درمان پرخوری شبانه
پرخوری شبانه هرچند جلوی گرسنگی شما را می گیرد، اما قطعا مشکلات متعدد و خطرناکی را برای سلامتی شما ایجاد خواهد نمود که اگر پیشگیری نشود، مشکل ساز خواهد شد.

از علت تا درمان برای پرخوری شبانه

ناخواسته دچار پرخوری شبانه هستید، ولی چرا شما این کار را می کنید و چگونه می شود این عادت بد را ترک کرد؟ قدیمی ها می گویند که صبحانه را مانند شاه، نهار را مانند شاهزاده و شام را مانند گدا بخورید. شام زیاد نه تنها از کیفیت خواب می کاهد، بلکه دارای اثرات نامطلوب دیگری است. کارشناسان می گویند که پرخوری در شب کیفیت خواب را پایین می آورد و اثرات منفی روی استراحت و کیفیت خواب دارند.

پرخوری شبانه و عوارض آن در خواب شبانه

استرس و اضطراب از دلایل پرخوری شبانه هستند؛ این علائم زندگی مدرن که موجب افزایش تمایل برای غذا به جای خواب می شوند به گفته روانشناسان، پس از یک روز استرس زا، مردم به خانه می روند و به دنبال راه هایی برای احساس خوب هستند. غذا، بدون شک، یک مسکن اولیه است به عبارت دیگر، مردم از غذا به عنوان یک آرام بخش استفاده می کنند. ریتم های روزانه شما همچنین می توانند نقش مهمی در خواب شب تان داشته باشند در حقیقت مطالعات نشان می دهند که ساعت بیولوژیکی شما باعث تشویق شما به غذاهای شیرین و شور نشاسته ای می شود، این رفتار به بدن ما کمک می کند تا انرژی را ذخیره کند، با این حال امروزه اثرات منفی دارد و برای حفظ وزن سالم سخت‌تر است.

ابتلا به بیماری های خطرناک با پرخوری های شبانه

با توجه به مطالعات علمی، افزایش وزن تنها نتیجه پرخوری در شب نیست. پرخوری در شب نیز خطر ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی را نیز افزایش می دهد.

شام سنگین یا میان وعده نیمه شب می تواند قند خون و سطح انسولین را افزایش دهد اگر این کار را مرتبا انجام دهید، کاندید مناسب برای دیابت نوع دوم خواهید بود، خوردن مقدار زیادی در شب همچنین می تواند میزان کلسترول را افزایش دهد؛ این یکی از دلایل اصلی بیماری قلبی یا حمله قلبی است.

دلایلی مهم برای عدم پرخوری شبانه

پرخوری در شب می تواند الگوهای خواب شما را تغییر دهد. حتی می تواند موجب خواب ها و کابوس های عجیب و غریب شود، به خصوص در جوانان خوردن شبانه می تواند حافظه، یادگیری و عملکرد شناختی شما را تحت تاثیر قرار دهد.

عوارض پرخوری

خوردن بیش از حد غذا در شب و عوارض آن

با توجه به مطالعات انجام شده، خوردن غذا بعد از ساعت 7 شب خطر ابتلا به حمله قلبی را افزایش می دهد و خوردن بیش از حد و رفتن به رختخواب منجر به ریفلاکس معده می شود.

با توجه به انسولین که بدن شما هنگام غذا خوردن تولید می کند، وقتی از خواب بیدار می شوید احساس گرسنگی می کنید.

راه حلی برای جلوگیری از پرخوری شبانه

اجتناب از خوردن شام در پایان شب، که بهتر است آخرین وعده غذایی قبل از 8 یا 9 بعد از ظهر باشد وعده های غذایی خود را برنامه ریزی کنید، اگر یک برنامه غذایی داشته باشید و فهرستی از آنچه در طول روز می خورید را بنویسید هنگامی که این کار را انجام می دهید، شما از نوع و مقدار مواد غذایی که مصرف می کنید آگاه می شوید.

با در نظر داشتن این موضوع، می توانید عادت های غذایی خود را تغییر دهید تا شب هنگام احساس گرسنگی نکنید اگرچه حفظ یک خواب خوب، سفر شما را به یخچال در شب کاهش خواهد داد؛ خوردن دیر هنگام موجب می شود تا وسوسه شوید که چند بار غذا بخورید.

روش های هوشمندانه ای برای متوقف کردن دیر خوردن غذا و پرخوری در شب

بسیاری از مردم شب ها دیر وقت و حتی زمانی که گرسنه نیستند، غذا می خورند. خوردن شبانه باعث می شود که شما بیش از مقداری که نیاز دارید کالری جذب کنید و باعث افزایش وزن شما نیز می شود؛ سندروم پرخوری شبانه،اختلال پرخوری افراطی است که به شکل پرخوری در شب بروز می کند در اینجا مواردی وجود دارد که از خوردن غذا در غروب یا در طول شب جلوگیری می کند:

علت را شناسایی کنید:

بعضی از مردم بیشترین غذای خود را در غروب و یا در طول شب می خورند. برای تغییر این عادت باید مشکل را شناسایی کنیم. این خوردن های شبانه ممکن است بر اثر مصرف مقدار کم غذای روزانه باشند، که باعث گرسنگی شدید در شب می شود و یا ممکن است به خاطر خستگی یا از روی عادت باشد.

با این حال می توان گفت که این مشکل می تواند به اختلال خوردن غذا و یا سندروم خوردن های شبانه مرتبط باشد.

این دو اختلال با الگوهای مختلف تغذیه و رفتار ها مشخص می شوند اما تاثیر منفی آنها بر سلامت، یکسان و مشابه هستند؛ افراد برای رسیدن به احساس آرامش و تسلی خود در برخورد با مشکلات به خوردن روی می آورند، آنها سعی می کنند با پرخوری به جنگ با احساسات منفی، مانند:غم یا عصبانیت بروند و این گونه خود را تسکین دهند، این افراد زیاد می خورند و نمی توانند خوردن خود را کنترل کنند.

اینها بارها در طول شب دچار بی خوابی می شوند و تنها راه دوباره به خواب رفتن آنها خوردن وعده های غذایی می باشد و کاملاً ناخواسته دچار این حالت می شوند هر دو حالت با چاقی و افسردگی و مشکلات خواب همراه است. خوردن شبانه می تواند ناشی از خستگی، گرسنگی و اختلال خوردن غذا باشد.

شناسایی علت آن کمک خواهد کرد که مراحل درستی را برای حل این مشکل انجام دهیم، یعنی با وجود سندروم، خوردن خوراکی در شب، کل الگوی خورد و خوراک شما را به دلیل کمبود گرسنگی روزانه به تاخیر خواهد انداخت.

شناسایی اهداف شما

تشخیص هدف شما به خوبی تشخیص دادن کلی دلیل برای پرخوری می باشد. ممکن است که برای شما خیلی کارآمد باشد، تا به عنوان یک الگوی مشخص از آن استفاده کنید و اغلب رفتار خوردن شما را کنترل می کند. بسیاری از مردم در صورتی که گرسنه نیستند، خودشان را در حالتی می یابند که در حال خوردن غذا هستند. درباره ی این اتفاقی که برای شما می افتد، فکر کنید.

اغلب شما متوجه می شوید که از غذا خوردن برای رفع نیاز استفاده می کنید و هرگز در آن زمان گرسنه نیستید.

علت پرخوری های شبانه

یکی از راه های مؤثر برای شناسایی علت مصرف شبانه ی غذا می تواند به خاطر سپردن و یادداشت کردن روحیه خود در آن زمان باشد :

ردیابی و بررسی این عوامل، در کنار احساسات شما کمک می کند تا الگوها را شناسایی کنید و بتوانید در مقابل هر مشکل و رفتار منفی ای مقابله کنید و آن را شکست دهید. در کل، نظارت بر الگوهای رفتاری خود و شناسایی آنچه موجب پرخوری شما در شب می شود، به شما کمک می کند تا پرخوری های خود را بر اساس مشکلات عاطفی از بین ببرید.

از یک برنامه روزانه و روال استفاده کنید

اگر شما در طول شب پرخوری می کنید، به دلیل کم و کافی نبودن غذا در طول روز می باشد پس با یک برنامه غذایی روتین و مناسب به خود کمک کنید که به موقع غذا خوردن و به موقع خوابیدن شما می تواند به این مشکل، کمک کند. برای وزن مناسب و خوردن غذای مناسب، به موقع و به اندازه بخوابید؛ کمبود خواب و مدت زمان کم آن، باعث افزایش جذب کالری می شود.

کم خوابی در مدت زمان طولانی، درصد ابتلا به چاقی و بیماری های مرتبط به آن را افزایش می دهد. در کل، داشتن یک روال مناسب برای غذا و زمان خواب، می تواند به شما کمک کند که دوره های ناسالم زندگی خود را از بین ببرید.

اگر شما در طول روز اشتهای غذا خوردن ندارید و شب ها احساس گرسنگی می کنید، این برنامه قطعا به شما خیلی کمک خواهد کرد.

مضرات پرخوری

سه نکته لازم به رعایت برنامه غذایی

  • برای خورد و خوراک خود به عنوان بخشی از روتین زندگی برنامه ریزی کنید.
  • احتمالا با استفاده از یک برنامه ی غذایی مناسب، سود خواهید برد.
  • برنامه ریزی وعده های خود و خوردن میان وعده ی سالم، می تواند انتخاب های بد غذایی شما را کاهش دهد.

برنامه ریزی دقیق برای وعده های غذایی

برای خوردن های معمول، می توانید از یک برنامه ی غذایی استفاده کنید که می تواند هرگونه اضطراب در مورد مقدار غذا خوردن و تغذیه مناسب در طول روز را کاهش دهد و گرسنگی را خنثی کند، همچنین این برنامه ریزی مختصر، می تواند مقدار مصرف مواد غذایی شما را مدیریت و از گرسنگی جلوگیری کند.

به دنبال حمایت حرفه ای و احساسی باشید

اگر فکر می کنید که سندروم پرخوری شبانه یا در خوردن غذا اختلال دارید، ممکن است نیاز به کمک حرفه ای داشته باشید. یک حرفه ای می تواند کمک کند تا عوامل را شناسایی کنید و یک برنامه ی درمانی بیابید، این برنامه ها اغلب در درمان رفتارشناسی (CBT) استفاده می شوند که کمک کردن به اختلالات خوردن را نشان می دهد.

ایجاد یک شبکه ی پشتیبانی احساسی، به شما در یافتن راه هایی برای مدیریت احساسات منفی کمک می کند، که در غیر این صورت ممکن است شما را به تدریج به سمت سردخانه هدایت کند در کل، برای برخی از افراد مبتلا به اختلالات خوردن، دستیابی به کمک و حمایت حرفه ای، می تواند کلیدی برای غلبه بر مشکلات غذا خوردن های شبانه باشد.

پریشانی و استرس از عوامل پرخوری

اضطراب و استرس، دو مورد از رایج ترین دلایلی است که مردم هنگامی که گرسنه نیستند، غذا می خورند.

اگرچه، استفاده از مواد غذایی و خوردن برای جلوگیری از احساسات شما یک ایده ی بد می باشد و هرگاه متوجه شدید، در زمانی که در معرض اضطراب و استرس قرار می گیرید، غذای زیادی می خورید، سعی کنید راه دیگری را برای از بین بردن احساسات منفی و آرامش پیدا کنید.

تحقیقات نشان داده است که تکنیک های آرام سازی می توانند به مدیریت اختلالات خوردن، مانند سندروم مربوط به آن کمک کنند، تکنیک های آرامش بخش شامل:تمرینات تنفسی، مدیتیشن، حمام گرم، یوگا، ورزش ملایم یا کشش می شوند، ممکن است مفید باشند.

پرخوری شبانه

غذا خوردن منظم روزانه

در طول روز، به طور منظم غذا بخورید، پرخوری در شب می تواند با الگوهای ناهنجار غذا خوردن مرتبط باشد که اغلب می تواند در طبقه‌بندی اختلالات خوردن قرار گیرد.

مصرف غذا در فواصل زمانی برنامه ریزی شده در طول روز، با توجه به الگوهای طبیعی غذا، می تواند قند خون را پایدار نگه دارد و همچنین می تواند در جلوگیری از احساس گرسنگی، خستگی، تحریک پذیری یا کمبود غذایی هم تاثیرگذار باشد.

پرخوری شبانه و راه حل بسیار جالب درمان آن

3.444
این مطلب مفید بود ؟3014
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک / ن /ک.ک
برچسب : پرخوری
وبگردی