مشکلات پوستی
پوست خانم های باردار در دوران حاملگی دچار تغییرات زیادی میشود, مشکلات پوستی که در این دوران سراغ تان می آید را بشناسید.

مشکلات پوستی در بارداری

طی دوران بارداری بدن مادر با تغییرات هورمونی و متابولیک زیادی روبه روست. بدن ابتدا این تغییرات را تحمل می کند اما بعد از مدتی اثرات برهم خوردن تعادل هورمونی به صورت بثورات و تغییرات پوستی نمایان می شوند.


مادر شدن بی شک از جذاب ترین تجربه های زندگی است؛ وقتی قرار است موجود دیگری را آهسته آهسته در وجودتان پرورش دهید و قدکشیدن و به ثمر نشستنش را نظاره کنید. اما همه این لحظه های ناب به سادگی به دست نمی آید. سختی ها و تغییراتی پیش روی تان است که ممکن است به لحاظ روانی و جسمی ذهن تان را به خود مشغول کند. شکم تنها بخشی از بدن نیست که در طول بارداری دچار تغییر می شود.

مشکلات پوستی

مشکلات پوستی خانم های باردار



بارداری علاوه بر افزایش سایز دور کمر، ویارهای عجیب و غریب و نوسانات خلق وخو و پیامدهای دیگری نیز به دنبال دارد. ممکن است چند تار موی ضخیم در بیاورید یا گونه های تان گل بیندازد. دلیل این مسئله نوسانات هورمونی است. تغییر سطوح دو هورمون استروژن و پروژسترون بر تمام خانم های باردار اثر می گذارد. اما چه چیزهای دیگری در انتظار شما خواهند بود؟ با ما همراه باشید تا متوجه شوید.

1. پوست تان براق می شود!

کارشناسان معتقدند ترکیب هورمون ها، چربی و افزایش 40درصدی حجم خون باعث می شود پوست یک خانم باردار در دوران بارداری درخشان تر از حد معمول به نظر برسد.

تغییرات هورمونی بارداری باعث می شود که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به تمام ارگان های بدن ازجمله پوست برسد. شاید به همین دلیل باشد که گاهی اوقات تصور می کنیم خانم های باردار زیباتر از قبل هستند.

2. جوش ها سراغ تان می آیند

افزایش سطح پروژسترون باعث تولید سبوم بیشتر شده و احتمال بروز جوش را نیز افزایش می دهد. بنابراین بهتر است از محصولات مناسب برای مقابله با جوش استفاده کنید.

توصیه می شود از محصولات حاوی رتینول، رتینوئیدها و اسید سالیسیلیک استفاده نکنید؛ چون ممکن است به جنین آسیب برسانند. تا آنجا که دوزهای بالای این ترکیبات حتی می تواند به نواقص مادرزادی منجر شود.

3. تیره و تکه تکه شدن پوست

حدودا نیمی از خانم های باردار دچار ملاسما می شوند که به صورت تکه های تیره پوست دیده می شود. این عارضه که «ماسک حاملگی» نیز نامیده می شود معمولا روی گونه ها، بینی و پیشانی مشاهده می شود. افزایش سطح هورمون، یکی از عوامل دخیل در این امر است. سطح استروژن، پروژسترون و هورمون تحریک کننده ملانوسیت -که باعث تنظیم رنگ پوست می شود- در سه ماهه سوم بارداری در بالاترین حد ممکن است.
متاسفانه، خانم های باردار گزینه های زیادی برای جلوگیری از ملاسما ندارند. توصیه می شود از نور آفتاب دور بمانید و در صورت لزوم، از کرم های ضدآفتاب با طیف گسترده استفاده کنید.

4. موهای ضخیم ظاهر می شوند

به طور معمول، هر تار مو دو تا 6سال رشد می کند و سپس بعد از چند ماه استراحت می ریزد. اما موهای یک خانم باردار قبل از ریزش، استراحت بیشتری دارد که باعث ایجاد موهای ضخیم می شود. ناخن ها نیز در طول بارداری بلندتر و محکم تر رشد می کنند. بارداری با افزایش سطح هورمون ها، حجم خون و آب بدن، اکسیژن و مواد مغذی بیشتری را به تارهای مو منتقل می کند.

5. همه جا مو می روید

موها فقط روی سر رشد نمی کنند، بلکه ممکن است روی صورت، زیر بغل و پاهای شما نیز دیده شوند.
شما می توانید از کرم های موبر برای برداشتن موهای زائد اطراف لب ها استفاده کنید. اما حتما باید از بی خطر بودن برداشتن موها در دوران بارداری مطمئن شوید. حتی اپیلاسیون و موم نیز ممکن است باعث درد زیاد و بروز جوش و آکنه شوند که باید ابتدا در بخش کوچکی از بدن امتحان کنید.

6. افزایش حساسیت پوست

احساسات شما تنها چیزهایی نیستند که در طول این 9ماه تغییر می کنند. بارداری می تواند پوست شما را نسبت به استفاده از محصولات بهداشتی حساس تر کند. التهاب ناشی از پوشیدن طلا و جواهر یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از خانم ها تجربه اش می کنند.

7. تگ های پوستی

تگ ها نوعی زوائد پوستی خوش خیم هستند که مانند یک منگوله کوچک و نرم به پوست آویزان می شوند. این زوائد بی ضرر هستند و ممکن است تعدادشان از یک تا 100 عدد در بدن برسد. تگ های پوستی بی ضررند و معمولا در نقاطی مثل زیر بغل، کشاله ران، زیر سینه یا پشت گردن دیده می شوند. آنها اغلب در 3ماهه دوم و سوم بارداری ظاهر می شوند. چون در دوران بارداری، افزایش سطح استروژن و پروژسترون باعث تحریک رشد لایه های بیرونی بر سطح پوست می شود.

8. ظاهر شدن یک نوار تیره روی شکم

چیزی حدود سه چهارم از خانم های باردار در میانه بارداری، یک نوار تیره رنگ عمودی روی شکم شان پدید می آید. لینه آ نیگرا، همان خط عمودی است که در سطح ناف تا پایین روی شکم اکثر خانم های باردار ایجاد می شود. این عارضه به دلیل افزایش تولید ملانین در دوران بارداری رخ می دهد. افزایش سطح استروژن در بدن نیز باعث مختل شدن سلول های تولید رنگدانه می شود و رنگ بخشی از شکم را تغییر می دهد. در این شرایط، حتی نوک سینه خانم ها نیز ممکن است تیره تر به نظر برسد.

نکته هایی که شاید به کارتان آید
افزایش اکسیژن رسانی
تغییرات هورمونی بارداری باعث می شود که اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به تمام ارگان های بدن ازجمله پوست برسد.
استفاده از محصولات ملایم
سعی کنید از محصولات ملایم، بدون عطر و آزمایش شده استفاده کنید تا با مشکل خاصی مواجه نشوید.

آشنایی با مشکلات پوستی مخصوص بارداری

55
این مطلب مفید بود ؟50
برگرفته از سیب -/ح
وبگردی