طلاق توافقی
امروزه در جامعه به ویژه در شهر های بزرگ کمتر کسی است که “طلاق توافقی” برایش آشنا نباشد. یکی از دوستان، اقوام و یا همسایگان به احتمال فراوان با آن درگیر بوده اند.

رپورتاژ آگهی : تغییر شرایط فرهنگی، کمرنگ شدن نقش والدین، مشکلات اقتصادی، خیانت، طولانی بودن و سخت گیری دادگاه های خانواده نسبت به درخواست طلاق زنان، از جمله علل گرایش به طلاق از نوع توافقی است.

در طلاق توافقی همه چیز وابسته به توافق زن و شوهر است هر گاه آن ها به عنوان آخرین راه حل، ادامه زندگی را به مصلحت خود یا فرزندان ندانند دادخواست طلاق توافقی تقدیم دادگاه می کنند. زن و شوهر متقاضی طلاق توافقی یا وکلای آن ها پس از توافق بر سر طلاق و مسائل مالی و غیر مالی مرتبط با عقد ازدواج مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه و حضانت می بایستی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای ثبت دادخواست مراجعه کنند.
 
مراحل طلاق توافقی
 
مدارک لازم برای طلاق توافقی عبارت است از عقدنامه، شناسنامه زن و شوهر و کارت ملی آن ها.
بعد از ثبت دادخواست به صورت الکترونیک ظرف چند روز پیامکی از دادگاه که حاوی شماره پرونده و شعبه رسیدگی کننده است به زوجین یا وکلای آن ها ارسال گردد.
در طلاق توافقی تعیین تکلیف مهریه و حضانت فرزندان بستگی به توافق زن و شوهر دارد ممکن است توافق شده باشد که مهریه به زوجه پرداخت شود و یا این که مقداری از آن پرداخت و باقی مانده بذل گردد و یا این که توافق گردد زوجه مهریه را در قبال طلاق ببخشد همه این ها منوط به توافق زن و شوهر می باشد. حضانت فرزندان، ملاقات و نفقه آن ها نیز بر همین منوال است و وابسته به توافق آن ها است.
یکی از مراحل طلاق توافقی بعد از تصویب قانون حمایت خانواده مصوب 1391 الزامی شدن مشاوره برای زوجین متقاضی طلاق توافقی است اما متاسفانه بعد از سپری شدن چند سال این گونه مشاوره ها کارکرد اصلی خود را از دست داده است و بیشتر جنبه تشریفاتی پیدا کرده است. واحد مشاوره در شهر های بزرگ مجتمع قضایی دادگاه خانواده مستقر می باشد.
از شرایط طلاق توافقی در مورد زوجه ای که دوشیزه باشد این است که دادگاه او را به جهت معاینه و اخذ گواهی بکارت به پزشکی قانونی معرفی می کند. بهتر است زوجه یک قطعه عکس 4*3 به همراه داشته باشد. در صورت باکره بودن ایشان و انعکاس در رای دادگاه پس از ثبت طلاق زوجین می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال شناسنامه جدید و سفید اخذ نمایند.
مدت زمان طلاق توافقی از ابتدا تا انتها در شهر تهران حدود یک هفته می باشد.
رای دادگاه در خصوص طلاق توافقی، گواهی عدم امکان سازش نامیده می شود که این گواهی 3 ماه از زمان صدور اعتبار دارد که زوجین می توانند به دفترخانه طلاق مراجعه کرده و آن را ثبت کنند بعد از منقضی شدن مهلت پیش گفته گواهی عدم امکان سازش از درجه اعتبار خارج است.

نگاهی به مراحل طلاق توافقی در دادگاه ها

557
این مطلب مفید بود ؟570
برگرفته از بخش وکلای پارسای / ص
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی