دوست خوب
اگر می خواهید یک دوست واقعی باشید و دوست خوبی داشته باشید باید در رابطه دوستی تان صادق و وفادار باشید و هرگز در شرایط سخت زندگی یکدیگر را تنها نگذارید.

چطور یک دوست خوب باشیم و دوست خوب داشته باشیم ؟

دوست خوب بودن بر خلاف تصور بقیه اصلا کارآسانی نیست . به این معنا که باید برای آن وقت و سرمایه گزاری داشته باشید تا بتوانید در ذهن دوستتان ماندگار شوید اما شاید این پتانسیل و خواسته در ما وجود داشته باشد اما ندانیم که چگونه باید این کار را انجام دهیم . در این قسمت از نمناک راه هایی را به شما پیشنهاد می کنیم که از طریق آن بتوانید یک دوست خوب باشید .

بخش اول:قابل اعتماد بودن

1. به قول هایتان وفادار باشید :

هرگز قولی را به دوستتان ندهید که نتوانید به آن عمل کنید . اگر به او قول داده اید که در شرایط سخت کنارش هستید ، حتما این کار را انجام دهید . اگر نتوانستید به قول خود وفا کنید ، حتما راهی برای جبران کردن پیدا کنید مثلا یک عذرخواهی و یک کادوی کوچک می تواند دل او را شاد کند. مطمئن باشید که هیچ کس کامل نیست و هر کس ممکن است در زندگی با این بد قولی ها روبرو شود اما نباید بد قولی را به یک عادت در خود تبدیل کنید .

اگر حس کردید که دوستتان به شما اعتماد ندارد ، هنگام قول دادن صدای خود را پایین بیاورید ، در چشمان او نگاه کنید و واضح و شمرده حرف بزنید تا مطمئن شود که قصد دارید واقعا آن کار را انجام دهید و فقط حرف نمی زنید .

2. وابسته باشید :

وابستگی دو دوست به یکدیگر یکی از مهم ترین جنبه های دوستی خوب و پایدار می باشد. دوست شما نیاز به حمایت در شرایط سخت دارد. هیچ کس دوست ندارد با کسی دوست باشد که برایش هیجانی ندارد .

بسیار سخت است که به کسی اعتماد کنیم که راه اعتمادی را برای ما باز نکرده است . همیشه حقیقت را بگویید، حتی اگر تلخ است که با این کار اعتماد طرف مقابل را بیشتر جلب می کنید اما مراقب باشید که لحنتان تند و تیز نباشد .

3. زمانی که مرتکب اشتباهی شدید ، معذرت خواهی کنید :

اگر می خواهید که دوستانتان به شما اعتماد کنند، باید توانایی پذیرش اشتباه خود را داشته باشید. زمانی که عذرخواهی می کنید نشان می دهید که کاملا برای یک دوستی پایدار به بلوغ رسیده اید و در نتیجه دوست شما بیش از همیشه به داشتن تان افتخار می کند. عذرخواهی را از ته قلبان انجام دهید و فقط گفتاری نباشید و سوء تفاهم را با دقت برطرف کنید.

معذرت خواهی از دوست

4. صادق و آسیب پذیر باشید :

اگر می خواهید که یک دوست خوب و قابل اعتماد باشید ، باید در مورد احساسی که دارید و فعالیت هایی که انجام می دهید ، با دوست خود صادق باشید . اجازه دهید که در برابر دوستتان گاهی اوقات آسیب پذیر هم باشید . در واقع باید غرور خود را کنار بگذارید. اگر دوست شما ناخواسته به شما صدمه ای زده است ، هرگز آن را پنهان نکنید و آسیب دیدگی خود را به او نشان دهید .

5. مخالفت خود را در کمال احترام به او اعلام کنید :

قطعا که در مواردی با دوستتان دچار اختلاف عقیده می شوید و در این موارد مراقب باشید و قبل از صحبت کردن و یا مخالفت کردن خوب فکر کنید و سپس در کمال احترام عقیده خود را با او به اشتراک بگذارید و عصبانیت خود را کامل تحت کنترل بگیرید .

6. از افراد استفاده نکنید :

اگر دوستتان مشکوک شد که دارید از او استفاده می کنید، این سوء تفاهم را برطرف کنید و دلیل کمک خواستن هایتان را به او بگویید و از آن به بعد توقعاتتان را از دوستتان کاهش دهید .

7. وفادار باشید :

وفاداری شرط اول یک دوستی پایدار و صمیمانه است . هرگز پشت سر دوستتان با کسی صحبت یا درد و دل نکنید ، حتی اگر از او دلخور هستید . اگر کسی در مورد او چیز بدی گفت از او دفاع کنید ، حتی اگر خود دوستتان حضور ندارد و او را مانند یکی از اعضای خانواده تان ببینید و از آبرو، جان، حرمت او دفاع کنید .

8. به او احترام بگذارید :

دوستان خوب کسانی هستند که به بلوغ کافی رسیده باشند . مراقب باشید که هرگونه شوخی کردن را با او انجام ندهید ، حتی اگر بیش از حد صمیمی هستید . در هر حالتی و هر زمانی به یکدیگر با احترام کامل رفتار کنید .

بخش دوم:دوستتان را فراموش نکنید.

1. اجازه ندهید که دیگران فکر کنند که دیگر با یکدیگر دوست نیستید :

این یک بخش ضروری در دوستی هرکس می باشد . هرگز به بقیه اجازه ندهید که فکر کنند با دوستتان بهم زده اید و یا او را کنار گذاشته اید و دل شکستگی و اختلافاتتان را فقط بین خودتان نگه دارید .

دوست صمیمی شدن

بخش سوم:حامی باشید.

1. خودخواه نباشید :

بسیار مهم است که برای یک دیگر قدم بردارید . خودخواهی و خود پرستی را کنار بگذارید و هرکاری که از دستتان برمی آید را برای دوستتان انجام دهید و هرگز از او توقع نداشته باشید که تمام خوبی های شما را جبران کند . اگر از او پولی قرض گرفتید ، سعی کنید که زودتر آن را پس دهید .

2. شنونده خوبی باشید :

قطعا شما نزدیک ترین فرد به دوست صمیم تان هستید و او نیز تمام غصه ها و درد و دلش را پیش شما بازگو می کند . حال وظیفه تان این است که با تمام دقت به درد و دل های او گوش دهید و هرگز او را هنگام صحبت کردن و درد و دل کردن قضاوت نکنید .

3. به دوستتان کمک کنید تا با مشکلاتش مبارزه کند :

برای این که حمایت واقعی خود را از او نشان دهید ، باید در زمان های سختی به داد او برسید و زمانی که در زندگی با اعضای خانواده، دیگر دوستانش و یا همسرش دچار مشکلی شده حتما به کمک او بشتابید و سعی کنید که عادلانه قضاوت کنید و یک راه درست و سالم را پیش پای او بگذارید . به او کمک کنید تا احساسی تصمیم نگیرد و کاری را نکند که بعد از آن پشیمان شود .

فکر نکنید که دوستتان به تنهایی از پس سختی ها و مشکلاتش برمی آید که حتی گوش دادن به حرف هایش می تواند او را از آسیب های روحی زیادی رها کند . شانه ای برای گریه های او باشید تا او کم تر از همیشه احساس تنهایی کند و اگر حس کردید که به دلیل مشکلاتش می خواهد به مصرف مواد مخدر یا کارهایی از این قبیل رو بیاورید، حتما جلوی او را بگیرید .

4. هنگام بحران های زندگی او را تنها نگذارید :

اگر دوستتان در بیمارستان است یا دچار بیماری های سخت شده ، هرگز او را تنها نگذارید و هرکاری که می توانید برایش انجام دهید . در کنار خانواده اش باشید و به خانه او سر بزنید و اگر بچه داشت از فرزندانش مراقبت کنید . بعد از بهبودی در کار و یا تحصیل به او کمک کنید و اجازه ندهید که از دیگران عقب بماند . در این لحظات سخت فراموش نکنید که از لحاظ عاطفی نیز از او حمات کنید .

5. یک پیشنهاد و توصیه عاقلانه به او بکنید :

زمانی که دوستتان به مشکلی برمی خورد ، مسائل را از دید احساسی او نگاه نکنید و به عنوان شخص سوم و یک انسان بی طرف به حرف های او گوش دهید . شما در این لحظات نباید مثلا او احساسی رفتار کنید و باید به دنبال یک پیشنهاد کارساز اما عاقلانه و منطقی باشید .

مشکلات دوست

6. زمانی که دوستتان نیاز دارد ، به او زمان دهید :

گاهی اوقات اتفاقاتی در زندگی دوستتان و یا خود شما رخ می دهد که دوست دارید چند صباحی را به تنهایی سپری کنید . در چنین زمان هایی بیش از حد به دوست خود اصرار نکنید و اجازه دهید که تنها باشد تا مواردی را درون خودش حل و فصل کند . به تنهایی او حسادت نکنید و یا زخم زبان نزنید و مطمئن باشید این تنها گذاشتن بزرگ ترین کاری است که می توانید در حق او انجام دهید .

بخش چهارم:دوستی خود را ماندگار کنید.

1. بخشنده باشید :

قطعا که هم شما و هم دوستتان ناخواسته دچار اشتباهاتی می شوید . زمانی که دوستتان خطایی کرد و از شما طلب بخشش کرد، او را ببخشید و قهر و دعوا را کش ندهید . مگر اینکه کار دوستتان آسیب بسیار بزرگی به شما وارد کرده باشد که بسیار نادر است و اگر هم هیچ جوره نتوانستید او را ببخشید ، حتما دلیل نبخشیدن و آسیبی که به شما وارد شده را برای او شرح دهید .

2. دوستتان را همانگونه که هست، بپذیرید :

هرگز نخواهید که دوست خود را تغییر دهید. یک دوستی عالی و صادقانه ، دوستی ای است که افراد در آن یکدیگر را با تمام نقص ها و اشتباهاتشان پذیرا باشند و این دو دوست می توانند در کنار یکدیگر رشد کنند .

3. تماس ها و احوال پرسی ها را برای وظیفه انجام ندهید :

دوستی شما باید به قدری عمیق باشد که هیچ کاری را بر حسب وظیفه انجام ندهید. هرگز تماس های خود را به قوت هایی اختصاص ندهید که به او نیاز دارید. ارتباط نزدیک و صمیم خود را تا جایی که می توانید با دوستتان حفظ کنید .

4. هیچ گاه تحت هیچ شرایطی با دوستتان قطع ارتباط نکنید :

هرچقدر که از یکدیگر دلخور هستید، با هم صحبت کنید و هیچ وقت با هم قهر نکنید که قهر کردن باعث افزایش فاصله بین شما و دوستتان می شود که بای دوستی مخرب است .

5. اجازه دهید که دوستی شما رشد داشته باشد :

فراموش نکنید که دوستی شما باید در دوران دانشگاه با دوران دبیرستان متفاوت باشد و باید هردویتان در این رابطه پخته تر و بالغانه تر رفتار کنید . دوستی شما دیگر مانند ده سال قبل نیست و نیاز به پرورش ، مراقبت و رشد بیشتری دارد . حسادت ها را کنار بگذارید و جز خوبی چیزی را برای هم نخواهید تا بتوانید در کنار یکدیگر رشد کنید .

چطور یک دوست خوب باشیم و دوست داشته باشیم؟

4.3371
این مطلب مفید بود ؟31952
منبع : بخش سبک زندگی نمناک/ن/ز.ت
وبگردی