فواید چربی ها

فواید چربی ها برای بدن که نمیدانستید

کد مطلب : 61884زمان مطالعه : 3 دقیقه
شاید تا به حال از فواید چربی ها چیزی نشنیده باشید, چربی ها نقش مهمی در بدن دارند اما در صورتی که چربی های سالم مصرف کنید.

نقش چربی ها در بدن و فوایدشان

چربی‌ها یا لیپیدها در تمام سلول‌ها و بافت‌های بدن وجود دارند و نقشی حیاتی در غشای سلولی دارند. همچنین، چربی‌ها به عنوان پوشش و لایه‌ی محافظ در اطراف بعضی از اعضا و اندام‌های بدن یافت می‌شوند.

این لیپیدها، که معمولاً به نام چربی‌ها شناخته می‌شوند، نقش مهمی در عملکرد سالم بدن دارند. بین 20 تا 35 درصد از کل کالری مصرفی بدن از چربی‌ها تأمین می‌شود. در واقع، چربی‌ها یکی از سه گروه اصلی ماکرونوتریئنت‌ها هستند که نیازهای انرژی بدن را برآورده می‌کنند. گروه‌های دیگر ماکرونوتریئنت‌ها شامل پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها هستند.

به علاوه، چربی‌ها علاوه بر تأمین انرژی، نقش مهمی در محافظت از اعضا دارند. طبیعت چرب و لطیف آن‌ها به عنوان لایه‌ی محافظ برخی از اندام‌ها مانند کلیه‌ها، قلب و کبد عمل می‌کند و از ضربه‌ها و لرزش‌های خارجی آن‌ها را محافظت می‌کند. 

در نتیجه، لیپیدها نه‌تنها منبع انرژی مهم برای بدن هستند، بلکه نقش‌های بسیار مهم و متنوع دیگری در حفظ سلامت و عملکرد صحیح بدن ایفا می‌کنند. برای حفظ تعادل مناسب در مصرف ماکرونوتریئنت‌ها، تغذیه متنوع و متعادل از اهمیت بالایی برخوردار است تا بدن به بهترین شکل از تمامی اجزای غذایی بهره‌مند شود و نیازهای انرژی و تغذیه‌ای آن برآورده شود. با ما در این بخش از سلامت نمناک همراه باشید تا علاوه بر معرفی انواع چربی ها، فواید و اثرات مثبتشان در بدن را برایتان بازگو کنیم.

فواید چربی ها

انواع چربی

سه نوع چربی غذایی مختلف وجود دارد که شامل چربی‌های اشباع، چربی‌های ترانس و چربی‌های غیراشباع، می باشد.

چربی‌های اشباع

این نوع چربی‌ها اغلب از منابع حیوانی مانند گوشت و لبنیات پرچرب به دست می‌آید و باعث افزایش سطح کلسترول خون می‌شوند. توصیه می‌شود کمتر از 20 گرم از چربی مصرفی روزانه ما از چربی‌های اشباع باشد.

چربی‌های ترانس

این نوع چربی‌ها که به نام روغن هیدروژنه هم شناخته می‌شوند، اصولاً از غذاهای پخته شده و سرخ شده تجاری به بدن می‌رسند و همچنین می‌توانند سطح کلسترول خون را افزایش دهند. بهتر است مصرف چربی‌های ترانس را به حداقل برسانیم.

چربی‌های غیراشباع

این نوع چربی‌ها در روغن‌ها، ماهی‌های چرب مانند ماهی سردابی و آووکادو وجود دارند و برخلاف چربی‌های دیگر، کلسترول خون را افزایش نمی‌دهند. توصیه می‌شود بیشتر چربی‌های مصرفی ما از چربی‌های غیراشباع باشد.

فواید چربی ها برای بدن

چربی ها برخلاف تصورات بسیاری، در صورتی که درست انتخاب و مصرف شود، برای بدن ضروری بوده و فوایدی دارند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره شده است.

تامین انرژی

چربی، پُرچگال‌ترین منبع انرژی است که بدن می‌تواند مصرف کند. هر گرم چربی، 9 کالری انرژی تولید می‌کند در حالی که هر گرم پروتئین و کربوهیدرات تنها 4 کالری انرژی دارند. این موضوع به انسان این امکان را می‌دهد که به طور کلی میزان غذای مصرفی خود را کاهش دهد، اما باز هم انرژی بیشتری به دست آورد.

استفاده از ویتامین‌ها

چربی‌ها بخش عمده‌ای از تولید هورمون‌ها و آنزیم‌ها را تشکیل می‌دهند. بدون استفاده از هورمون‌ها و آنزیم‌ها، فرآیندهای مختلف از گوارش تا تولید مثل دچار اختلال خواهند شد و ممکن است متوقف شوند.

ویتامین‌های A، D، E و K ویتامین‌های محلول در چربی هستند، به این معنا که بدن ما برای استفاده از این ویتامین‌ها به چربی نیاز دارد. برای انجام عملکردهای گوناگون در بدن، از جمله ترمیم سلول‌ها، به این ویتامین‌ها نیاز اساسی داریم.

ساخت هورمون‌ها و آنزیم‌ها

چربی‌ها، بخش عمده‌ای از تولید هورمون‌ها و آنزیم‌ها را تشکیل می‌دهند. بدون استفاده از هورمون‌ها و آنزیم‌ها، فرآیندهای مختلف از گوارش تا تولید مثل دچار اختلال خواهند شد و ممکن است متوقف شوند.

محافظت از اندام‌ها

بافت چربی در بدن مانند بالشی برای ارگان‌های بدن عمل می‌کند. چربی، هم در برابر نیروها و ضربه‌های بیرونی و هم در برابر ضرباتی که ارگان‌ها از همدیگر دریافت می‌کنند مانند ضربه گیر عمل می‌کند.

ذخیره‌ی انرژی

چربی ذخیره‌شده در بدن به ما این امکان را می‌دهد تا وقتی که غذایی در دسترس نداریم، تا هفته‌ها به عملکردهای حیاتی خود ادامه دهیم. این ذخیره‌ی چربی به زنان اجازه می‌دهد باردار شوند، زیرا بارداری نیاز به مقدار خاصی از چربی در بدن مادر دارد و اگر این چربی کافی نباشد، زن سیکل قاعدگی نخواهد داشت. این امر به معنای این است که نمی‌تواند باردار شود و سلامت مادر و جنین به خطر می‌افتد.

فواید چربی ها برای بدن که نمیدانستید

1.4250
این مطلب مفید بود ؟70180
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک /ن
وبگردی