سنجش شنوایی نوزاد
کم شنوایی نوزادان جزء شایعترین اختلالات مادرزادی است که بدون علائم ظاهری بروز می کند و در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود باعث بروز مشکلاتی در بزرگسالی می شود.

 اهمیت تشخیص به موقع کم شنوایی نوزادان

کم شنوایی نوزادان یا ناشنوایی مادرزادی یکی از شایع ترین نقایص بدو تولد است که در حدود سه تا پنج نوزاد در هر هزار تولد زنده را مبتلا می کند. نقایص ژنتیک، سهم مهمی در ابتلا به ناشنوایی مادرزادی دارند و به نظر می رسد مسئول تقریبا 60 درصد ناشنوایی های دوران نوزادی باشند.اگر در دوران نوزادی این کم شنوایی به موقع تشخیص و درمان نشود باعث بروز مشکلاتی در بزرگسالی می شودکه در این بخش با این عوارض بیشتر آشنا می شوید.

کم شنوایی نوزادان و اهمیت تشخیص به موقع آن

کم شنوایی جزء شایعترین اختلالات مادرزادی است که بدون علائم ظاهری بروز می کند.طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت تمامی نوزادان هنگام ترخیص از بیمارستان باید تحت آزمایشهای غربالگری شنوایی قرار گیرند .
تشخیص کم شنوایی
اگر کم شنوایی قبل از سه ماهگی تشخیص داده شود و توانبخشی قبل از شش ماهگی صورت گیرد باعث بهبود رشد گفتار و زبان در کودکان کم شنوا می شود.اگر تشخیص کم شنوا بودن نوزاد به تاخیر افتد باعث عوارضی می شود از جمله :
آسیب به قابلیت درک گفتار و زبان
مشکلات تحصیلی
مشکلات ارتباطی
مشکلات اجتماعی و شغلی
مشکلات روحی و عاطفی . 

کم شنوایی نوزادان

آشنایی با خطرات تشخیص دیرهنگام کم شنوایی نوزادان

تشخیص زودهنگام آسیب های شنوایی
با بررسی سوابق خانوادگی، معاینات بالینی و انجام آزمایشات شنوایی توسط متخصص شنوایی می توان وجود کم شنوایی را در نوزاد اثبات کرد. خوشبختانه پیشرفت فناوری این امکان را فراهم کرده است که در کوتاه ترین زمان ممکن (حداکثر تا یک ماهگی) وجود کم شنوایی در نوزاد مورد بررسی دقیق قرار بگیرد و اقدامات درمانی بموقع به منظور پیشگیری از بروز عوارض نامطلوب کم شنوایی انجام شود.
به گفته دکتر خواجوی، یکی از مهم ترین اقدامات برای پیشگیری از بروز اختلالات شنوایی در نوزادان، جلوگیری از ازدواج های فامیلی و واکسیناسیون مادران است. ولی درمان به موقع و قطعی زردی های شدید و عفونت های اکتسابی در نوزادان یکی دیگر از مهم ترین اقدامات در پیشگیری از اختلالات ناشنوایی محسوب می شود.
 
درمان کم شنوایی مادرزادی
خوشبختانه تشخیص کم شنوایی در بدو تولد و مداخلات درمانی و توانبخشی بموقع می تواند تا حدود زیادی از بروز ناشنوایی در کودک جلوگیری کند. هر چند نا آگاهی والدین در مورد شیوع کم شنوایی در نوزادان و انجام ندادن ارزیابی های شنوایی در بدو تولد، موجب شناسایی دیر هنگام کم شنوایی و از دست رفتن فرصت های طلایی می شود. مداخله درمانی بموقع و دسترسی بهتر به آموزش و برقراری ارتباط می تواند موجب توانمندسازی کودک کم شنوا و مشارکت فعال وی به اندازه دیگران در جامعه شود.

عوارض تشخیص دیرهنگام کم شنوایی نوزادان

51
این مطلب مفید بود ؟10
توجه : مطالب بخش بهداشت و سلامت سایت نمناک از منابع خارجی ترجمه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست .
برگرفته از نی نی بان / ف
وبگردی