ترک نوشابه
مصرف نوشابه باعث اضافه وزن می شود و عوارضی هم برای سلامت بدن به همراه دارد اما با این حال نوشابه طرفداران بسیاری دارد، برای ترک نوشابه و نوشیدنی های گازدار راه های مناسبی وجود دارد.

راه های ترک نوشابه و نوشیدنی های گازدار

شیرینی و کافئین موجود در نوشابه باعث شده که طرفداران زیادی پیدا کند. متاسفانه نوشابه کالری بسیار بالایی دارد و باعث اضافه وزن جدی می شود که به راحتی نمی توان آن را از بین برد ، حتی نوشابه های رژیمی هم باعث افزایش وزن می شوند. برای این که میل خود را به نوشابه کنترل کنید، باید به تدریج مصرف آن را کاهش دهید که در این قسمت از سلامت نمناک شما را در این باره راهنمایی خواهیم کرد.

بخش اول :انتخاب های سالم داشته باشید.

1. هدف بزرگ خود را مشخص کنید : ببینید که برای چه می خواهید نوشابه را ترک کنید. مضرات نوشابه را بررسی کنید و بزرگ ترین آسیب آن را در نظر بگیرید ، مثلا اگر چاق هستید، می توانید هدف خود را برای ترک نوشابه کاهش وزن قرار دهید.

2. به این فکر کنید که چرا به نوشابه علاقمند هستید : برای بعضی از افراد طعم شیرین نوشابه لذت بخش است و برای بعضی دیگر کافئین موجود در آن اعتیادآور می باشد. حال با استفاده از این موارد می توانید بک جایگزینی مناسب تر را با همین ویژگی ها اما بدون ضرر انتخاب کنید.

3. جایگزینی را برای کافئین موجود در نوشابه انتخاب کنید : اگر به کافئین نوشابه علاقمند هستید ، می توانید از کافئین موجود در چای استفاده کنید.

4. نوشیدنی های شیرین را جایگزین کنید :شیرینی و کربوهیدرات موجود در نوشابه جزء مواردی است که باعث میل بیش از حد افراد به نوشابه می شود پس جایگزین هایی را انتخاب کنید که هم از لحاظ طعم مناسب شما را راضی می کند و هم سالم و بدون ضرر است. اسموتی ها و آب میوه ها نیز جایگزین های بسیار مناسبی می باشند.

ترک نوشابه

بخش دوم:اشتهای خود را برای نوشابه کنترل کنید.

1. قبل از نوشابه یک لیوان آب بنوشید :این اقدام باعث می شود که حجم معده شما برای جا دادن نوشابه کم شود و در نتیجه مصرف شما کاهش پیدا می کند.

2. انواع کوچک را خریداری کنید : سعی کنید که همیشه از قوطی ها و بطری های کوچک نوشابه خریداری کنید.

3. در کار خود تداوم داشته باشید : همیشه ترکیبی از انتخاب های مختلف را داشته باشید و این کار را چند ماه تکرار کنید تا میل نوشیدن نوشابه خود به خود در شما کاهش پیدا کند.

ترک نوشابه

بخش سوم:میل خود را به نوشابه پایان دهید.

1. بعد از روش های گفته شده ، نوشابه را به طور کامل حذف کنید که نوشیدنی های سالم همگی می توانند عطش شما را برطرف نمایند و بدن شما را آبرسانی کنند و در نتیجه راحت تر می توانید نوشابه را ترک کنید. شاید در وهله اول این کار سخت باشد اما کم کم می توانید به آن غلبه کنید و آن را کاملا ترک کنید و دیگر میلی به آن نخواهید داشت.

2. گاهی اوقات به خودتان استراحت دهید :اگر بیش از حد جلوی خودتان را بگیرید ، بیشتر حریص می شوید و به همین دلیل می توانید در اوایل تمرین یک بار در هفته نوشابه بنوشید تا دچار میل و اشتیاق غیر قابل کنترل نشوید.

3. متعهد باشید :به خودتان قول بدهید و به آن وفادار باشید و سلامتی خودتان را در اولویت قرار دهید تا بتوانید راحت تر به تعهد تان عمل کنید.

4. اقدامات دیگر را جایگزین کنید : زمانی که حس کردید میل خوردن نوشابه به شما غلبه کرده است ، می توانید کارهایی مثل جویدن آدامس ، قدم زدن ، بازی کردن ، کار با موبایل ، مسیج دادن را انجام دهید و حواستان را از نوشابه پرت کنید.

5. لیستی از دلایل خود برای ترک نوشابه تهیه کنید و آن را در دسترس تان قرار دهید تا هنگام ناامیدی و یا خسته شدن ، با نگاه به آن انگیزه خود را حفظ کنید :مثلا خطر چاقی، ابتلا به دیابت نوع 2، پوکی استخوان ، سنگ کلیه و بیماری های قلبی را جدی بگیرید و در مورد آسیب به دندان و گران بودن آن نیز فکر کنید.

روش ترک نوشابه

بخش چهارم :مصرف کافئین را مدیریت کنید.

1. هنگام مواجهه با سردرد از قرص به جای کافئین استفاده کنید.

2. بدن خود را مرطوب نگه دارید : نوشیدن آب به مقدار کافی را جزء برنامه های روزانه خود قرار دهید تا میل شما به مصرف کافئین کاهش پیدا کند و راحت تر آن را دفع کنید.

3. زمانی که نیاز دارید ، بخوابید : بعضی از افراد برای جلوگیری از خوابیدن از کافئین استفاده می کنند اما بهتر است طوری برنامه ریزی کنید که مجبور نباشید جلوی خوابیدن خود را بگیرید و کافئین مصرف کنید.

4. آب نوشیدنی را مزه دار کنید تا میل بیشتری به مصرف آن پیدا کنید :می توانید از آبلیمو ، عسل، خیار، رزماری و ... برای مزه دار کردن آب مصرفی استفاده کنید.

5. چای سبز را امتحان کنید : چای سبز می تواند جایگزین خوبی برای کافئین باشد و فواید زیادی را هم به بدن شما برساند و همچنین حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدان است.

بهترین راه برای ترک نوشابه و نوشیدنی های گاز دار

4.426
این مطلب مفید بود ؟233
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ح.ب/ن
وبگردی