حق طلاق زن
در قوانین جاری کشور برای ایرانیان شیعه، حق طلاق در اختیار مرد است و مثل هر حق دیگری، صاحب حق می تواند برای اعمال آن به دیگری وکالت بدهد.

رپورتاژ آگهی :حق طلاق زن چیست و چکونه می توان از آن استفاده نمود

طلاق نیز از این قاعده مستثنی نیست و مرد می تواند در ضمن عقد نکاح و در سند ازدواج، وکالت در طلاق (حق طلاق) را به همسرش واگذار نماید و یا این که می تواند بعد از ازدواج به یک از دفاتر اسناد رسمی و یا کنسولگری ایران در خارج از کشور مراجعه کند و به همسرش و یا هر شخص دیگری که صلاح بداند وکالت برای طلاق بدهد.

اصطلاح وکالت حق طلاق که رایج شده است در واقع وکالت در طلاق است که مرد به همسرش می دهد. حق طلاق زن – به تعبیر عامیانه – به منزله بی نیازی از مراجعه به دادگاه نیست و در این راستا زوجه ای که وکالت مذکور را دارد باید به وکیل دادگستری مراجعه کند و با حدود اختیارات مندرج در وکالتنامه برای همسرش وکیل انتخاب نماید و اعطای وکالت کند که در این صورت وکیل دادگستری، وکیل با واسطه شوهر می شود و به وکالت از موکلش و بدون نیاز به حضور او می تواند به همراه زوجه یا وکیلش دادخواست طلاق توافقی ثبت کند و گواهی عدم امکان سازش اخذ نماید.
 
حق طلاق 
وکالت حق طلاق زوجه و روش بکار گرفتن آن
 
ممکن است این سوال به وجود آید که با وجود وکالت در طلاق زوجه، امکان اخذ مهریه همراه با طلاق وجود دارد؟ این که زن بتواند علاوه بر طلاق مهریه را هم وصول کند یا بر ذمه زوج باقی بگذارد کاملا وابسته به حدود اختیاراتی است که مرد در وکالتنامه طلاق تعیین کرده است.
یکی از مشکلات پرونده های طلاق با موضوعیت وکالت در طلاق، ناقص بودن حدود اختیارات وکالتنامه است. توصیه میشود قبل از اخذ وکالت پیش گفته با وکیل مجرب در این خصوص مشاوره کنید. اختیاراتی چون وکالت در قبول بذل، وکالت در اسقاط تجدید نظر و فرجام خواهی از جمله این موارد است که در بعضی وکالتنامه ها به ویژه آن ها که در خارج از کشور تنظیم شده است، نوشته نمی شود و در عمل مشکل ساز است.
 

وکالت حق طلاق زوجه چیست و روش طلاق با آن چگونه است؟

524
این مطلب مفید بود ؟240
برگرفته از بخش وکلای پارسای / ص
نظر سنجی برای این مطلب غیر فعال شده است
وبگردی