لکه های مغولی
لکه های مغولی لکه های قهوه ای رنگی هستند که روی پوست بدن نوزادان ایجاد می شوند و بیشتر در بین نوزادان سیاه پوست رواج دارند.

لکه های مغولی چگونه به وجود می آیند و چگونه باید آن ها را از بین ببریم؟

لکه های مغولی نوعی از رنگریزه است که معمولا هنگام تولد یا هفته های بعد از تولد ایجاد می شود. لکه های ایجاد شده هنگام تولد تقریبا متمایل به آبی و خاکستری هستند و این لکه ها معمولا بدون ضرر هستند.

لکه های مغولی چیست ؟

لکه های مغولی صاف بوده و شکل و شمایلی کاملا بی قانون دارند و معمولا چند هفته بعد از تولد ظاهر می شوند و این لکه ها به کبودی می گرایند و معمولا بدون رنگ هستند. نوع رنگ دار آنها آبی متمایل به خاکستری است و ممکن است از لحاظ سایز تفاوت داشته باشند.

معمولا در قسمت پایین کمر و عضلات سرینی ظاهر می شوند و البته می توان آن ها را روی شانه ها، بالای کمر و سینه نیز مشاهده کرد و این لکه ها در طول زمان ناپدید می شوند و معمولا برای درمان آن ها از پماد نیز استفاده می شود.

لکه های مغولی

لکه های مغولی چگونه است؟

چه چیزهایی این لکه ها را افزایش می دهد؟

لکه های مغولی ممکن است در هر فردی اتفاق بیافتد اما رواج آن بین نوزادان سیاه پوست آفریقایی بیشتر است , این لکه ها بین دختران و پسران برابر و یکسان است.

علت ایجاد لکه های مغولی چیست؟

گاهی اوقات در طول دوران جنینی، بعضی از رنگدانه های پوست شروع به تولید سلول هایی مثل ملانوسیت می کنند که معمولا روی سطح بالایی پوست ایجاد نمی شود. این مواد در لایه های عمیق پوست ذخیره می شوند و هنگام تولد نوزاد به رنگ لکه های آبی پوست ظاهر می شوند و میزان ملانین موجود در پوست، رنگ این لکه ها را تعیین می کند بنابراین نوزادانی که پوست بسیار تیره دارند، بیش از همه در معرض لکه های مغولی برجسته قرار می گیرند.

لکه های مغولی معمولا چند سال بعد از تولد محو می شوند که معمولا بین دو سال تا شش سال می باشد. تحقیقات نشان می دهد که تقریبا 4.5 درصد از این کودکان تا دوران نوجوانی این لکه ها را دارند. لکه های مغولی اغلب با کبودی اشتباه گرفته می شوند، مخصوصا اگر روی قسمت های نامناسبی ایجاد شده باشد.

گاهی اوقات تشخیص آن بسیار مهم است زیرا ممکن است جان کودک را تهدید کند و باید بتوان لکه های مغولی را با کبودی ها تشخیص داد، این لکه ها دردناک نیستند و در طول زمان تیره تر می شوند.

انواع لکه های مغولی

علت لکه های مغولی در نوزادان سیاه پوست

عوامل ریسک بیشتر لکه های مغولی چیست؟

  • موکولیپیدوزیس
  • مانوسیدوزیس
  • سندروم ها

لکه های مغولی با چنین اختلالاتی در رابطه اند و پایدارتر، تیره تر و وسیع تر می شوند و چنانچه بخش سلامت نمناک اشاره کرده است در بعضی از موارد، لکه های مغولی را ممکن است با سیاهرگ ها در نوزاد اشتباه بگیرند و یکی دیگر از ارتباطات این لکه ممکن است با اختلالات موجود در عملکرد نامناسب ستون فقرات باشد اما هنوز تحقیقات آن را اثبات نکرده اند.

درمان هایی برای لکه های مغولی

لکه های مغولی معمولا آسیب زا نیستند، مگر این که به بیماری های متابولیک یا اختلال نامناسب عملکرد ستون فقرات مرتبط باشند و در موارد نادر این لکه ها تا مدت زیادی باقی می مانند.

متخصص پوست در چنین شرایطی می تواند بهترین درمان را برای فرد تشخیص دهد. اگر در فرزند خود این لکه ها را مشاهده کردید، رشد آن را بررسی کنید و اگر ترس شما مربوط به خطر افتادن زیبایی است، راه های زیادی برای روشن کردن یا برداشتن این لکه ها وجود دارد.

لیزر

اگر این لکه ها روی بدن نوجوانان تا مدت زیادی باقی بمانند، می توان برای موثرترین درمان از لیزر استفاده کرد و لیزرها به طور کاملا موثر می توانند خال های مغولی یا رنگدانه های آن را کاهش دهند.

درمان لکه های مغولی

راز های مرتبط با لکه های مغولی:

  • بعضی از فرهنگ ها بر این باورند که این لکه ها از طرف خدا هستند و به دلیل کارهای بد انسان است.
  • بعضی دیگر معتقدند که این لکه ها بر اثر فعالیت های مادر در دوران بارداری اتفاق می افتد، مثل کار کردن بیش از حد .

علل لکه های مغولی چیست ؟ علائم و راه درمان کدام است؟

4.225
این مطلب مفید بود ؟214
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : medicalnewstoday / olivaclinic / بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ز.ت
وبگردی