کاهش حافظه با سیب زمینی سرخ کرده
اضمحلال یا کاهش حافظه یکی از بیماری های شایع در مغز است که در سنین مختلف و معمولا در زمان پیری اغلب افراد به آن دچار می شوند.اما برخی محققان دریافتند که مصرف نوعی از مواد غذایی در شیوع این بیماری تاثیر زیادی دارد.

خوردن سیب زمینی سرخ کرده و کاهش حافظه در مردان!

شاید برای بسیاری از ما بالا رفتن سن و به موازات آن ضعف تدریجی قوای ذهنی و جسمی یکی از دوست نداشتنی­ ترین بخش های زندگی باشد؛ قسمتی از زندگی که نه گریزی از آن و نه راه چاره ای دارد. یکی از نگران کننده ترین تبعات افزایش سن کاهش حافظه است، پدیده ای که به نظر می رسد به صورت های مختلفی میان مردان خودش را نشان می دهد.

کاهش حافظه در مردان

مواد غذایی موثر در کاهش حافظه

 

اخیرا محققان دانشگاه کالیفرنیای آمریکا با مطالعات خود نشان دادند که استفاده از مواد غذایی دارای چربی های ترانس نیز مانند سیب زمینی سرخ کرده و غذاهای آماده سبب کاهش حافظه مردان جوان و میانسال می شود.

چربی های ترانس در روغن نباتی، مارگارین، شیرینی ها، سیب زمینی سرخ کرده و برخی غذاهای آماده ای که با روغن هیدروژنه (منبع اصلی چربی های ترانس) پخته می شوند، وجود دارند.این چربی ها سبب افزایش کلسترول بد و کاهش کلسترول خوب می شوند و برای سلامت قلب مضر هستند. تولیدکنندگان مواد غذایی از این چربی برای بهبود طعم، بافت و ماندگاری مواد غذایی استفاده می کنند.
 
چربی های ترانس علاوه بر افزایش بیماری های قلبی عروقی، حافظه را نیز تحت تاثیر قرار می دهند.این مطالعه با بررسی هزار و 18 داوطلب نشان می دهد مردانی که در رژیم غذایی خود از چربی های ترانس بیشتری استفاده می کنند، حافظه ضعیف تری دارند.
 
چندی پیش سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از این چربی ها را غیرمجاز اعلام کرد و بر اساس یک جدول زمانی سه ساله، تولیدکنندگان محصولات غذایی در آمریکا موظف به تغییر دستورالعمل تهیه غذا یا کسب اجازه مستقیم از این سازمان شدند.
 
همچنین تمام شرکت های مواد غذایی آمریکا از آن پس به رعایت این قانون ملزم شدند. متخصصان تغذیه تاکید می کنند که این قانون باید در سراسر دنیا، به منظور حفظ سلامت انسان ها اجرا شود.
 
نتایج این مطالعه در نشریه PLOS ONE منتشر شده است.

کاهش حافظه در مردان با خوردن سیب زمینی سرخ کرده

4.613
این مطلب مفید بود ؟121
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از ایرنا-/ف
وبگردی