سونا
تحقیقات نشان داد که احتمال ابتلا به آلزایمر در کسانی که چهار تا هفت بار در هفته از سونا استفاده میکنند به نسبت کسانی که فقط یک بار در هفته از سونا استفاده میکنند کمتر است .

برای پیشگیری از آلزایمر به سونا بروید

اولین بار، فنلاندی ها سونا( خشک) را به کار گرفتند. گفته می شود از هر 3 خانه در فنلاند، یکی دارای سونا است.فنلاندی ها معتقدند سونا بدن را از استرس ها و سموم آزاد می کند.

سونا یکی ازفعالیتهایی است، که تقریباً همه ورزشکاران با آن آشنا هستند و در سطح قهرمانی و حرفه ای و آماتوری به آن توجه خاصی دارند، اما این که چه فوایدی دارد و چگونه باید از آن استفاده کرد، دانستن آن برای همگان بسیار لازم به نظر می رسد.

راههای تنفسی بازتر می شوند. تنفس بهتر و راحت تر انجام می شود و میزان دریافت اکسیژن بر اثر تاثیرهوای خشک و گرم بیشتر می شود به دلیل تغییرات سریع درجه حرارت، انعطاف پذیری عروق بهبود می یابد.

سونا روی تنفس پوست تاثیرعالی می گذارد و باعث سریع شدن سوخت و ساز سلولیت می شود. بر اثر گرمای سونا بر سرعت متابولیسم افزوده می شود و با کمک سونا سبک تر و لاغرتر می شویم.

غیر از این، سونا باعث بالارفتن مقاومت در مقابل عفونت های ویروسی می شود و با کمک سونا سبکتر و لاغرتر می شویم، همچنین، سونا دوباره سازی سلولها را تسریع می کند.

پیشگیری از زوال عقل با سونا

تحقیقات جدید نشان می دهد که حس آرامش و تمدد اعصابی که در طول سونا تجربه می شود، می تواند به کاهش خطر ابتلا به آلزایمر کمک کند.

سونا

تحقیقات نشان داد که سونا از آلزایمر پیشگیری میکند

محققان در یک مطالعه 20 ساله با ارزیابی 2000 مرد میانسال دریافتند مردانی که چهار تا هفت بار در هفته از سونا استفاده می کنند، نسبت به افرادی که یک بار در هفته حمام سونا می گیرند، 66 درصد کمتر احتمال دارد به آلزایمر مبتلا شوند. این مطالعه نشان داد که هرچه میزان استفاده از سونا بیشتر شود، احتمال ابتلا به آلزایمر کاهش می یابد.

محققان در تحقیقات قبلی دریافته بودند که حمام سونای مکرر به طور قابل توجهی خطر ابتلا به مرگ ناگهانی قلبی، خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر و سایر حوادث قلبی و همچنین مرگ و میر کلی را کاهش می دهد.

محقق ارشد تحقیق، جری لاوکانن استاد دانشگاه فنلاند شرقی در این باره می گوید:«حمام سونا می تواند هم از قلب و هم از حافظه محافظت کند.»

با این حال، مشخص شده است که سلامت قلب و عروق بر مغز نیز تاثیر می گذارد. حس سلامتی و آرامشی که در طول سونا تجربه می شود، نیز می تواند نقش داشته باشد.

اثرات سونا در احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر و دیگر اشکال زوال عقل در مطالعه ای با عنوان مطالعه عوامل خطر بیماری قلبی مورد بررسی قرار گرفت و بیش از 2000 مرد میانسال را که در بخش شرقی فنلاند زندگی می کردند ارززیابی کرد.

شرکت کنندگان مطالعه بر اساس تعداد دفعات استفاده از حمام سونا، به سه گروه تقسیم شدند:کسانی که یک بار در هفته حمام سونا می گرفتند، کسانی که دو تا سه بار در هفته حمام سونا می گرفتند و کسانی که چهار تا هفت بار در هفته حمام سونا می گرفتند.

این مطالعه نشان داد در میان کسانی که چهار تا هفت بار در هفته از سونا استفاده می کردند، خطر ابتلا به هر نوع زوال عقل، 66 درصد و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، 65 درصد کمتر از کسانی بود که فقط یک بار در هفته از سونا استفاده می کردند.

سونا احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از مهر / م.ف
وبگردی