پاندمی کرونا

سازمان جهانی بهداشت: امسال پایان پاندمی کرونا است

تاریخ انتشار : 27 اسفند 1401کد مطلب : 72331زمان مطالعه : 3 دقیقه
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که امسال پایان پاندمی ویروس کووید 19 (کرونا) است.

ایرنا به نقل از دویچه وله؛ سازمان جهانی بهداشت برای اولین بار در سال 2020 از یک بیماری همه‌گیر به نام کرونا سخن گفت که هر هفته پنج هزار نفر جان می باختند و آمار قربانیان اما به حدود 7میلیون نفر رسید.

تدروس آدهانوم قبریسوس، رییس سازمان جهانی بهداشت گفت:«من مطمئن هستم که امسال می‌توانیم بگوییم که کووید-19 به عنوان یک وضعیت اضطراری و نگرانی بین‌المللی به پایان رسیده است.»

وی برای اولین بار در 11 مارس 2020 از یک بیماری همه‌گیر صحبت کرد. در آن زمان حدود 5000 مرگ ناشی از کرونا در هفته در سراسر جهان گزارش شد. اکنون این رقم برای اولین بار به کمتر این رقم رسیده است که رئیس سازمان جهانی بهداشت از آن به عنوان یک پیشرفت مثبت استقبال کرده است.

سازمان جهانی بهداشت پیش از آن، در 30 ژانویه 2020 "وضعیت اضطراری با دامنه بین‌المللی" را اعلام کرده بود. در آن زمان کمتر از 100 مورد عفونت شناسایی شده بود و هیچ مورد مرگ‌ومیر در خارج از چین، جایی که ویروس سارس-کوو-2 برای اولین بار در آن کشف شد. وجود نداشت.

رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت:«جهان امروز به وضوح در موقعیت بسیار بهتری در مقایسه با هر لحظه دیگر از دوران همه‌گیری قرار دارد.»

بر اساس اطلاعات سازمان جهانی بهداشت، از آن زمان تاکنون 760 میلیون مورد عفونت در سراسر جهان ثبت شده است و تقریباً 6.9میلیون نفر جان خود را از دست داده‌اند.

به گفته تدروس، شمار واقعی مرگ‌ومیر ناشی از همه گیری "بسیار بیشتر" از این رقم است.

بر اساس داده‌های موسسه روبرت کخ آلمان و سایر مقامات و نهادها، حدود 38.3 میلیون عفونت در آلمان وجود داشته است و بیش از 169هزار نفر بر اثر ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

اکثر موارد مرگ‌ومیرها مربوط به ماه‌ها پیش است و اوج آن در آلمان در ژانویه 2021، یعنی بیش از دو سال پیش بوده است.

مایکل رایان، رئیس برنامه اضطراری سازمان جهانی بهداشت گفت:«من فکر می‌کنم به نقطه‌ای رسیده‌ایم که می‌توانیم به کرونا همانند یک آنفولانزای فصلی نگاه می‌کنیم.»

او افزود که ویروس سارس-کوو-2 همواره یک ویروس کشنده و خطری جدی برای سلامتی باقی خواهد ماند، "اما ویروسی است که جامعه و نظام‌های بیمارستانی ما را به هم نمی‌ریزد".

تدروس گفت:«حتی با افزایش امیدواری نسبت به پایان همه‌گیری، این سؤال بی‌پاسخ مانده که اصولا چگونه شروع شد.»

تنها یکشنبه گذشته بود که سازمان جهانی بهداشت از مجموعه داده‌های جدیدی مطلع شد که برای مدتی منتشر و بعد از اینترنت حذف شدند.

تدروس در انتقاد گفت که این داده‌های چینی درباره منشأ احتمالی همه‌گیری در ووهان است که قاعدتا باید سه سال پیش به اطلاع عموم می‌رسید. "این‌که بفهمیم چگونه این بیماری شیوع یافت، یک امر اخلاقی و علمی است".

رئیس سازمان جهانی بهداشت خواستار ایجاد شبکه‌های بیشتر بین کشورها در زمینه همکاری درباره مسائل بهداشتی به منظور مبارزه بهتر با همه‌گیری‌ها شد. این شبکه همکاری باید در چارچوب یک توافقنامه بین‌المللی تحت مشورت سازمان جهانی بهداشت فعالیت کند.

او انتقادات مبنی بر اینکه این امر می‌تواند حاکمیت مستقل کشورها را محدود سازد، رد کرد و گفت:فقط این کشورها هستند که تصمیم می‌گیرند چه چیزی بخشی از توافق باشد، و نه همکاران سازمان جهانی بهداشت».

انتهای پیام/م

سازمان جهانی بهداشت: امسال پایان پاندمی کرونا است

51
این مطلب مفید بود ؟10
برچسب : ویروس کرونا
وبگردی