نفرین پدر و مادر

نفرین پدر و مادر در چه شرایطی میگیره؟ + احادیث

کد مطلب : 23968تعداد نظرات : 2 نظرزمان مطالعه : 5 دقیقه
اگرچه بی احترامی به والدین تاثیرات و پیامدهای مخرب فراوانی به دنبال خواهد داشت اما تاثیرگذار ترین آنها نفرین پدر و مادر است.

نفرین پدر و مادر و اثرات آن به چه صورت است؟

در دین اسلام بعد از امر به عبادت خداوند، نیکی به پدر و مادر ذکر شده است، پیشوایان دینی ما نیز همواره مسلمانان را به احسان و محبت به پدر و مادر امر کرده اند و فرزندان را از بی احترامی به والدین بازداشته اند و اگر فرزندی مورد لعن و نفرین والدین قرار گیرد، این نفرین را گیرا و حتی برنده تر از شمشیر می دانند. در این بخش از نمناک شما را با احادیثی درباره نفرین پدر و مادر آشنا می کنیم.

نفرین چیست؟

نفرین در لغت نامه دهخدا به معنی لعن، لعنت و نکوهش آمده و همینطور به معنای دعای بد برای مرگ، ناکامی و بدبختی کسی یا چیزی است. (انوری،ج8،ص7888)

معادل نفرین در قرآن کریم "لعن" می باشد، در قرآن سوره مسد خداوند ابو لهب (عموی پیامبر) را به دلیل اذیت و آزار پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) نفرین می کند:«تَبَّتْ یَدا أَبی لَهَبٍ وَ تَب» (سوره مسد، آیه 1) بریده باد هر دو دست ابو لهب و مرگ بر او باد.

و در سوره هود می فرماید:«لَعْنَةُ اللّهِ عَلَی الظَّالِمِینَ:لعنت خدا بر ستمگران باد»، (هود، آیه 18) یا در آیات دیگر کسانی که خدا و پیامبر صلی الله و علیه و آله را اذیت و آزار دهند:إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَالْآخِرَةِ (سوره احزاب، آیه 57) یا پیمان خود بشکنند:فَبِمَا نَقْضِهِم مِّیثَاقَهُمْ لَعنَّاهُمْ (سوره مائده، آیه 13) خداوند در دنیا و آخرت آن ها را لعن نموده است و....

نفرین پدر و مادر

چه زمانی نفرین پدر و مادر اثرگذار است؟

دعای والدین و نفرینشان در حق فرزند مستجاب و گیرا است اما اگر نفرین از ته دل نباشد و در زمان عصبانیت باشد، این موقع نفرین ها نمی گیرد و تاثیر گذار نیست.

نفرین در چه صورتی موثر واقع می شود؟

چنین نیست که دعای بد و لعن و نفرین همیشه صحیح باشد و مورد اجابت واقع شود؛ بلکه باید نفرین کننده یا شخصی باشد که مظلوم واقع شده و حقی به گردن دیگری داشته باشد و به انگیزة حق طلبی نفرین کند.

از امام محمد باقر(علیه‌السلام) منقول است که فرمود:

چون لعنت از دهان شخص بیرون بیاید، میان او و آن شخص که به او لعنت شده، تردد می‌کند، و اگر آن شخص سزاوار لعن باشد، به او تعلق می‌گیرد، و اگر نباشد، به صاحبش بر می‌گردد.(اصول کافی، ترجمه کمره ای، ج5، ص341.)

امام صادق علیه السلام فرمود:

از ظلم کردن بترسید زیرا نفرین مظلوم به آسمان می رود و مستجاب می شود. (الکافی ج2 ص509)

امام صادق علیه السلام فرمود:

بنده زمانی که به ناحق بر مومنی نفرین کند ظالم و گناهکار محسوب می شود. (عقاب الاعمال ص323)

امام سجاد علیه السلام فرمود:

فرشتگان زمانی که می شنوند که مومنی مومن دیگر را به ناحق نفرین می کند می گویند تو چه بد برادری هستی.

پیامبر گرامی فرمود:

از خداوند خواسته ام که نفرین ناحق مومن در حق مومن دیگری مستجاب نشود.

پیامبر گرامی اسلام _ صلّی الله علیه و آله _ می فرمایند:

از دعای مظلوم بترسید چون که او با دعا حق خویش را از خدا می خواهد و خدا حق را از حق دار دریغ نمی دارد. (نهج الفصاحه، نشر جاویدان، حدیث 35، ص 7.)

در جایی دیگر می فرماید:

از نفرین مظلوم بترسید، زیرا نفرین وی بر ابرها می رود و خداوند می گوید:بعزت و جلال من سوگند که تو را یاری می کنم، اگر چه پس از مدتی باشد. (نهج الفصاحه، حدیث 36، ص 8.)

پیامبر صلّی الله علیه و آله می فرمایند:

از نفرین مظلوم بترسید اگرچه کافر باشد، زیرا در برابر نفرین مظلوم پرده و مانعی نیست.( نهج الفصاحه، حدیث 48.)

احادیث پیامبر

احادیثی درباره نفرین پدر و مادر

اسلام توصیه های فراوانی درباره محبت به والدین آورده است و احادیثی در این باره ذکر شده اند، پیامبر و امامان و پیشوایان دینی ما نفرین برحق پدر و مادر را گیرا و حتی برنده تر از شمشیر می دانند.

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) إِیَّاکُمْ وَ دَعْوَةَ الْوَالِدِ فَإِنَّهَا تُرْفَعُ فَوْقَ السَّحَابِ حَتَّی یَنْظُرَ اللَّهُ تَعَالَی إِلَیْهَا فَیَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ارْفَعُوهَا إِلَیَّ حَتَّی أَسْتَجِیبَ لَهُ فَإِیَّاکُمْ وَ دَعْوَةَ الْوَالِدِ فَإِنَّهَا أَحَدُّ مِنَ السَّیْف.

رسول خدا صلّی اللَّه علیه و آله و سلّم فرمود:از نفرین پدر خود، سخت بپرهیزید، زیرا چنین نفرینی «ابر» را هم می ‏شکافد و بالاتر می ‏رود، و مورد توجه خدا قرار می ‏گیرد، تا جایی که خداوند متعال می ‏فرماید:آن نفرین را نزد من آورید تا مستجاب گردانم. بنابراین، از نفرین و دعای پدر علیه خود، سخت پرهیز داشته باشید، زیرا از شمشیر برّنده ‏تر است!(النوادر (للراوندی)، ص:5.)

زمخشری صاحب تفسیر کشاف، در حادثه ای یک پایش را از دست داد. او می گوید در زمان کودکی، گنجشکی را گرفته و پایش را به نخی بسته بودم. گنجشک از دستم پرید و داخل سوراخی شد نخ را آن قدر کشیدم که یک پای حیوان از جا کنده شد. مادرم از جریان با خبر شد و فوق العاده متأثّر گردید و در حقّم نفرین کرد و گفت:«خدا پای چپت را قطع کند، همچنان که پای چپ این حیوان بیچاره را قطع کردی». هنگامی که به سنّ رشد رسیدم و برای کسب دانش به بخارا می رفتم، از اسب به زمین افتادم و پایم شکست. پزشکان چاره ای جز این ندیدند که پایم را قطع نمایند. این است که می بینی از پای چپ، عاجز مانده ام. (وفیات الأعیان، ج4،ص225)

توصیه های ائمه به والدین درباره پرهیز از نفرین کردن فرزند

هر چند نفرین پدر و مادر اجابت می شود اما خدا، پیامبر و امامان ما به پدرها و مادرها توصیه می کنند که با فرزند خود به مهر و عطوفت رفتار کنند وفرزندانشان را نفرین نکنند.

خداوند متعال می فرماید:" وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ"؛ آنها باید عفو کنند و چشم بپوشند، آیا دوست نمی دارید خداوند شما را ببخشد؟! و خداوند آمرزنده و مهربان است! (نور، 22)

پیامبر صلی الله علیه و آله:فرزندان خود را نفرین نکنید، مبادا مورد اجابت خداوند قرار گیرد.(تاریخ أصبهان:ج 2 ص 296 ح 1784.)

پیامبر صلی الله علیه و آله:خود را نفرین نکنید. فرزندان خویش را نفرین نکنید. خدمت گزاران خود را نفرین نکنید. ثروت خود را نفرین نکنید، مبادا در ساعتی باشد که بخشش الهی فرود می آید و مورد اجابت قرار گیرد.

(صحیح مسلم:ج 4 ص 2304 ح 3009.)

پیامبر صلی الله علیه و آله:نابودی جوانانتان را آرزو مکنید، گرچه بدی های بسیار در آنان باشد؛ زیرا آنان با آن بدی ها چند دسته اند:یا توبه می کنند و خداوند هم توبه آنان را می پذیرد، و یا این که آفت ها، آنان را از پای درمی آورد، یا [اگر زنده ماندند، در زندگی به شما کمک می کنند، مانند این که :] با دشمن می جنگند، یا آتش خاموش می کنند و یا جلوی آبی را می بندند.(حلیة الأولیاء:ج 5 ص 119)

امام صادق علیه السلام:هر کس فرزند خود را نفرین کند، فقر [و تنگ دستی] را برایش به ارث گذاشته است.(عدّة الداعی:ص 80.)

نفرین پدر و مادر در چه شرایطی میگیره؟ + احادیث

4.4176
این مطلب مفید بود ؟15521
منبع : بخش دین و مذهب نمناک/ن/ن.ح
2 نظر به ثبت رسیده است
صدیقه موسوی۱۸1400-09-20
فرزندم من را خیلی اذیت می کند بایتیمی بزرگش کردم ولی الان من را خیلی ازار می دهد تنها راه من اینه که نفرینش کنم به دادم برسید
4763
علی اکبر1400-12-28
بچه تونفرین نکن
5313
وبگردی