چلغوز
چلغوز فحش نیست بلکه دانه ای آجیلی مفید است که مغز آن شبیه به تخمه آفتابگردان بوده و طعمی مشابه بادام و پسته دارد.

چلغوز چیست؟

چلغوز نوعی میوه است که در داخل پوسته چوبی‌اش قرار دارد و شبیه به هسته خرما است. این میوه از درخت صنوبر بزرگی به نام چلغوز تولید می‌شود و بومی مناطق پاکستان، افغانستان و شمال شرق ایران، از جمله شهر شیروان هستند.

چلغوز، یک دانه آجیلی مفید و سودمند است که معمولاً در مناطق مختلف استان خراسان و شمال ایران به وفور یافت می‌شود. این دانه دارای مغزی قهوه‌ای با طعمی مشابه بادام و پسته است. مردمان مناطق مختلف از آن لذت می‌برند و آن را به عنوان یکی از خوشمزه‌ها مصرف می‌کنند.

از دیگر شهرها که چلغوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان به مشهد اشاره کرد. اما چه مزیت‌های تغذیه‌ای و درمانی دارد که مردم در برخی مناطق به مصرف آن روی آورده‌اند؟ با توجه به قیمت گران آن، سوالی که پیش می‌آید این است که چلغوز چه فوایدی دارد که ارزش مصرف آن افزایش یافته است؟ با ما در این بخش از نمناک همراه شوید تا فواید چلغوز را بدانید.

چلغوز

خواص و فواید چلغوز 

  • چلغوز، یک دانه پرچرب با ارزش غذایی بالا است که حاوی اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب غیراشباع مفید است.
  • روغن موجود در چلغوز مانند روغن زیتون، باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود و سلامت سیستم عروقی را حفظ کرده و از حملات قلبی پیشگیری می‌کند.
  • این دانه، کبد را در کاهش تری‌گلیسیرید خون کمک می‌کند و به دلیل وجود فیبر و چربی، اشتهای سالم و تعادل‌یافته را تنظیم می‌کند.
  • چلغوز حاوی پتاسیم و منگنز است که به تنظیم فشار خون کمک می‌کند و حاوی منیزیم است که به کاهش بی‌خوابی، تنش و اضطراب کمک می‌کند و به دردهای عضلانی و خستگی مفرط پایان می‌دهد.
  • چلغوز دارای ویتامین‌های A، E و K است که به سلامت پوست و تقویت چشم کمک می‌کنند.
  • ویتامین B3 یا نیاسین موجود در چلغوز نیز به تقویت حافظه و روحیت، و حفظ شادابی روح و روان کمک می‌کند.
  • چلغوز، حاوی آهن گیاهی است که در اکسیژن رسانی سلول‌ها و بافت‌های بدن نقش مهمی دارد. 
  • چلغوز به عنوان یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، به حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و می‌تواند در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها مؤثر باشد.

طبع چلغوز

توجه کنید که چلغوز دارای طبع گرمی است و برای افرادی که مزاج خشک و صفراوی دارند، نامناسب است. این دانه تنها به افرادی با مزاج رطوبی، به‌ویژه بلغمی و دموی، توصیه می‌شود تا از فواید بهتری برخوردار شوند و همچنین از نکات تغذیه‌ای و سلامتی خود مراقبت کنند.

چلغوز چیست و چه خواصی دارد؟ + طبع چلغوز

4.652
این مطلب مفید بود ؟484
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
منبع : بخش بهداشت و سلامت نمناک/ن/ن.ح
برچسب : دانه ها
وبگردی