از بین بردن ترس از صحنه
اگر برای اولین بار است که قصد سخنرانی برای یک جمع را دارید و دچار ترس از صحنه شده اید، این 12 راه ساده را در پیش بگیرید تا یک اجرای عالی و بدون نقص داشته باشید.

12 تکنیک برای غلبه بر ترس از صحنه

اگر شما برنامه ای برای اجرا در حضور تعدادی ازافراد دارید ، و حالا ترس و اضطراب از صحبت کردن یا سخنرانی در عموم دارید بهتر است بدانید که در این مورد تنها نیستید ،اضطراب یا ترس از این حالت ، یک فاکتور طبیعی، مانند؛ ترس از پرواز درانسان می باشد. که وظیفه ی آن محافظت ازانسان دربرابر آسیب های احتمالی است.

خبر خوب این است که هرکسی به تنهایی میتواند براین ترس غلبه کند. دراین بخش از نمناک چند  راهنمایی را برای شما ، جهت غلبه بر وحشت حاصل از قرارگرفتن در عموم به هنگام سخنرانی ، آواز خواندن ، مباحثه ، بازیگری و .... ارائه میدهیم که تاثیر آنها ثابت شده است .

نکات سخنرانی خوب

نکات طلایی برای غلبه بر استرس

چگونه بر ترس از سخنرانی غلبه کنیم؟

 1-شناخت اعصاب مربوط به ترس از قرارگرفتن در عموم:
شمااحساس اضطراب میکنید ، گلوی شما تنگ میشود ، عرق میکنید ، همه آنچه که به خاطر داشتید رافراموش میکنید ، زانوها وپاهای شما سست میشوند تا جایی که احساس میکنید در حال غش کردن هستید. قلب شما در حال منفجر شدن است ، ذهن شما در حال تکرار اشتباهات گذشته است و تمام اعضای بدن شما از شما میخواهند که فرار کنید. تعداد کمی از بازیگران مطرح مانند باربارا استرسند ، مل گیبسون ، جسی اسینبرگ نیز این حالت را به خوبی تجربه کرده اند.پس بدانید که این حالات طبیعی هستند.
  
 2. بدانید چه چیزی باعث ایجاد این حالت می شود:
از علل رایج آماده سازی ناکافی، خرابی های گذشته و مسائل مربوط به ارتباطات درک شده خود است ، هنگامی که علل داخلی و خارجی این حالت را شناسایی می کنید، می توانید تکنیک هایی را برای غلبه بر آنها یاد بگیرید.
 
از بین بردن ترس
بهترین شیوه مبارزه با استرس
 

 12 راهکار بینظیر برای از بین بردن استرس

3. خوب برنامه ریزی کنید:
یکی از نخستین پیش نیازهای صحبت کردن برای عموم (یا آواز خواندن، نواختن پیانو یا بازیگری) برنامه ریزی خوب است. بخوانید ، درک کنید و سخنرانی خود را تکرار کنید تا زمانی که شما بتوانید آن را در خواب هم بگویید! در مرحله دوم، شما باید مخاطبان خود را بشناسید - شما ممکن است موضوع خود را خوب بدانید، اما تا زمانی که شما آنجا نستید و صحبت نمیکنید، مخاطبان خود را هرگز نمیشناسید ؛ برنامه ریزی مناسب به شما اطمینان می دهد که حداکثر توان بالقوه خود را بکار گیرید. هنگامی که سخنرانی خود را تمرین می کنید، به صدای خود گوش دهید. این کار را چند بار تکرار کنید. این به شما کمک خواهد کرد تا بدانید که صدای شما چگونه است.
آموزش های یک مربی سخنرانی نیز می تواند مفید باشد -بنابراین اگر شما واقعا درمورد داشتن یک سخنرانی خوب در عموم مشتاق هستید ، حتما برروی تمرین درست سرمایه گذاری کنید . گاهی اوقات، مردم متوجه نمی شوند که وقتی در حال ارائه هستند و یا زمانی که در صحنه هستند، آنها بیش از حد آرام صحبت می کنند. بسیار مهم است که مخاطبان شما بتوانند صدای شما را صحیح و رسا بشنوند. بنابراین حتما از قبل،برروی صدای خود یک بررسی صدا انجام دهید :
  • آرام و شمرده ، رسا بودن و واضح بیان کردن، از اجزای اصلی بشمار میروند.
  • در صورت لزوم، گهگاه گلویی تازه کنید.
  • از درک این مطالب کاملا اطمینان حاصل کنید.

 از بین بردن استرس

مقابله با استرس با این روش ساده

 رفع استرس شدید 

4. از نقاط قوت و ضعف خود مطلع شوید:
یک سخنرانی موفقیت آمیز برای عموم از درک اصول ارتباطات سخن برمیآید هنگامی که نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی می کنید، می توانید نیازهای مخاطبان خود را نیز درک کنید. سعی کنید پیش از مراسم اصلی ، درمقابل دوستان یا اعضای خانواده صحبت کنید این به شما کمک میکند درصورت نیاز تغییراتی را در رفتار و حالات و صحبت کردن خود بوجود آورید .
 
 5. تمرکز بر تنفس:
با تمرین تنفس عمیق - ذهن شما عمیقا به تنفس شما متصل است ؛ تنفس عمیق و عمیق تر، ذهن شما آرام تر میکند. تنفس های دیافراگمی عمیق، می تواند به شما کمک کند که تمرکز داشته باشید و از شکست های حاصل درگذشته درذهنتان براحتی عبورکنید.
  
6. چشم انداز خود را تغییر دهید:
قلب شما درحال پمپاژ است ،ممکن است احساس کنید که ترس و اضطراب برشما غلبه کرده ؛ به خودتان بگویید که چقدر هیجان انگیز است که شما در حال ارائه در عموم هستید ! بدانید که افراد در زمان های مختلف دچار این گونه حالات عصبی و مضطرب میشوند .سعی بر تمرکز بر روی ارائه ی خود داشته باشید ، به جای اینکه به شکستهای گذشته خود فکر کنید.
 
ترس از صحنه وغلبه بر آن
استرس شدید باعث کاهش کارایی حافظه میشود

مقابله ترس از صحنه  

7- آماده شدن:
کمی نرمش کنید، زبان خود را ورزش دهید ، چند مرحله ی کوتاه بدوید، تمرینات دهان و غیره را قبل از ارائه داشته باشید . قبل از رفتن به روی صحنه ، می توانید برای همکار یا یکی از دوستان یا اعضای خانواده تان ارائه داشته باشید ، دانستن اینکه شما به خوبی آماده هستید، یک گام بزرگ در جلوگیری از بروز اثرات ترس هنگام حضور درصحنه است.
  
8. توجه داشته باشید:
 عملکرد ، گفتار و اجرای خود را به مراحل کوچک تقسیم کنید ، هر مرحله را بدرستی به اتمام برسانید و به سراغ بعدی بروید .با تمرکز کردن برروی این مراحل کوچک ، میتوانید تمام توانایی خود را برای داشتن بهترین ارائه بکار بگیرید. همانطور که هر کار کوچک را تکمیل می کنید و به سمت بعدی حرکت می کنید، به طور خودکار احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت، هنگامی که ذهن شما بر روی هر وظیفه ای که در دست دارد، متمرکز شده است، هیچ جایی برای افکار منفی وجود ندارد یا به شما بگوید که شما درحال شکست خوردن هستید . در مورد بازیگری، باید بر روی دیگر بازیگران در صحنه تمرکز کنید.
 
9. حفظ تماس چشمی:
تماشاگران دوست دارند شما به آنها نگاه کنید و با آنها تماس چشمی مستمر برقرار کنید ، اگر تماشاگران احساس کنند که شما تنها درحال نگاه کردن به سر آنها و یا جاهای دیگری هستید ، قدرت نفوذ خود را درهنگام سخنرانی از دست خواهید داد . برقراری ارتباط چشمی همچنین میتواند به شما کمک کند، که زبان بدن مخاطبان خودرا بدرستی بشناسید .
 
رفع استرس شدید
با این روش بهترین اجرا را در صحنه داشته باشید
 

 ترس از صحنه وغلبه بر آن  

10. از ابزار های صوتی وتصویری بدرستی وعاقلانه استفاده کنید:
 اگر شما اجرایی دارید ، تا جایی که میتوانید خلاقیت به خرج دهید تابتوانید به بهترین شکل ممکن اجرا داشته باشید . یه ضرب المثل معروف داریم که میگوید، هرچی کمتر ، بهتر ؛ ابزار مورد استفاده شما باید به تنهایی تمامی عناصر تصویری، شنوایی و احساسی را پوشش می دهد.
 
11- به فرهنگ های مختلف و محلی احترام بگذارید :
 درهنگام ارائه ، اگر مخاطبان شما دارای فرهنگ و زبان خاصی هستند ، درابتدا از زبان آنها استفاده کرده و ازآنان بخاطر ارائه نشدن این سخنرانی به زبان محلی آنها عذرخواهی کنید . قبل از شروع مراسم اطمینان حاصل کنید که حضار از اجرای مراسم به زبان دیگر مطلع هستند . عذرخواهی شما درابتدای سخنرانی و آن هم به زبان محلی مخاطبان ، برگ برنده ای برای شما در داشتن یک سخنرانی موفقیت آمیز بشمار خواهد رفت.
 
12- تمرین وتمرین وتمرین:
 آماده سازی ،یک کلید اساسی و مهم برای غلبه برترس و وحشت حاصل از ارائه بشمار میرود .هنگامی که شما برای هزاران بار سخنرانی خود راتمرین میکنید ، در مورد اطلاعات و میزان آگاهی خود درباره مطلب مورد ارائه ، آرامش خاطر خواهید داشت وهمینطور بدون هیچ ترسی میتوانید با اعتماد به نفس کامل سخنرانی خود را داشته باشید ؛آماده باشید، تا درطول اجرا و انجام وظیفه ی خود آرامش داشته باشید.

ترس از صحنه ، راه حل موثر برای مبارزه با ترس از صحنه

4.354
این مطلب مفید بود ؟468
منبع : بخش سبک زندگی نمناک / ن /ک
برچسب : ترس استرس
وبگردی