قارج

برای جلوگیری از پیری قارچ بخورید

کد مطلب : 59525زمان مطالعه : 3 دقیقه
مطالعات بی شماری نشان می دهد که مصرف غذاهای طبیعی همچون قارچ می تواند خطر ابتلا به چاقی، دیابت ، بیماری های قلبی و جلوگیری از پیری را کاهش دهد و باعث رشد موها، افزایش انرژی و کاهش وزن گردد.

فواید بی نظیر قارچ در مقابله با پیری زودرس

قارچ، خوراکیِ خوشمزه ای است که انواع مختلف و متنوعی دارد. این گیاه ساپروفیت (saprophyte) است، یعنی کلروفیل (سبزینه) ندارد و برای رشد، مواد مغذی مورد نیازش را از گیاهان و حیوانات مرده یا در حال فساد جذب می کند.. قارچ ها رنگ، بافت، شکل و خواص مختلفی دارند. قارچ خواص زیادی دارد؛ از جمله اینکه برای پیشگیری از کلسترول بالا، سرطان سینه و پروستات و دیابت خیلی مفید است و به کاهش وزن و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن هم کمک می کند. قارچ به دلیل اینکه سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینواسید، آنتی بیوتیک و آنتی اکسیدان است، می تواند برای رشدتان مفید باشد و از شما در برابر بیماری ها و عفونت ها محافظت کند.

محققان دانشگاه پنسیلوانیا در بررسی های خود متوجه شدند مقادیر بالایی از دو نوع آنتی اکسیدن در قارچ وجود دارد که در مقابله با پیری نقش مؤثری دارند.

"ارگوتیونین"(Ergothioneine) و "گلوتاتیون"( glutathione) دو آنتی اکسیدانی هستند که محققان معتقدند نقش مهمی در زمینه مقابله با پیری و بیماری های مرتبط با آن ایفا می کنند.

فواید قارچ

فواید بینظیر قارچ

 در مطالعه جدید محققان دانشگاه پنسیلوانیا، مشخص شده است که مقادیر زیادی از این دو ترکیب در قارچ های خوراکی وجود دارد و خبر خوب این است که این ترکیبات با قرار گرفتن در معرض حرارت تغییر ماهیت نداده و حفظ می شوند.

یکی از اتفاقاتی که با افزایش سن در بدن رخ می دهد، فعال شدن رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد اتم های اکسیژنی هستند که الکترون جفت نشده دارند و به همین دلیل واکنش پذیری بالایی دارند تا بتوانند نقصی الکترونی خود را تکمیل کنند.

رادیکال های آزاد برای یافتن الکترون مورد نیاز خود به سلول ها، پروتئین ها و حتی DNAها آسیب می رسانند.

پروفسور "رابرت بیلمن"(Robert Beelman)، محقق این پروژه گفت:ارگوتیونین و گلوتاتیون موادی هستند که می توانند با روند فعالیت رادیکال های آزاد مقابله کنند و در بدن نیز وجود دارند، اما با افزایش سن میزان آنها کاهش یافته و بیماری هایی نظیر سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و آلزایمر ایجاد می شوند.

وی افزود:بنابراین رساندن این آنتی اکسیدان ها به بدن می تواند در مهار این بیماری ها کمک قابل توجهی کند و هیچ منبعی بهتر از قارچ برای دستیابی به این مواد وجود ندارد.

"بیلمن" و تیمش بیش از 13 مدل قارچ را بررسی کردند و متوجه شدند که در تمام آنها حجم بسیار بالایی از این دو آنتی اکسیدان مشاهده می شود.

نکته قابل توجه این بود که در هر مدل قارچی که یکی از این ترکیبات میزان بالایی داشت، آنتی اکسیدان دیگر نیز حجم قابل توجهی داشت و محققان اعلام کرده اند که به صورت میانگین مصرف روزانه پنج عدد قارچ می تواند نقش بسزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماری های عصبی نظیر پارکینسون داشته باشد.

گلوتاتیون یک ترکیب پروتئینی کوچک است که از سه آمینو اسید سیستئین، اسید گلوتامیک و گلیسین ساخته شده است. به دلیل استفاده از سه آمینو اسید در ساختار این پروتئین به آن تری پپتید هم می گویند.

در این پروتئین، بین گروه آمینی آمینو اسیدسیستئین که به طور معمول به آمینو اسیدگلیسین متصل است، با گروه کربوکسیل زنجیره اسید گلوتامیک یک پیوند پپتیدی غیر معمول وجود دارد.

این ماده به طور طبیعی در کبد انسان بر اثر ترکیب این سه اسید آمینه به وجود می آید. گلوتاتیون یک آنتی اکسیدانت قوی است و باعث محافظت اجزای مهم سلولی در برابر واکنش با گروه های عاملی اکسیژن دار مانند رادیکال های آزاد و پراکسیدها می شود. ترکیبات سمی دارای رادیکال آزاد، معمولاً با گلوتاتیون ترکیب شده و از بدن خارج می شوند.

ارگوتیونین نیز ترکیبی آلی با فرمول C9H15N3O2S است که با رادیکال های آزاد واکنش می دهد و فعالیت های مخرب آنها را بی اثر می کند.

نتایج این تحقیق درمجله علمی Food Chemistry منتشر شده است.

برای جلوگیری از پیری قارچ بخورید

3.33
این مطلب مفید بود ؟21
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایسنا -/ ر
وبگردی