آرامش انجام دهید در حالی که شرایط شما حل و فصل می شود.
عینک آفتابی بزنید.
در معرض نور قرار نگیرید.
در صورت امکان از نور سبز رنگ روشن و یا شیشه های دودی استفاده کنید چون فتو فوبیا را به اندازه رنگ های دیگر تحریک نمی کند.
از قطره های چشم برای راحتی استفاده کنید.
داروهای ضد درد مانند استامینوفن و غیر استروئیدی بعد از بحث با پزشک در نظر بگیرید.
مزایا و معایب تجویز داروهای تجویز شده با پزشک را مورد بحث قرار دهید.
دلایل فتوفوبیا

راه های درمان فتوفوبیا

انواع نور که بر فتوفوبیا اثر می گذارند:

آیا نور مشخصی فتوفوبیا را تشدید یا بدتر می کند؟ پاسخ:بله، نور فلورسنت، نور خورشید و کامپیوتر یا صفحه تلفن همراه می تواند مشکل را برای فرد با چشمان حساس به نور بدتر کند. نشان داده شده است که لامپ های فلورسنت تا دو برابر شدن سردرد وحملات میگرن بین کارکنان اداره موثر بوده و آن ها مکررا به عنوان یک مساله برای بیماران مبتلا به سابقه آسیب مغزی مطرح می شود.
به طور مشابه، با توجه به تحقیق، تنها 5 تا 10 دقیقه قرار گرفتن در معرض نور آفتاب می تواند برای فردی که حساسیت مداوم به نور دارد، دردآور باشد. علاوه بر این، بیماران مبتلا به سندرم ضربه مغزی مشکلاتی را با نور مرتبط با صفحه نمایش و کامپیوتر یا دستگاه های تلفن همراه گزارش کرده اند و تعداد بیشماری از داستان ها وجود دارند مبنی بر اینکه این منابع بدون توجه به شرایط اساسی، محرک اصلی هستند. اما هر نوری قابلیت آن را دارد که در فردی که فتوفوبیا دارد حساسیت را تشدید کند. اما چرا این طور است؟ خوب، ممکن است چند دلیل وجود داشته باشد:

روشنی نور:

نه تنها روشنایی یک منبع خاص از نور است - تا حدود 67 % از بیماران مبتلا به میگرن نور را به عنوان یک محرک روشنایی یاد کرده اند - اما تحقیقات همچنان تایید می کنند که بیمارفتو فوبیا (بدون در نظر گرفتن شرایط) تحمل کمتری برای همه نور دارند.

سو سو زدن نور و نور فلاش:

مقایسه بالا - مانند چراغ های چشمک زن یا معیوب که به سرعت از نور به تاریکی می روند - یک نگرانی دیگر برای افراد حساس به نوراست. الگوهای راه نیز به عنوان محرک برای افراد مبتلا به صرع حساس به نور و نیز میگرن شناخته می شوند. و برخی مسائل ممکن است حتی در چشم قابل مشاهده نباشند. فلورسنت به طور خاص یک درخشش نامریی دارند که به نحوه کار آن ها ذاتی است. ممکن است توسط چشم غیر مسلح دیده نشود، اما توسط مغز برداشته می شود و به احتمال زیاد باعث سردرد، تشنج، حملات میگرن، و حساسیت نور می شود.

رنگ یا طول موج نور:

ثابت شده است که نور آبی مشکل اصلی سلامتی است، به ویژه در صفحات ابزار الکترونیکی ، چراغ های مهتابی و دیگر نورپردازی مصنوعی. اما آیا می دانستید که در نور خورشید و نور طبیعی دیگر نیز هست؟ واقعیت این است که همه جا هست و می تواند یک درد بزرگ باشد. به عنوان مثال، میگرن و اختلالات دیگر سردرد به احتمال زیاد منجر به بدتر شدن حملات و سردرد پس از برخورد با طول موج های ویژه از نور آبی - سبز می شوند.

تاثیر فتو فوبیا :

کسی که دارای حساسیت نور موقتی است ممکن است اختلالات بزرگ را تجربه نکند و خود مساله ممکن است در عرض چند دقیقه یا چند ساعت حل و فصل شود. اما برای افراد با فتو فوبیا جدی تر، اغلب تاثیر قابل توجهی در زندگی روزمره آن ها وجود دارد. اگرچه حداقل داده های قابل شمارش وجود دارد، اما میلیونها نفر وجود دارند که با این نشانه های دردناک زندگی می کنند و برخی مطالعات نشان داده اند که حداقل 25 % از مردم معتقدند که حساسیت نور آن ها تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی آن ها داشته است یک موضوع تکراری بیمار ایده بازگشت به زندگی عادی است.
حساسیت به نور می تواند اضطراب را در افراد تحریک کند به طوری که آن ها از موقعیت ها و فعالیت هایی که می توانند آن را تحریک کنند اجتناب کنند. رفتن به فروشگاه ها یا مراکز خرید، شرکت در فعالیت های خارج از خانه، شرکت در کنسرت ها، رویدادهای ورزشی و غیره. این فهرست ادامه دارد.
این بیماری می تواند بر روابط شخصی با خانواده و دوستان در مورد فعالیت های از دست رفته یا سو تفاهم در شرایط تاثیر بگذارد و همچنین می تواند تعهدات حرفه ای را تحت تاثیر قرار دهد. نه تنها افراد مجبور به مدیریت درد فیزیکی در محیط کار هستند، بلکه ممکن است کاهش بهره وری را تجربه کرده و یا انتخاب کنند که شغل خود را به طور کامل ترک کنند. به همین دلیل است که نمونه های زیادی از معلولیت در ارتباط با بیماری های مزمن نظیر میگرن وجود دارد در موارد شدید فتوفوبیا باعث اخراج از شغل می شود.

فتوفوبیا یعنی چه ؟ تمام علل ، علائم ، پیشگیری و درمان نور هراسی

4.219
این مطلب مفید بود ؟163
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : goodeyes / theraspecs / verywellhealth / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
برچسب : مشکلات چشم
وبگردی